maanantai 30. tammikuuta 2012

Dirty dog ja viikonlopun menot

Syksyllä oli suurehko ongelma kurakelien kanssa, kun meidän nelijalkaiset ravaavat tämän tästä tuota takapihan ja sisätilan väliä. Ja sitä kuraa (ja tällä hetkellä lunta) kertyi! Syksyllä kehiteltiin jotain pientä, mutta ei mitään kunnollista ratkaisua löytynyt.


No nyt sitten Mustissa ja Mirrissä myytiin  Dirty Dog ovimattoja. Myyjä suositteli näitä aivan innoissaan, hänellä itsellä on kuulemma ollut älyttömän suuri apu näistä matoista kura- ja lumitassujen kanssa. Imaisee kuulemma kaiken itseensä. Pitihän sitä sitten niinkin hyvän myyntipuheen jälkeen ostaa kun vaikutti kyllä kieltämättä hyvältä matolta.

kuva täältä
Raportoin enemmän sitten kun matto pääsee tositoimiin, eli kun kurakelit taas keväällä palaavat kuvioihin. Ja voihan nyt talvellakin seurata, että stoppaavatko lumikokkareet mattoon (niin kuin myyjä lupasi) vain jatkavatko matkaansa muualle kämppään :)

Ostamassani pakkauksessa luvataan:
- matto imee itseensä kuran, lian ja veden
- erittäin imukykyistä materiaalia
- lattat pysyvät puhtaina ja kuivina
- helppo pestä
- kuivuu 5 kertaa nopeammin kuin muut ovimatot

" Taianomainen mikrokuituteknologia sitoo kuran, lian ja veden välittömästi. Miljoonat mikrokuitusäikeet muodostavat uskomattoman tehokkaan imukyvyn, jonka ansioista matto imee jopa 7 kertaa painonsa verran kuraa ja vettä!! "

Jos ei muuta, niin ainakin matto on aivan ihanan pehmoinen! :P

kuva täältä

Viikonloppuna pääsi Mila taas kerran leikkimään rotutoverin Stellan kanssa. Lauantaina käytiin metsässä lenkkeilemässä ja sunnuntaina nähtiin Toko kisoissa, joita minä ja Mila oltiin nyt ekaa kertaa katsomassa. Hyvä kokemus oli taas Milalle, kun se on vähän arka ja herkkähaukkuinen tyyppi ja kaikenlaiset sosiaalistamistilanteet täytyy käyttää hyväksi.

Stella 4kk ja Mila 5kk 1vk

 






keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Kenneliasiaa... ja kuvia tiätty - "vaihteeksi" ;)

Joskus alkusyksyllä laitettiin äitin kanssa kennelnimianomus Kennelliitolle menemään, ja juuri tässä viime viikolla ihmeteltiin, kun ei vieläkään ole kuulunut mitään asiasta. Mutta tänään kun selailin joulukuun Koiramme lehteä, niin huomasin että sinnehän onkin listattu kaikki nimet jotka ovat anomus vaiheessa ja kaikki hyväksytyt kennelnimet myös. Ja olihan siellä meidänkin haku näkyvissä, eli hakemus on jo käsitelty Suomen kokouksessa, nyt tarvii vain odottaa Belgian kokousta, koska siellä ne kennelnimet virallisesti aina hyväksytään. Ne on harmillisesti vain kaksi kertaa vuodessa ne kokoukset, mutta nyt keväällä pitäisi sellainen taas olla :) 

harmi vaan kun hakemukseen meni vain tuo westie-rotu, mutta eihän meillä shelttiä vielä silloin ollut. No ehtiihän sen tuohon lisätä myöhemminkin. Milan mahdollisiin pentuihin on kuitenkin vielä paaljon aikaa :)

Niin ja miksi meillä niin kiire asian kanssa on? No kun meille on ehkäpä tulossa valkoisia vauvoja keväällä/kesällä! <3 Lunalle toiset (ja viimeiset) pennut tehdään mahdollisesti nyt sitten seuraavista juoksuista. Tässä vielä muutama kuva Lunan ekoista pennuista, joihin sisältyy myös Sofi :)

2 päivää
vajaa kaksi viikkoa

ylpeä äiti, ylipitkän turkkinsa kanssa :)
mun ja Sofin eka yhteiskuva ;)
4 viikkoa (Sofi vasemmalla)
n. 5 viikkoa (Sofi vasemmalla)
6 viikkoa
7 viikkoa
Sofi 7 viikkoa

Oi koiravauvat on niin ihania! <3 Tässä vielä muutama kuvatus mun tämänpäivän "vauvoista" ja niiden eilisistä paineista:

törmäyskurssilla

Sofi

Mila





















välillä käytiin vähän naapurinkin puolella


Siinäpä oli taas kerran vino pino kuvia. En osaa karsia tarpeeks, sen takia näitä on aina niin paljon :D

tiistai 24. tammikuuta 2012

Oltais ääniä vailla

Facebookissa Dog Gallerylla on menossa valokuvakilpailu, johon saa osallistua vielä tämän viikon ajan. Latasin pari kuvaa sinne, olisin kiitollinen jos saisin myös täältä pari ääntä, siellä on sentään lahjakortti jaossa ;)

Klikkaa kuvaa siis ja äänestä, kiitos! :)



maanantai 23. tammikuuta 2012

Kurssin vaihto ja vähän diiba-daabaa

Viime viikolla Mila on saanut kouluilla paljon, nimittäin torstaina oli viimeinen pentukurssin kerta ja eilen alkoi näyttelykurssi.

Pentukurssista jäi paljon hyödyllistä käteen, vaikka monet asiat olisi varmasti osattu ihan itsekseenkin opetella. Suurin hyöty omasta mielestä kurssilla oli, että Mila tapasi paljon muita koiria ja huomasinkin kyllä selkeän eron ekan ja vikan kerran välillä Milan rohkeuden suhteen. Paljon on siis reipastunut tyttö :)

Tässä tiivistettyä muistilistaa siitä, mitä pentukurssilla opittiin:
 - kurssilla painotettiin alusta alkaen kontaktiharjoitusten tärkeyttä. Sofin kanssa en tajunnu pentuna juurikaan harjoitella kontaktin ottoa. Jos sitä olisi aikoinaan enemmän harjoiteltu, olisi varmasti säästytty monilta jutuilta. Mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan, ollaan nyt aloitettu sekä Milan että Sofin kanssa ahkerat kontaktiharjoittelut :)
- koira ei saa koskaan vaatia mitään ihmiseltä, vaan kaikki pitäisi aina tapahtua ihmisen aloitteesta (leikki, ruokailu, ulos lähtö yms.) Tässä ollaan vähän lipsuttu... :) Välillä tulee kyllä leikittyä silloinkin kun koira tulee sitä selkeästi pyytämään, myönnetään. Mutta olen sentään yrittänyt kääntää tämänkin asian voitoksi sillä tavalla, että jos esim. Sofi tulee tuomaan lelua minulle, niin torjun ensin Sofin pyynnön ja pyydänkin koirat sitten vaikkapa minuutin kuluttua leikkimään. Näin tämäkin sitten tapahtuu minun aloitteestani.
- Koiran pitää "ansaita" asioita, esim. ennen ruokailua ja ulosmenoa pitäisi antaa jokin käsky (esim. maahan), jota koiran tulee totella ennen kuin saa "palkan" (eli alkaa syömään tai päästä ulos). Ensin pitää kuitenkin olla varma siitä että koira tosiaan osaa tehdä tämän tempun.
- Kurssilla opeteltiin myös oikeanlaista leikkimistä koiran kanssa ja keskusteltiin sen tärkeydestä.
- Lisäksi kurssilla harjoiteltiin mm. katsekontaktia, istumista, maahanmenoa, paikallaoloa, sivulla oloa, seuraamista ja luoksetuloa. Lisäksi koko ajan vaikeuttiin häiriötekijöiden määrää.

Kaikenkaikkiaan oli oikein mukava kurssi ja täytyy sanoa että on meidän tyttö paljon kehittynytkin :)

Eilen alkoi myös tämä mainitsemani näyttelykurssi. Siitä jäi vähän kumma maku, nimittäin monet kurssille osallistuvista haukkuivat näyttelyt ihan lyttyyn. Ei siinä mitään, tokihan jokaisella saa olla mielipiteensä, mutta miksi sitten osallistua koko kurssille..? Tokihan näyttelyissä on omat ongelmansa ja näin, mutta pienimuotoisena harrastuksena minusta on ihan ok :)

Asiasta viidenteen; Olen huomannut, että Sofin tassut on alkanut hiukan halkeilemaan. Trimmaaja kehotti laittamaan niihin aika ajoin Valkovaseliiniä helpottamaan vaivaa ja muutenkin tarkkailemaan niitä ettei sitten vaiva pahennu. Nyt ollaan parina päivänä laitettu, ja täytyy sanoa että kyllä se tuntuu toimivan.


Tehtiin eilen rahkaa ja tytöt sai nuolla tyhjän kupin puhtaaksi. Hyvää oli ja "puhdasta" tuli!


"Tykkäsin!"


Sofi: "Hei Mila väistä, eks nää et mua kuvataan just!?"

Mila: "Ei ku mä vaa haluisin nappaa ton namin mitä toi pitää.... Hetki vaan!"

perjantai 20. tammikuuta 2012

Tyttöjen poset + näyttelysuunnitelmat

Huomenna on Milan 5kk synttärit, eli tänään otettiin sitten 5kk-posekuva :) Mila on tällä hetkellä 33cm korkea ja painaa tasan 6kg. Eli toivoa on ettei meidän tytöstä niin hirmu suurta tulekkaan kun pelkäsin, hiukan ylimittainen kuitenkin silti luultavasti. Shelttinartun ihannesäkähän on se 35cm.


Katselin myös kevään ja kesän näyttelyitä ja tein alustavan suunnitelman siitä mihin näyttelyihin voitaisiin mennä piipahtamaan tänä vuonna tyttöjen kanssa.


5.5. Harjavalta, ryhmä (Mila)
6.5. Rauma, kaikkien rotujen (Mila)
19.5. Pori, ryhmä (Mila)
28.-29.7. Pori KV (Mila ja Sofi)
4.8. Nokia, ryhmä (Mila)
1.9. Tampere, ryhmä (Sofi)
27.-28.10. Seinäjoki, KV (Mila)

(jos joku on tulossa samoihin näyttelyihin niin vinkatkaa ihmeessä!)

Eli Milaahan ensisijaisesti ajattelin näyttelyihin viedä. Viimekesäisen jälkeen päätin jo kerran että Sofin näyttelyt jää sitten siihen yhteen kertaan, mutta nyt olen vähän muuttanut mieleni ja päättänyt panostaa enemmän, josko sitten onnistuisi... :) Innolla odotan ainakin!


Tänään oli myös Sofin trimmi ja sanoinkin trimmaajalle, että aion Sofia näyttelyyn viedä, joten tehtiin nyt sitten suunnitelma että saataisiin turkki mahdollisimman hyvään kuntoon kesäksi. Nyt olisi tavoitteena 6 viikon välein käydä trimmissä, jotta saadaan malli mahdollisimman hyvään kuntoon ja pysymään vielä siinä.  Tässä tämän päivän tulos, paljon on vielä korjattavaa vaikka parempaan suuntaan sentään menossa:


Sofilla oli nyt aika pitkä aika viime trimmistä, joten malli ei ole ihan kohdillaan. Monilta paikoin karva on vain yhdessä kerroksessa ja liian ohutta tai sitä on liian vähän. Nyt tiiviin trimmauksen myötä toivotaan, että saadaan kunnon karva kesäksi viimeistään :)


Sovittiin, että minä trimmaan joka toisen kerran ja trimmaaja joka toisen kerran. Minulle lankeaa tietty nämä helpot osat eli rinta ja selkä ;) Trimmaan nyt sitten kuuden viikon päästä omat alueeni ja trimmaaja hoitaa muut, eli jalat, pään, kyljet sun muut. Sen jälkeen vien Sofin näytille trimmaajalle ja päätetään sitten taas jatkosta. Merkkasin alla olevaan kuvaan vihreällä ne kohdat, jotka minun itse tulee nyppiä:


Sofille jätettiin nyt tarkoituksella esim. rintaan osa karvoista pitkiksi, jotta saataisiin paremmin kerrokset erille ja minun olisi helpompi sitten itse se vanha kerros ensi kerralla nyppiä.

Huhhuh, aika moista puuhaa! Toivottavasti nyt edes kannattaa :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...