tiistai 27. elokuuta 2013

Syntyneet ja syntymättömät

Paljon onnea vaan,
paljon onnea vaan,
paljon onnea Mila,
paljon onnea vaan!

Mila 9 vko

Tosiaan, Mila täytti 2v tossa viikko sitten. Iso pieni tyttö minulla jo ! <3

 Mila 2v

Milan tiineys etenee (toivottavasti!!), tänään on kolmas viikko astutuksesta. Tosiaan, mitään tiineyttä ei vielä ole todettu, eikä tässä vaiheessa oikeastaan mitään merkkejäkään ole havaittavissa, joten toivossa vasta eletään. 

Nämä mahdolliset pennuthan olisivat ensimmäiset omat pennut minulle, vaikka olenkin hyvin tiiviisti ollut äidin koirien pennutuksissa mukava. Silti asioita pohtii nyt ihan eri tavalla kun on itse kaikesta vastuussa. Mila on tähän asti syönyt ihan normaalia ruokaansa, mutta mikäli se todetaan ultrassa viikon päästä kantavaksi, niin siirryn kantavalle nartulle/ pennuille tarkoitettuun ruokaan. Emä ei tarvitse vielä tässä vaiheessa siis mitään ekstraravintoa, mutta neljännen viikon jälkeen ne pennut alkavatkin sitten kasvaa hieman reippaammin ja energian ja ravinnon tarve kasvaa. Omega-öljyä olen antanut, mutta mitään muuta lisäravinnetta en, koska kantavalle nartulle ei saa antaa kuivamuonan lisäksi mitään vitamiinivalmisteita. Barffilihaa tosin sekoitan edelleen nappuloiden joukkoon. Sormet ristissä toivon, että tuolla Milan masussa jotain itää, olen niin tyytyväinen tähän yhdistelmäänkin.


Agilitya on hurja ikävä, sekä minulla, että varmasti myös Milalla. Meinaa ihan suru tulla itselläkin puseroon, kun ei saa Milan kanssa leikkiä vaikka toinen sitä kovasti pyytää. Tokihan me ollaan touhuttu paljon ja retuuteltu lelujakin ja juostu, mutta sellaista kunnon päästelyä tuo selkeästi kaipaa. No, agi jatkuu joko viikon päästä (mikäli ultrassa näkyy tyhjää) tai sitten kolmen kuukauden kuluttua (kun mahdollisten pentujen luovutus lähestyy). Nyt ei auta muu kuin odotella :)

Nyt hyvät yöt, myö mennään nukkumaan :)
11 kommenttia:

 1. Paljon, paljon Onnea Mila! <3

  Mua niiiin jännittää, onko teillä astutus onnistunut. Meillä kun on myös mietinnässä ne Rillan pennut. Että uskaltaisko kokeilla vai ei. Pidän ihan hulluna peukkuja, että ultrassa näkyy hyvin voivia pikkuisia sheltti-vauvoja, iiks! :)))

  Terkkuja sinne kovasti ja rapsuja molemille tytöille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Voi kuulkaa tehkää ihmeessä, Rilla on niin nättikin :) olitteko terveystutkimuksia sille teettänyt, en nyt muista? Niin toivn minäkin, mutta vielä täytyy olla skeptinen ettei putoa kovin korkealta ;) rapsut teidänkin tytöille ♡

   Poista
  2. Polvi- ja silmäkuvaukset tehtiin keväällä. Silmät ok, polvet 0/1 eli tervepolvinen sulho tarvitaan, muuten ok.

   Juu, Rilla on kyllä nätti ja etenkin tosi mukavan luonteinen. Täytyy nyt vielä kerätä vähän rohkeutta ja seurata, miten teillä Milan kanssa homma etenee. (Lue: olis tosi kiva, jos jaksaisit/haluaisit postailla siitä(kin) aiheesta! :)))

   PS. Edelleen peukut ja myös varpaat pystyssa, että kaikki menee hyvin! <3

   Poista
  3. Varmasti postailen :) kyllähän niiden ekojen pentujen teettäminen on aina jännittävää, mutta täytyy vaan rohkeasti ryhtyä homnaan jos kiinnostaa :) onneksi tietoa on paljon saatavilla siitäkin aiheesta :)

   Poista
  4. Meillä mahdollinen pentuhomma menisi niin, että Rillan kasvattaja "liisaisi" Rillan ja saisimme siitä korvaukseksi yhden pennun. Itse en i k i n ä (never say never.. ;)) uskaltaisi edes harkita pentuja muulla systeemillä. Ja SILTI olen ihan kauhusta kankeana pelkästä ajatuksesta. Olen toivoton - I know! :D:D

   Poista
  5. Ei se niin pelottavaa ole, miltä aluksi vaikuttaa ;)

   Poista
 2. Hei! Olen kovasti lueskellut shelteistä, käynyt läpi varmaan jokaisen shelttikasvattajan sivut ja miettinyt sitä rotuna..vuoden aikana vaihtoehdot ovat vaihtuneet useasti mutta nyt tuntuu että katseeni on lopullisesti kiinnittynyt sheltteihin, erityisesti Mila on kiinnittänyt huomioni ja nyt olikin pakko kommentoida kun olen jonkun aikaa teidän blogia seuraillut. Ensimmäinen oma koirani on villakoira joka on nyt jo 8-vuotias. Eniten mietityttää tuo sheltin luonne kun olen tottunut tuohon rasavilliin villikseen joka haluaisi leikkiä jokaisen vastaantulevan koiran ja ihmisen kanssa joita tapaa. Mielestäni tämä piirre on koirassani suloinen ja ainoa asia joka shelteissä arveluttaa on juurikin tuo pidättyväisyys muita kohtaan, jos näin voi sanoa.. tietenkin huolellisella sosialistamisella voi asiaan vaikuttaa mutta onko perusluonne silti usein vähän "pidättyväinen" ? Miten vertaisit shelttejä esimerkiksi juuri terriereihin joista sinulla on kokemusta tai muihin rotuihin?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä :) Shelttejä on monenluontoisia, toiset ovat kovinkin ulospäinsuuntautuvia :) Milalla tosiaan on hyvä luonne, vaikkakin rohkeutta joissain tilanteissa soisi olevan enemmän. Mikäli haluat erityisen avoimen sheltin, niin kannattaa ottaa se sellaisista vanhemmista, jotka ovat molemmat hyvin avoimia. Itse pidän silti Milassa juuri siitä, ettei ole hyppimässä jokaisen vastaantulijan syliin, mieltymyksiä on siis monia ;D Yleensä se oma koira kuitenkin aina miellyttää omine rikkauksineen ja virheineenkin. Perusluonteeltaan sheltti kuitenkin on moniin rotuihin verrattuna hieman pidättyväisempi, yksilöissä sitten taas on suuriakin eroja. Sosiaalistamisella tosiaan on merkitystä. Jos terrieriin vertaa, niin onhän näillä hyvin erilainen luonne. Terrieri on paljon rohkeampi ja niissäkin paljon yksilöllisiä eroja. Omalla kokemuksella terrierit rakastavat ihmisiä, mutta vieraiden koirien kanssa ei ihan ensimmäiseksi mennä leikkimään. Tosin tutustuttuaan tulee yleensä varsin hyvin toimeen. Oma koirani ei vain ole mikään leikkisä tapaus noin yleensäkkään, se vain katselee ja touhuilee omiaan :) Terrieriin verrattuna ainakin oma shelttini on siis huomattavasti vilkkaampi. Mila ainakin tulee vieraita tervehtimään hyvin iloisesti, mutta se ei tule pussailuetäisyydelle kuten Sofi, vaan kieppuu jaloissa ja tuo ennemminkin leluja. Tosi taas hakee heti kontaktia ja pyrkii syliin ja rapsuteltavaksi. Molemmat rakastavat ihmisiä, mutta vieraita koiria aluksi epäilevät. Tutustuttuaan kyllä tulevat vieraisiin koiriinkin toimeen. Itse pidän molemmista roduista kovasti (yllätys;D). Shelttiä rotuna voin kyllä suositella lämpimästi, kyllä niitä erittäin sosiaalisiakin tapauksia löytyy :)

   Poista
 3. Blogissamme on teille haaste :) http://nettastage.blogspot.fi/2013/08/haaste.html

  VastaaPoista
 4. Haastamme teidät :) http://nettastage.blogspot.fi/2013/09/kesamme.html

  VastaaPoista
 5. Teille on haaste :)http://shelttikolmikko.blogspot.fi/2013/09/haaste.html

  VastaaPoista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...