tiistai 19. marraskuuta 2013

Pieni potilas

((( Hei tasan sata lukijaa! Vautsi, kiitos!!! <3 )))

Taas tulee postausta vähän jälkijunassa, mutta eikös se niin ole että mieluummin myöhään kuin ei milloinkaan :) No joo. Mutta siis torstaina oli vähän ikävämpi aamu. Melkolailla ensitöikseni menin kurkkaamaan pentuja ja päästin ne ulos pentuaitauksesta vähän juoksentelemaan olohuoneeseen. Muut lähti kovaa vauhtia tassuttelemaan ympäri kämppää, mutta Poitsu jäi yksin nuokkumaan aitaukseen. Se tosiaan nuokkui, jaksoi juuri ja juuri kannatella päätään, mutta jalat ei kantaneet. Katsekin oli painettuna maahan ja silmiä se piti kiinni. Nostin sen sitten varovasti syliini ja huomasin, että sillä oli takapuoli aivan ripulissa ja suupielissä oksennusta. Silloin vasta katsahdin ympärilleni ja huomasin, että pentuaitauksen takaosa oli aivan ripulissa ja oksennuksessa.

Poitsu  oli tosiaan tosi huonona, joten soittelin eläinlääkäreihin ja sain lopulta ajan kaupungin ell:lle. Hiukan siinä ehti panikoida, kun ei tosiaan meinannut aikaa mistään saada ja silti jokaisessa paikassa sanottiin, että heti on lääkäriin pentu vietävä. No kun se aika saatiin, niin ajettiin heti vastaanotolle ja sinne pentu sitten jäikin nesteytykseen ja tutkimuksiin.

Reilu nelisen tuntia se siellä oli hoivassa, jonka jälkeen saatiin se kotiin hakea. Tulehdusarvot sillä oli hieman kohonneet ja nestehukka sen voinnin oli niin nopeasti romahduttanut. Joku tuntematon syy oli ärhäkän vatsavaivan aiheuttanut, mutta heti nesteytyksen ja lääkityksen jälkeen se oli jo paljon virkeämpi. Poitsu sai 5 päivän antibioottikuurin, jonka avulla se onkin tervehtynyt vaivasta kokonaan ja on jo täysin oma itsensä ja vatsa toimii normaalisti. Pari päivää se söi erityisruokaa, mutta nyt se menee jo samalla vanhalla ruoalla. Muihin pentuihin ei onneksi tämä ole tarttunut, ja epäilenkin siis itse että vatsa olisi mennyt sekaisin jostain mitä se on suuhunsa pannut, esim ulkoa on saattanut syödä jotain vähän sopimatonta. Tämän jälkeen ei ollakaa nyt ulkona oltu.
Pennut on jo huomenna kuusi viikkoa, mutta viisiviikkoiskuvatkin on vielä tänne latailematta. Jotenka tässäpä niitä:

Tähti 5 vko

Junnu 5 vko

Poitsu 5vko

Kuura 5vko

Viiru 5 vko


Pihallakin pennut on pariin kertaan pikaisesti käyneet: 
Tähti, Viiru, Poitsu, Junnu ja Kuura 5 vko

Huomenna on pentujen sirutus. Yritän olla kuusiviikkoiskuvien kanssa hiukan nopeampi ja kerron siinä kohtaa sitten kuulumisia vähän tarkemmin :) Nyt nukkumaan!

3 kommenttia:

 1. Varmasti säikäytti toi Poitsun oksu ja ripaska. Onneks kaikki käänty hyvin. Ootte ku supersulosii.

  VastaaPoista
 2. Maailman suloisimmat pikkutyypit. <3

  VastaaPoista
 3. ihania koiria! Varsinkin Mila ja muut blue merlet oon hetki sitten ihastunu taas tuohon väriin oma koira kun on tricolour :)
  +101 lukijaa :)

  VastaaPoista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...