lauantai 9. marraskuuta 2013

Seitsemän koiraa taloudessa


Jösses kun aika juoksee! Pari viikkoa on näköjään hurahtanut ja blogi on elellyt sillä aikaa hiljaiseloa.

Sofi kävi trimmissä, kuten aiemmin kerroin, nykyään meillä elelee taas westin näköinen westi kun edellinen turbokarvajänis jätti tukkansa parturiin:


Kuvat on tosiaan otettu suuskuun alussa (vas) ja lokakuun alussa (oik) vaikka ei ehkä siltä näytä taustasta päätellen ;) 

Jotain ehkä kiinnostaa pentujenkin kuulumiset... Ja jos ei niin kerrompa silti :) Pennut elelee nyt siis jo viidettä viikkoaan, täyttivät viime tiistaina 4 viikkoa. Kaikilla on jo vauhti päällä (silloin kun sattuvat olemaan hereillä, suurin osahan tietysti nukutaan) ja ääntä niistä tuntuu lähtevän. Leikit kuulostavat välillä siltä, että mietin mahtoiko meille sittenkin syntyä viides terrieripentue shelttipentueen sijasta ;) 

Pentujen ensimmäisten elinviikkojen aikana trikit olivat isompikokoisia, mutta viimeisen viikon aikana merlet ovat menneet mustien poikien ohi. Tosi tasainen pentue silti kaikenkaikkiaan tämä tuntuu olevan, eikä ainakaan tässä kohtaa isoja kokoeroja ole havaittavissa korkeuden tai painonkaan suhteen. 

Kasvutaulukko tähän mennessä

Myös luonteenpiirteet alkavat pikkuhiljaa erottua; Junnu ja Kuura selkeästi pippurisimmat tapaukset, ja muut kolme hieman rauhallisempia vaikka virtaa löytyy heistäkin. Pienet ovat pentuaitauksensa lisäksi päässeet tutustumaan muuhun asuntoon. Myös ulkona ollaan pariin kertaan hyvin pienissä erissä käyty. Melkolailla pikkuisia vielä jännittää vilpoisessa syysilmassa oleskella :) 

Matokuuri on annettu nyt kahteen otteeseen, niin pennuille kun emällekin. Ruokaa pienet osaavat myös syödä, vaikka emän tissiä tulee vielä paljon imeskeltyä myös :) Vettä nämä veijarit taas eivät millään tunnu oppivan juomaan! Sitä on ollut tarjolla jo ainakin toista viikkoa, mutta taitaa nestettä tulla vielä niin paljon emänmaidosta ja kostutetun ruuan mukana, ettei ole jano iskenyt. Toivottavasti oppivat ennen luovutusta ettei tule tenkkapoo sitten uudessa kodissa ;P No eiköhän. Pissaa ainakin tulee niin paljon, ettei kuivumista ainakaan ole päässyt tapahtumaan :)

Milastakin sen verran, että se on ollut aivan vallan loistava äiti <3 Melko lempeä tosin, ei komentele pentujaan ollenkaan :) Joten varoituksen sana uusiin koteihin; nämä vauvat ovat saaneet ainakin tähän asti elää täysin vapaan kasvatuksen periaatteilla ;D Mila imettää edelleen, tosin nykyään usein seisaaltaan :) Ehkä sen tähden, kun maaten tissillä tuntuu olevan sellainen ruuhka ja taistelu ettei kenelläkään ole kivaa :D Pennut ylettyvät kyllä hyvin seisaaltaankin imemään, joten ei siinä ongelmaa ole. Sitten kun isoimmat maitonälät on selätetty, niin Milakin laittaa välillä maaten, se osaa selvästi taktikoida ;) 

Mila tuntuu olevan yllättävän hyvässä fyysisessä kunnossa myös. Ollaan jo lenkkeilty ihan normaalisti ja se juoksentelee jo samaan tahtiin kuin aina ennenkin. Keppejä ollaan hieman jo takapihalla treenailtu ja hieman on heittoleikkejä leikitty. Joulukuun alussa onkin fyssariaika, jolloin toivon saavani luvan palata agility-treeneihin :) Turkin kanssa käy nyt samaten kun viime vuonna, meillä näyttää nämä talvet menevän ihan säännönmukaisesti turkitta.


Sitten niitä vauvakuvia. Nyt tuleekin melkoinen jono, sori siitä, mutta tässä on kuvia parilta viikolta, kun niin laiskasti olen niitä tänne päivitellyt, vaikka facebookiin ja vähän kennelsivuille olenkin lataillut. 

Ensin kuvia kolmeviikkoisista pennuista:

Junnu, Tähti, Viiru, Poitsu, KuuraTässä 3,5 vko:

Junnu, Tähti, Kuura, Poitsu, Viiru

Neljä viikkoa:

 Junnu

 Kuura

 Poitsu 

 Tähti

Viiru

Viimeisissä kuvissa pennut 4,5 vko:

 Kuura, Poitsu, Junu, Viiru, Tähti

 Viiru, Tähti, Junnu, Poitsu, Kuura

On muuten hankala kuvata neljäviikkoisia pentuja rakennekuvaa varten, varsinkin kun kärsivällistä apukäsiparia ei ole lainkaan aina saatavilla ;)

5 kommenttia:

 1. Eikä, onko molemmilla merleillä siniset silmät <3_<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu on, voi olla että jotain pieniä ruskeita läikkiä löytyy joukosta, mutta pääsääntöisesti siniset :)

   Poista
 2. On nää pentuset kyllä niin nättejä ja somia, että ihan tekis miäli muiskauttaa pusu kuonon päälle. Joten tuplamuiskut kaikille!

  VastaaPoista
 3. Voi että, onhan näillä kaikilla jo kodit? :3

  VastaaPoista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...