tiistai 27. syyskuuta 2011

Vahinkoja ja ruokakokeilua

Sofilla kesti aika kauan ennen kuin se oppi sisäsiistiksi, siinä 5-6 kuukauden ikäisenä se vasta tajusi ettei sisälle kuulu tehdä asioitaan. Sen jälkeen se ei juurikaan ole vahinkoja sisälle tehnyt, mutta mikäs yllätys meitä odottikaan kotona tuossa eilen kun töistä tultiin kotiin!? Pissat ja kakat takaoven edessä! Olisi raukka ilmeisestä ainakin halunnut mennä asiansa pihalle tekemään kun siihen oven eteen oli päästänyt. Ihmettelin kyllä että mistäs moinen kun aamulla sen kanssa kävin lenkillä ennen töihin menoa ja pissat ja kakat silloinkin tuli. Eikä se ollut yksin kotona kuin sen 7 tuntia, minkä se aivan hyvin pystyy normaalisti pidättämään. Noh, kaipa näitä sitten sattuu, vähän se on kyllä löysällä ollut, eli ripulikakat kyllä ymmärtääkin, mutta mitäs ne pissatkin piti siihen samaan syssyyn päästää? :) Noh, Sofi sai kuitenkin tottakai anteeksi tämän pikku kämminsä :)

Sitten näistä kakkajutuista toiseen asiaan, eli ruokintaan. Ollaan ajateltu alkaa ainakin osittain tätä barffausta harrastamaan. Eli annettaisiin sitä raakaruokaa, lihaisia luita ja kasviksia. Ja tässä Porissa on avattu reilu kuukausi sitten uusi barffaukseen erikoistunut liike D&C Barf, josta sitten hain näin ensi alkuun pakastettuja broilerinsiipiä pari kappaletta ja sitten marjasosetta ruuan joukkoon, ja merilevää ostin myös lisäravinteeksi.Mutta kuinkas ollakkaan meidän neiti ei osannut syödä tätä jäistä kanaa! Se on niin nättinokka ettei osaa mukamas repiä tuollaista kokonaista siipeä! Se vaan kanteli kanaa edes takaisin ympäri kämppää, oli loppujen lopuksi pakko laittaa roskiin kun alkoi jo haisemaan koko kana. Mitäs tämä tämmöinen nyt meinaa? :) Pitäisikö sille nyt sitten jauhettua lihaa ostaa vain? Se kyllä menisi... Noh, en nyt aio vielä luovuttaa, mennään uudestaan tällä viikolla ja koitetaan jotain muuta sorttia, josko sitten kelpaisi! Sofi saakin tulla mukaan valitsemaan :)

5 kommenttia:

 1. Mä syän kyl tavallisia mäyriksille tarkotettuja kuivapappanoita ja naudanluita joskus saan jältättäväksi.

  Millonka kanaa on alettu tarjoomaan koirille? Eiks ne luut sula huonosti tai jotain. Jäisiä! Siis mitä...

  Edelliseen kakkajuttuun liittyen, kyl määkin pyörin kaikissa ällökkeissä (siis äipän mielestä) mieluusti. Mut ruskeesta koiranturkista ne ei vaan niin erotus :D

  VastaaPoista
 2. kannattaa sulattaa se kanan siipi ja syöttää kädestä niin ainakin täällä menee hyvin alas, ja myrsky kyllä raakoja kanan luita voi koiralle syöttää ne eivät aiheuta vaaraa, kannattaa lukea esim. lempimuonan sivulta ohjeet barffaukseen!

  VastaaPoista
 3. Juu näin meillekin sanottii ko. kaupassa, että kanan luitakin saa antaa kunhan ovat kypsentämättömiä. Kypsänä niiden koostumus muuttuu ja silloin ne alkavat sillä tavalla säröilemään! Mutta siis juu voisi kyllä koittaa antaa sulatettuna seuraavalla kerralla, kaupan myyjä vain sanoi että monet koirat tykkäävät jyrsiä noita jäisinä :) Mutta kokeileminen jatkuu siis! :)

  VastaaPoista
 4. Hei lisäsin Sofin blogin linkin Helmin ja Venlan blogiin, toivottavasti ei haittaa!:)

  Aivan ihastuttava muuten tuo uusi pentu, ei saa silmiä irti kuvista, aivan yli ihana! :)

  -LindaS

  VastaaPoista
 5. Jep, itsekin aikoinani etsin tuota, miten saisi omat välilehdet tytöille ja yhden kaverin linkkaamana löysin! Ovat jotenkin hassussa paikassa, enkä oo niitä aiemmin tajunnut :-)

  VastaaPoista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...