tiistai 11. syyskuuta 2012

Milan agilityn alkeet purkissa

Milan agilityn alkeet (12 tuntia) olis nyt paketissa. Ihan super hyvä fiilis jäi tästä, Mila on kehittynyt tosi hienosti <3 Alku oli hieman kankeeta, mutta se on jo unohdettu moneen kertaan. Vauhtia on tullut hienosti ja Mila osaa jo melkoisen hyvin hakeutua esteille. Meille on koko kurssin ajan painotettu, että koiran pitää oppia alusta asti hakeutumaan itse esteelle, joten olen yrittänyt olla ohjaamatta käsillä liikaa.

Tähän mennessä ollaan harjoiteltu keppejä, rengasta, pussia, putkea, erilaisia hyppyjä ja kontaktia puomilla. Kepit ovat nyt siinä vaiheessa, että kuja on vielä 2/3 kengänmittaa auki. Mila osaa hienosti hakeutua itse eri kulmista, joskus tosin meinaa hakeutua vääräästä välistä, mutta korjaa yleensä seuraavalle kerralle kun ei ensimmäillä kerralla pääse palkalle asti väärän suorituksen takia. Yleensä käytän tässä lelua palkkana, alussa oli namialustakin.

Rengas sujuu hienosti myös, samoin putki. Näissä molemmissa yleensä lelu palkkana. Putkeen Mila vaatii välillä melko pitkää saattoa, mutta sekin parani tänään huomattavasti, eli hakeutui aika hienosti itse. Pussin kanssa on vielä harjoittelemista, Mila ei ihan maassa olevan pussin läpi uskalla mennä ilman että olisi pari kertaa ensin mennyt niin, että joku pitää inan pussin päätä auki. Mutta eiköhän tuokin harjoittelemalla ala sujua niin kuin kaikki muukin.

Kontaksi on alkanut sujua myös tosi hienosti, Mila menee vauhdilla koko puomin ja osaa hidastaa, mutta ei ihan vielä osaa pysähtyä itsenäisesti puomin päähän vaan tarvitsee avitusta hihnasta. Se on kuitenkin hyvään suuntaan menossa, enkä ole yhtään huolissani, etteikö se sitä oppisi.

Tänään mentiin ekaa kertaa hiukan pitempää radanpätkää (hyppy, putki, hyppy, hyppy, hyppy, putkii, putki, hyppy. Mila meni heti ensimmäisellä kerralla koko radan oikein ja hienolla vauhdilla, joten olen neitiin tosi tyytyväinen.Ensi viikolla meillä alkaakin sitten seuraava kurssi samalla ryhmällä, silloin aletaan enemmän mennä radanpätkiä ja kiinnittämään enemmän huomiota omaan liikkumiseen radalla. Innolla odotan tulevia tunteja ja Milan ja itseni kehittymistä :)


3 kommenttia:

 1. Jeee, hyvä te<3 Kiva kun tekin jatkatte agilityn parissa, se on niin kivaa kyllä :) Ihana kuva Milasta muuten :)

  VastaaPoista
 2. Vautsi miten hienosti ootte kehittyneet!:) Oletko millä tehnyt nuo ratapiirrokset? Jollain ratapiirros ohjelmalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kuule paintilla oon taiteillut xD En tiiä miten ihmiset niitä hienoja ratakuvia tekee... :P

   Poista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...