tiistai 9. lokakuuta 2012

Fiiliksiä agilitytreenin jälkeen

Ja hjyvät on fiilikset! :)

Tänään oli taas joka tiistaiset treenit ja tykätään Milan kanssa lajista ihan mahdottttomasti <3 Voisin treenata vaikka joka päivä, eikä tämä tunti viikossa tunnu riittävän mihinkään :) Palo vain kasvaa viikko viikolta.

Silloin kun aloitettiin muutaman kuukausi sitten alkeiskurssilla, niin tuntui parin ekan tunnin jälkeen vähän masentavalta, kun ei meinannut lähteä käyntiin niin hyvin kuin olisin halunnut. Mutta voi elämä kun nyt menee hienosti :) Tai no eihän ihan ongelmitta tietenkään kaikki harjoitukset mene, ei läheskään, mutta silti on niin hauskaa. Ja voi että kun Mila nauttii hommasta ^_^

Nyt siis kun alkeiskurssit on noin kuukausi sitten saatu päätökseen, niin ollaan alettu ennemmän treenaamaan eri ohjauskuvioita ja pieniä radanpätkiä. Viime viikolla harjoiteltiin sylikäännöstä, ja tällä viikolla meni sekin paljon paremmin kuin viime viikolla. Mila osaa aika hienosti hakeutua jo esteille, vaikka se myös herkästi hakeutuukin omille teilleen, ellen ohjaa kunnolla. Itselle onkin haasteellista löytää se oikea sijainti ja rintamasuunta, niin että Mila osaisi lukea minulta mihin ollaan menossa. Kokemuksen puutetta meiltä molemmilta täysin, mutta kehityssuunta on ylöspäin. Täytyy vain pitää mielessä, ettei Roomaakaan rakennettu päivässä, eli ei voida mitenkään tässä vaiheessa olla sillä tasolla kun kokeneemmat (mitä nyt vertailee itseään MM videopätkien koirakkoihin, HAHA... No ei kai :D). Ihan hienosti tasaiseen tahtiin siis edetään :)

Keppejä ollaan treenattu 2x2 menetelmällä ja tänään Mila meni ekaa kertaa kuusi keppiä suoralla linjalla kokonaan oikein läpi! Eikä tullu kuin kaksi virhettä tänään, kaikki muut yritykset meni puhtaasti läpi, ja mamma on YLPEÄ <3. Ensi viikolla saadaan kuulemma alkaa harjoittelemaan ilman hihnaa :) Ja vauhtikin kepeillä on lisääntynyt, kun Mila on tajunnut pujottelu-idean.

Kun oltiin harjoiteltu itsenäisesti tänään keppejä ja muita esteitä hetki, niin mentiin loppussa vielä pari radanpätkää ja harjoiteliin ohjaamista:


Tässä ekassa pätkässä Mila meni hienosti kaksi ekaa hyppyä, kunnes putkella se meni väärästä päästä ensin. Muuttamalla asentoani ja sijaintiani tämä korjaantui. Seuraava ongelmakohta oli viimeinen hyppy,  jonka Mila meinasi ohittaa kokonaan vasemmalta. Selkisi, että suljin liikaa Milan liikerataa, eli kun otin Milan vastaan putkelta (vasemmalla kädellä) ja kuljin liikaa vasemmalle sulkemalla Milan reitin hypylle, niin tästä seurasi että Mila juoksi vasemmalta ohi. Kun suotistin oman kulkulinjani, niin hienosti hakeutui Milakin hypylle. Kyllä on itsellä vielä paljon opittavaa ja jotenkin on vielä vaikeaa hahmottaa tuolla radalla että missä kuuluisi olla milloinkin ja missä kohtaa lähettää koira ja mistä ottaa vastaan. Mutta onneksi ollaan innokkaita oppijoita Milan kanssa :)


Toinen rata näytti tuolta ja se meni hienosti, kunnes toistin kolmosesteellä saman virheen kun ekassa radassa (tyhmä!). Korjauksen jälkeen sujui hienosti. Nelos esteen Mila ohitti ekalla kertaa, mutta tässä muuttamalla jälleen omaa rintamasuuntaani koira tuli perässä oikein :) Voi minua joka sekoitan Milan päätä, kun en osaa asettua tuonne radalle :D Mutta tosi hyvä fiilis jäi treeneistä, taas kerran :)3 kommenttia:

 1. Hei joo tosi kiva päivitys kun oot fiksannut noi radatkin tohon tollee :) Mitä ohjelmaa käytit tohon? Vois itekkin alkaa päivittelee tulevia ratoja ja et mitä ollaan treenattu blogiin ja helpompi olis kun olis kuvia radoista:) Mekin tehtiin tänään rataa ja jäi kyllä itellekin hyvä fiilis, vaikka samalla tavalla tuntuu siltä et mä vaan itte mokailen ja sekoitan koiraani tyhmillä virheillä. :D Mut niin se ONNEKS menee et virhe on aina itessä ja sen takia asia onkin helpommin korjattavissa ;)

  VastaaPoista
 2. Joo mä löysin netistä tollasen ohjelman, nyt alan varmaa joka treenin jälkee piirtelee ratoja ku oli niin kivaa :D ja huomattavasti helpompaa selostaa mitä on tehny. Saa samalla vähä pidettyy treenipäiväkirjaa. Kirjotan ny kännykäl ni en nää mikä ohjelma se oli, mut olisko ollu joku agility blues? Kirjotin vaa googlee jotai agility radan piirtäminen tai jotai. Joo tee vaa säki treenipäivityksiä, minnuu ainaki kiinnostaa kuulla miten teillä menee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja nimenomaan ONNEKS se virhe on aina itessä eikä koirasa :) koira on aina ihan super vaikka ite onki välillä tosi tumpelo ;)

   Poista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...