perjantai 1. helmikuuta 2013

Triplatreenit tauon jälkeen

Juoksut on nyt siis juostu meilläkin ja tällä viikolla pääsin Milan kanssa parin viikon tauon jälkeen taas treenaamaan. Tiistain Teron vetämiä treenejä odotin innolla, kun Mila tekee siellä täysillä, kun on tuttu halli ja minäkin tykkään tuolla kovasti treenata. Aluksi lämmiteltiin ja treenailtiin puomia ja keppejä omatoimisesti, niin kuin aina. Puomi menee Milalla on hienosti, osaa pysähtyä päähän ja odottaa vapautuskäskyä. Jatkossa lisään entistä enemmän häiriötä sekä yhdistetään enemmän esteitä puomin yhteyteen.

Kepitkin menee jo aika kivasti, ollaan siis 2x2 tekniikalla treenailtu ja tällä hetkellä Mila menee 6 keppiä oikeaoppisesti, ensi kerralla olisi tarkoitus lisätä yksi keppipari. Lisäksi olen ottanut keppejä eri kulmista ja yhdistellyt alkuun vähän muitakin esteitä. Kovasta vauhdista Mila ei vielä ole paljonkaan kepeille mennyt, joten sitä jatkossa tarkoitus treenata lisää. Myös kulmia pitäisi hioa lisää, kun niitä ei ole kunnolla hetkeen treenattu.

Keppejä eikä puomia ei olla vielä kumpaakaan ratoihin yhdistetty. Lähiaikoina olisi tarkoitus alkaa sitten keinua ja A:takin opettelemaan.

No Teron treeneissä mentiin vielä rataakin toki, ja tällä kertaa pätkä näytti tältä:

29.1.-13

Koira jätettiin ykkösesteen taakse ja itse mentiin kakkosesteen taakse ja sieltä kutsuttiin koiraa. Kakkosesta mentiin pakkovalssilla yli ja lähetettiin putkelle. Mila meni ensimmäisellä kerralla pitkäksi putkella, mutta korjasi tosi hyvin kun seuraavalla kerralla annoin vastamerkin jo juuri ennen putkeen menoa. Neloselle sitten takaakierrolla ja lopussa ei mitään kummallista sitten ollutkaan. Kivasti meni!

Seuraavana päivänä jatkui TVA:n hallilla Noormarkussa. Tämä jännitti itseä kovasti, koska Mila oli tuolla kerran ennen juoksuja ja pelkäsi hallia niin paljon, ettei yksinkertaisesti pystynyt tekemään mitään. Nyt oli siis kovat ennakko-odotukset, mutta yllättäen Mila tekikin paljon paremmin tällä kerralla! Toki oli edelleen jännittynyt, eikä keskittynyt parhaalla mahdollisella tavalla, mutta olin niin onnellinen kuitenkin tuostakin esityksestä :) Tässä rataa sen verran kun me ehdittiin tekemään Milan kanssa:

30.1.-13

Mittasuhteet taitaa olla vähän väärät, välimatkat oli kyllä pitemmät ainakin sivusuunnassa. No alku meni ihan normisti, putken jälkeen vitoselle mentäessä olin itse koko ajan myöhässä, niin tuli vähän sähläiltyä. Eipä tässä radassa muutenkaan mitään sen kummempaa ollut, ihan kivasti meni, vaikka Mila tosiaan edelleen jännitti ja sen tähden vähän vatvottiin myös tuota 6-8 esteen väliä. Hyvä mieli kuitenkin jäi, kun saatiin sentään jotain aikaiseksi :)

Eilen käväistiin myös Wecan treeneissä, koska haluan Milalle enemmän tuota hallikokemusta, kun se on tuollainen jännittäjä. Ei tule muuten jatkossa kisoista mitään, jos ollaan vaan yhdessä hallissa treenailtu. Positiivinen yllätys oli, että Mila ei tuolla pelännyt yhtään ja teki alusta asti lähes normaalilla tempolla :) Nyt piti muuttaa ratapiirrosohjelmaa, koska tuo Agilityblues, jolla olen aimmin tehnyt, ei anna tehdä näin pitkiä ratoja demoversiolla... Tässä siis Flexitrack:lla piirretty rata:


31.1.-13

WeCa:n hallilla oli hiekkapohja, mikä on meille uusi, mutta eipä tuottanut ongelmaa Milalle, lähinnä minulle :D Juokseminen tuntui vähän erilaiselta, mutta hyvin siitä huolimatta pärjättiin.
Tämä oli meille aika pitkä rata, ja tehtiinkin sitä pienissä pätkissä ja palkkailin Milaa aina sopivan usein. Kolmoseste oli keinu, joka jätettiin heti alkuun väliin. Sen verran vain tutustuttiin, että keinuteltiin hiukan Milaa siinä päällä. 

Radalla ei muutenkaan suurempaa ongelmaa ollut, paitsi suo putki-kohta. 11 esteellä Mila hakeutui herkästi tuohon väärään putkeen. A jätettiin väliin, kun ei olla menty. Seuraava ongelma oli taas 17 ja 18 putkella, kun Nämä oli ehkä vielä vähän vaikeasti aseteltu Milalle. Se kyllä meni putkeen, mutta palasi takaisin, kun olisin itse kulkenut A:n vasemmalta puolelta, niin että Mila olisi tullut ulos putkesta A:n toiselta puolelta. Helpotettiin sitten niin, että kiersin itse vielä A:n oikealta puolelta. 

Kokonaisuudessaan jäi hyvä mieli, kun Mila noinkin hienosti uusissa halleissa treenasi :)

Sofin tokosta sen verran, että jankataan edelleen alokasluokan liikkeitä, kun en ole niitä vieläkään ihan kisakuntoon saanut :) Sofista se ei ole kiinni, se tekee valtavan hienosti töitä, mutta treenata pitäisi kovemmin myös kotona. No aika hyvässä mallissa meillä on ne liikkeet, mitä nyt hyppyä ja seisomisjäävää pitäisi vielä harjoitella. Ehkä keväällä uskallan jo mennä epiksiin ja jossain vaiheessa tänä vuonna virallisiinkin kisoihin? :)3 kommenttia:

 1. Wow, teillähän menee todella hienosti agissa! Voisipa täälläkin treenata yhtä ahkerasti... Meilläkin huhtikuussa G:n kanssa ekat tokomöllit ja seisomaan jäännit tuottaa kyllä tuskaa! Tsemiä teille liikkeiden treenailuun!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :) Joo tällä hetkellä on paljon treenejä, ei kyllä yhtään enempää voisikaan treenata, ettei tule yliannosta :) No sama meillä, enkä mä uskalla ilmottaa mihinkään mölleihinkään ennen kuin osataan varmasti kaikki liikkeet :D Mutta toivottavasti kanssa tossa keväällä päästään kokeilemaan :) Samoin tsempit myös teille!

   Poista
 2. Teidät on haastettu! :) http://nettastage.blogspot.fi/2013/02/vuoden-eka-haaste.html

  VastaaPoista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...