maanantai 23. tammikuuta 2012

Kurssin vaihto ja vähän diiba-daabaa

Viime viikolla Mila on saanut kouluilla paljon, nimittäin torstaina oli viimeinen pentukurssin kerta ja eilen alkoi näyttelykurssi.

Pentukurssista jäi paljon hyödyllistä käteen, vaikka monet asiat olisi varmasti osattu ihan itsekseenkin opetella. Suurin hyöty omasta mielestä kurssilla oli, että Mila tapasi paljon muita koiria ja huomasinkin kyllä selkeän eron ekan ja vikan kerran välillä Milan rohkeuden suhteen. Paljon on siis reipastunut tyttö :)

Tässä tiivistettyä muistilistaa siitä, mitä pentukurssilla opittiin:
 - kurssilla painotettiin alusta alkaen kontaktiharjoitusten tärkeyttä. Sofin kanssa en tajunnu pentuna juurikaan harjoitella kontaktin ottoa. Jos sitä olisi aikoinaan enemmän harjoiteltu, olisi varmasti säästytty monilta jutuilta. Mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan, ollaan nyt aloitettu sekä Milan että Sofin kanssa ahkerat kontaktiharjoittelut :)
- koira ei saa koskaan vaatia mitään ihmiseltä, vaan kaikki pitäisi aina tapahtua ihmisen aloitteesta (leikki, ruokailu, ulos lähtö yms.) Tässä ollaan vähän lipsuttu... :) Välillä tulee kyllä leikittyä silloinkin kun koira tulee sitä selkeästi pyytämään, myönnetään. Mutta olen sentään yrittänyt kääntää tämänkin asian voitoksi sillä tavalla, että jos esim. Sofi tulee tuomaan lelua minulle, niin torjun ensin Sofin pyynnön ja pyydänkin koirat sitten vaikkapa minuutin kuluttua leikkimään. Näin tämäkin sitten tapahtuu minun aloitteestani.
- Koiran pitää "ansaita" asioita, esim. ennen ruokailua ja ulosmenoa pitäisi antaa jokin käsky (esim. maahan), jota koiran tulee totella ennen kuin saa "palkan" (eli alkaa syömään tai päästä ulos). Ensin pitää kuitenkin olla varma siitä että koira tosiaan osaa tehdä tämän tempun.
- Kurssilla opeteltiin myös oikeanlaista leikkimistä koiran kanssa ja keskusteltiin sen tärkeydestä.
- Lisäksi kurssilla harjoiteltiin mm. katsekontaktia, istumista, maahanmenoa, paikallaoloa, sivulla oloa, seuraamista ja luoksetuloa. Lisäksi koko ajan vaikeuttiin häiriötekijöiden määrää.

Kaikenkaikkiaan oli oikein mukava kurssi ja täytyy sanoa että on meidän tyttö paljon kehittynytkin :)

Eilen alkoi myös tämä mainitsemani näyttelykurssi. Siitä jäi vähän kumma maku, nimittäin monet kurssille osallistuvista haukkuivat näyttelyt ihan lyttyyn. Ei siinä mitään, tokihan jokaisella saa olla mielipiteensä, mutta miksi sitten osallistua koko kurssille..? Tokihan näyttelyissä on omat ongelmansa ja näin, mutta pienimuotoisena harrastuksena minusta on ihan ok :)

Asiasta viidenteen; Olen huomannut, että Sofin tassut on alkanut hiukan halkeilemaan. Trimmaaja kehotti laittamaan niihin aika ajoin Valkovaseliiniä helpottamaan vaivaa ja muutenkin tarkkailemaan niitä ettei sitten vaiva pahennu. Nyt ollaan parina päivänä laitettu, ja täytyy sanoa että kyllä se tuntuu toimivan.


Tehtiin eilen rahkaa ja tytöt sai nuolla tyhjän kupin puhtaaksi. Hyvää oli ja "puhdasta" tuli!


"Tykkäsin!"


Sofi: "Hei Mila väistä, eks nää et mua kuvataan just!?"

Mila: "Ei ku mä vaa haluisin nappaa ton namin mitä toi pitää.... Hetki vaan!"

6 kommenttia:

 1. Mekin ollaan pentukurssi Kertun kanssa käyty ja ei voi muuta sanoa, kuin että mukavaa siellä oli! :)

  Tuota valkovaseliinia oon käyttänyt meidänkin koirilla, halpaa ja hyvää tassurasvaa! Useimmat ihan tassurasvoiksi tarkoitetut rasvat ei ainakaan meillä toimi yhtähyvin kuin tuo! :)
  Täältä siis tulee kans yhdet suositukset valkovaseliinille!

  VastaaPoista
 2. Hei kerro ihmeessä, mikä on oikeanlaista leikkiä, jota pitää oikein kurssilla opettaa? Kuulostaapa erikoiselta :D

  VastaaPoista
 3. Mie oon kuullu, että halkeileviin tassuihin olisi erityisen hyvä Nutrolin-ravintoöljy päivittäin annettuna. Meillä kuuluu useita eri öljyjä päivittäiseen ruokavalioon (mukana myös Nutrolin) ja halkeilevat tassut ei oo ollu ongelma. :) Niin ja kivoja kuvia!

  VastaaPoista
 4. Pentukurssi oli munkin miälestä kivaa, ku siäl sai peuhata muitten kaa ja äippäkin oppi ettei tarvii pelätä koiria. Sitä näytelmäharjottelua mäkin tarveisin, mutta ei tääl oo. Mä kun en osaa seistä, mä rupeen aina istuun, ku mua on silleen opetettu, että istu ja maahan. Mä oon niin viksu.

  Ihania kuvia teijä tytöistä, äippä käski sanoon ja kyl mäkinkin on ihan samaa miältä. Tykkäsin.

  VastaaPoista
 5. tää on tyhmä kysymys, mutta mitä on valkovaseliini?mulla on tuommoinen keltainen vaseliini purkki..onko eri? saako mistä?apteekista?kaupan hyllyltä??? ite oon koirille laittanu ruoan sekaan pinjansiemenöljyä ja tuntuu olevan aika hyvä juttu turkille ja iholle:)

  VastaaPoista
 6. No tuo meidän valkovaseliini on ainakin sellaisessa valkoisessa tuubissa, jossa on punaisella tekstit. En tiedä onko samaa kuin teillä... Mutta tuota valkovaseliinia saa ainakin ihan apteekista :)

  VastaaPoista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...