lauantai 14. tammikuuta 2012

Sisäsiisteys takkuilee

Nyt taas tuntuu, että Mila olisi ottanut vähän takapakkia tuossa sisäsiistiksi opettelussa (niin Milahan on nyt melkein 5 kk). Ulos se kyllä osaa pyytää ajoittain, mutta siitäkin huolimatta välillä kun tullaan ulkoa sisälle, niin saman tien tulee pissa lattialle. Kyllä se kieltämättä hiukan pistää hermoja tiukalle, mutta olen edelleen ollut huomioimatta lattialle pissaamista. Välillä kyllä tuntuu, että Mila tarvitsisi kyllä jotain opastusta tuossa asiassa eikä vain huomiotta jättämistä... Tokihan Mila silti on vielä kovin pieni, että en nyt vielä rupea panikoimaan :)

Tänään pesin lattiat perusteellisesti (eikä mennyt edes 5 min kun Mila taas pissasi lattialle, huoh.) ja nyt täytyykin varmaan entistä enemmän kiinnittää huomiota noiden virtsatahrojen ja hajujen poistamiseen heti vahingon satuttua. Ostin Mustista ja Mirristä Urine Off:ia ja toivon että siitä olisi nyt jotain apua. Ainakin olen lukenut netistä että ihmiset on saanut sillä hyviä tuloksia. Toimii kuulemma hyvin myös matoille ja muille tekstiileille. Aion siis tässä lähiaikoina pestä tuon meidän sohvan tällä aineella, josko Milan vahinkopissahajut saisi siitäkin pois... Raportoin meidän tuloksista, sitten kun ollaan paremmin testailtu tuotetta :)

(kuva täältä)

Huomenna ollaan menossa Milan ja kaverini novascotiannoutajapennun Sutin kanssa molempien koirien ekaan match showhun, saa nyt nähdä miten menee. Mila ei siis ole saanut vielä minkäänlaista koulutusta näyttelyitä ajatellen, mutta onneksi nämä mätsärit ei niin vakavia ole! Enteilen ettei kovin tähdellisesti mene, mutta kyllä se varmaan hyvä kokemus ainakin on Milalle :)

7 kommenttia:

 1. Ostitko tuota ainetta Porin mustista ja mirristä?
  Ollaan ostettu sieltä jtn.koira tarvikkeita.

  VastaaPoista
 2. Kyllä Mila vielä sisäsiistiksi oppii :)Usko pois!
  Kannattaa ottaa tuon asian kanssa aika rennosti. Pennuilla on tuossa iässä niin paljon muuta opittavaa ja tottumista, ettei ne meinaa jaksaa noin pieniin asioihin kiinnittää huomiota.

  Ja sekin on hyvä muistaa, että vasta 5kk iässä koiranpentu pystyy fyysisesti edes pidättelemään virtsaansa. Siitä alkaa vasta opettelu miten pidätellään.

  Meillä ei ole sisäsiisteys ollut koskaan huolenaihe. Jokainen terve koira oppii sen ajallaan ja sitten kun se on sille luonnollista. Toki tuemme, ettei sisälle tarvitsisi tehdä, mutta jos lirut sattuu tulemaan, ei maailma siihen kaadu.
  Vasta sitten odotan koiralta sisäsiisteyttä, kun nartulla on ensimmäiset juoksut tai uros nostaa jalkaansa. Silloin on koiran hormonitaso noussut normaaliksi ja sen luontainen taipumuskin tukee sitä jättämään ulos, eikä sisälle, muille hajumerkkejään.

  Hyvää viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Kyllä Mila vielä oppii, ei kannata huolestua! Osalla kestää kauemmin, osa oppii hetkessä! Ja Mila on vielä niin pienikin :)

  Meillä kummatkin oppi aika nopeesti sisäsiisteiksi. Välillä oli parempia kausi, välillä taas tuntui, että pissaläikkiä on joka paikassa. Yhtenä päivänä sitä sitten tajuaa, että hei, sehän ei oo tehnyt hetkeen sisälle asioitaan! :-)

  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 4. Kyllä se vielä oppii :) Netalla meni tosi pitkään ennen kuin se oppi sisäsiistiksi.

  VastaaPoista
 5. Mähän täytän kohta 10 kk ja en oo vieläkään kokonaan sisäsiisti. Äippä huokailee. Tota ainetta meilläkin on, mutta ei se mua oo estänyt pissimästä samoihin paikkoihin. Äippä on kokeillu eteerisiä öljyä ja tabascoo ja vaikka mitä. Mä oon sitkee tapaus... Mut toivotaan, että teillä auttas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky, sähän oot uros, ootko ikinä kokeillu poikavyötä? Se kuulemmat tepsii monille pojille :) http://satu-82.vuodatus.net/blog/2890789/poikavyo/

   Poista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...