perjantai 25. marraskuuta 2011

Koirien heijastaminen

Nyt alkaa olla jo pimeää lähes vuorokauden ympäri, ainakin siltä tuntuu välillä. Ihanaa kun ihmiset käyttävät nykyään melko paljon heijastimia ja valoja, ja parasta on kun ihmiset ovat alkaneet käyttämään niitä heijastinliivejä itselläänkin! Ei se ole enää nolo juttu, vaan sitä pidetään fiksuna. Mukavaa huomata myös, että ihmiset laittavat myös koirilleen heijastimia (ja myös vaatteita lämmikkeeksi sitten kun niiden aika tulee). Joskus kuulee joidenkin sanovan, että typerää laittaa koiralle vaatteita tai tossuja! Minusta on aivan älytön ajatus, että koiran pitäisi kovallakin pakkasella tassutella ihmisten perässä ilman minkäänlaista lämmikettä. Jotkun sanovat, ettei eläimillä luonnossakaan ole vaatteita, mutta tosiasia on että niitä eläimiä paleltui kuoliaaksi tosi paljon ulkona kahtena viime talvenakin. Ja sekin vielä on otettava huomioon, että koirat asuvat pääsääntöisesti nykyään sisällä, joten ne todellakin tarvitsevat silloin pakkaseen mennessään lämmikettä. Kyllä meidän koirista ainakin huomaa, että niillekkin tulee vilu ja että ne nauttivat lämpimästä.

Nyt silti hiukan poikkesi varsinaisesta aiheesta, eli heijastimista :) Koirille on vaikka minkälaista kivaa heijastinta tarjolla. Tässä meidän haukkujen pimeän illan lenkkivarusteet:

Vasemman puoleinen on Milan ja oikeanpuoleinen Sofin. Milan heijastinliivi on Lunan vanha, joka jää kyllä pieneksi tämän talven jälkeen, mutta en viitsi ostaa sille uutta kun kasvaa kuitenkin vielä niin paljon. Sofin huomioliivi on Hurtan Micro Lifeguard, joka heijastaa tosi hyvin.

Sitten ostin paikallisesti eläinliikkeesta tällaiset hihnan päähän asetettavat heijastin-pötkylät. Oikein käteviä ovat nämäkin.

Heijastimien päissä on tarrakiinnitykset, joilla ne saa hihnan lukkopäähän kiinnitettyä.

Sitten vaan kamppeet päälle ja ulkoilemaan. Johan pitäisi näkyä! Niin kuin alemmasta kuvasta näkyy, Sofi ei oikein ole samaa mieltä minun kanssa näistä heijastimista... :) Se on aina ollut niin itsepäinen kaiken tällaisen kanssa... Mutta kyllä se tuohon taas varmasti tottuu niin kuin viime talvenakin! :)

Mutta kukahan tässä mahtaa kaikkein näkymättömin olla.... ööm, onneksi sentään saappaissa sattui olemaan heijastinviivat! :D Pitäisi kyllä muistaa laittaa myös itselle ne heijastimet.......


Meidän koirilla on näiden huomiotuotteiden lisäksi heijastimiä myös valjaissa ja useimmissa talvivaatteissa.


Hyviä pimeneviä loppusyksyn päiviä kaikille! 
Muistakaa ne heijastimet ;)

10 kommenttia:

 1. Kyllähän koirilla heijastimet pitää olla pimeässä, varsinkin kun ja jos kulkee tienvartta pitkin, eihän ne pienet muuten näy.
  Ja vaatteet päälle, jos siltä tuntuu, varsinkin jos on lyhytkarvaisia koiria, niitä voi palella, mulla on pitkäkarvainen noutaja, joten hän ei tartte talvellakaan vaatteita.
  Mukavaa illan jatkoa sinulle ja koirillesi.

  VastaaPoista
 2. Mullakin on ostettuna heijastinliivi, josta pitäisi räpeltää Nastalle heijastin.. Tuntuu vaan että se kasvaa niin nopeasti, pitäisi tehdä hurjan nopeasti ja sietää ajatusta että se mahtuu vain kaksi viikkoa. :D Sulla on tosi hyvät heijastimet noilla kyllä! Citymarketista saa muuten sellaisia terrierin mallisia heijastimia, jostain syystä jouduin ostamaan, kun näyttää ihan Nastalta... ;)

  VastaaPoista
 3. Oho, kylläpäs tuo Hurtan liivi heijastaakin hyvin!! Sagalla samanmoinen, mutta pinkkinä ja Elville pitäis hommata juurikin tuollainen keltainen, mutta olen epäillyt, että mahtaako tarvita... Kiitos havainnollistavista kuvista, ehdottomasti Evillekin tuo :)

  Tykkään muuten tuossa Hurtassa kanssa tosta mallista, ei ulotu liikaa mahan alle ja säätää voi molempia mittoja. Toimivaa varsinkin kun on eri mallisia koiria!

  Onpas Mila jo iso tytsy :)

  VastaaPoista
 4. Sama juttu täällä; usein mietin kaupassa että en varmana osta kun voin itsekin tehdä. :D Niin vissiin tulee koskaan tehtyä!

  VastaaPoista
 5. Kerttu kiittää onnitteluista! :)

  Kertulta löytyy painoa 4kg, oikein siro likka onkin:) Hertallakaan ei painoa ole kuin sen kuutisen kiloa. Hertta tosin on aika roteva villakoiraksi.

  Minkämoinen tuo Hurtan heijastinliivi on ollut käytössä? Entä tuo toinen heijastinliivi? Mistä olet nuo ostanut?

  Meiltä puuttuu kummaltakin tällä hetkellä heijastinliivit ja tarvitaan ne kyllä ehdottomasti! :) Ollaan sinnitelty omalla heijastinliivilläni+hihnaheijastimilla/käsiheijastimilla ja pannoissa tietty heijastimet.

  VastaaPoista
 6. Moips!:)

  Luin vasta nyt nuo sun vanhemmat kommentit! Kun Matti lähti niin koirat oli ensin noormarkussa, sitten meidän Emilialla ja sitten lopun aikaa meidän äidillä:) Oli niin ihana tulla kotiin kun vastassa oli kaksi yli-innokasta tyttöä!:)

  Ja nyt on Sofin nimi korjattu oikein, ei ole neään Sori ;D

  Ensviikolla vois nähdä! Viestitellään siitä! Mila näyttää uusimmissa kuvissa kasvaneen hirmuisesti! :)

  Teenkin koirilla on tosi hyvät heijastimet! Mut kyllä sun ja mun tarvii nyt hommata kans kunnon heijastimet! Mä haluaisin sen Hurtan pinkin treeniliivin, se toimis hyvänä heijastinliivinä plus siinä on paljon pikkutaskuja nameille ja kameralle ja muille mitä kuljeteltua mukana usein.

  Palaamme asiaan! :)

  LindaS

  VastaaPoista
 7. Ehdottomasti pitää koirilla olla heijastimet kunnossa, ihan niin kuin meillä ihmisilläkin! Itse suunnitelin ostavani siskoni chihuahualle joululahjaksi pienen heijastinliivin, mutta mielestäni 27€ pikkuruisesta kangasviitasta, jossa on pari heijastinta on aikas suolainen hinta. Teinkin sitten heijastinliivin itse (pääsen bloggaamaan sen vasta joulun jälkeen, harmi!). Varastoista löytyi kaikki tarvittava ja sain tehdä liivin haluamassani värissä - eli pinkkihän siitä tuli! Samassa surauttelin äitini koiralle moisen myös. Eikä maksaneet mittään :)

  VastaaPoista
 8. Näppärän oloiset nuo heijastinpalat noissa hihnoissa. Kaipaisin itsekin koiralleni tuommoisia, mielellään juurikin pinkkinä :3 Mistähän näitä saa?

  VastaaPoista
 9. Mä olen ostanut nuo ihan täältä Porista paikallisen pienyrittäjän putiikista :) Ne on kyllä kätevät!

  VastaaPoista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...