sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Vanhan koiran suhtautuminen uuteen koiraan

Olen tässä paljon pohtinyt miten Sofi mahtaa suhtautua siihen, että meillä mahdollisesti kohta toinen koira tepastelee ja asustelee kotona. Yleisesti Sofi tulee hyvin koirien kanssa toimeen, mutta hän on jonkinverran mustasukkainen minusta, joten uskon että alussa voi olla hieman totuttelemista, kun joutuu jakamaan huomion, jonka on ennen saanut kaiken itselleen. Uskon ja toivon kuintenkin että yhteiselo lähtee melko nopeasti sujumaan, ja Sofikin alkaa nauttia uudesta "sisaruksesta". Jos joku osaa antaa vinkkejä miten pehmentää tätä vanhan ja uuden koiran kohtaamista sekä alkutaipaletta niin otan vinkkejä vastaan!

Minulla on tällä hetkellä vahvat toiveet siitä, että reilun kuukauden päästä saisimme hakea meille uuden perheenjäsenen eräästä kennelistä. En kuitenkaan laita kaikkea uskoa tähän, mutta toivon kyllä kovasti. Alustavassa varauksessa olemme, ja huomenissa soittelen sinnepäin, että milloinkas saamme mennä katsomaan! Jännittää :)

Eilen olimme taas metsäreissulla koirakoplamme kanssa:

 Sofi

 Nella, Luna, Sofi

 Sofi

 Sofi

 Sofi

 Luna

 Sofi


3 kommenttia:

 1. Voi mitä kuvia! Menepäs blogiin Peikkokukkulalla, jonka löydät minun blogilistaltani, niin saat nauraa kyyneliin.

  Tähän on olemassa ohje, että ensimmäisen koiran asemaa ei saa horjuttaa eli hän on 'lauman' pomo. Kun uusi koira on sen hyväksynyt, kaiken pitäisi sujua.

  Käytännössä sain tähän ohjeita kennelystävältäni mm. niin, että ruoka juuri hiukan ennen annetaan vanhemmalle etc. Toisaalta olen itse ajatellut, että tuleva pnetu on kovin herkkä, pitää hänen itsetuntoaan vahvistaa, mutta ei vanhemman koiran kustannuksella. Tämä tässä siis vain hyvin lyhyesti.

  Nyt en millään muista, tuliko sinulle sheltti vai...?

  VastaaPoista
 2. Bongasin sattumalta että joku oli löytänyt Netan blogiin tätä kautta :D Yllätyin, joskus lukijoitakin paljastuu :)

  Aloin lukea tätä blogia

  VastaaPoista
 3. Elvihän inhoaa muita koiria ja kun Saga tuli, Ee tuijotti ensimmäisen illan Sagan vieressä, ettei pentu liikkunut mihinkään tai koskenut mihinkään tavaroihin (ärisi jos Saga yritti liikaa lähteä johonkin liikkelle jne.). Ensimmäisen yön Eevi nukkui tyynylläni (ei nuku yleensä koskaan edes samassa huoneessa), mutta seuraavana päivänä pistivät jo leikkiä pystyyn Sagan kanssa.

  Itse totesin parhaaksi, ettei huomioinut oikein kumpaakaan mitenkään erityisesti, vaan antoi niiden tutustua rauhassa. Viikko pari meni ja Saga oli jo täysin Elvin omaisuutta, jota puolustetaan. Nykyään nuo kaksi ovat parhaimmat ystävät erilaisuudestaan huolimatta :) Hyvin se menee!

  VastaaPoista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...