perjantai 28. joulukuuta 2012

Videopläjäys agilitytreeneistä

Yli kuukausi viime postauksesta! Whoooot....? Ei olla siis piiloteltu kiven kolossa koko joulukuuta, mutta jotenkin on jäänyt kirjoittaminen (ja kuvien ottaminen) vähemmälle. Touhuttu ollaan kyllä samaan tahtiin kun ennenkin.

Joulu oli ja meni, ei siitä sen enempää. En jaksa nyt muutenkaan alkaa mennyttä kuukautta kertaamaan, nyt kun on kerrankin matskua Milan agilitytreeneistä, niin kirjoitellaanpa taas siitä aiheesta :)

Tässä parit ratapätkät jotka piirtelin joulukuun treenien jälkeen:

11.12.2012
Meni ihan hienosti, kakkosesteen jälkeen kun käänsin valssilla putkelle, niin Mila meinasi aluksi mennä selän takaa, mutta saatiin kyllä korjattua.

18.12.2012
Tämä oli vähän vaikea, Mila meni kyllä heti ekalla kaikki esteet, mutta omassa liikkumisessa ja asettumisessa oli aika paljon hakemista :) Valssia tuli harrastettua ainakin.

27.12.2012
Tämä oli ylimääräinen treeni, johon onnekseni pääsin (kiitos Sonia vinkistä!!). Aluksi mentiin radasta esteet 1-5 ja sen jälkeen 5-10. Lopuksi mentiin putkeen koko rata, ja meni niin kivasti kokonaisuudessaan etten olisi uskonutkaan :) Hyvä mieli jäi!

No sitten niitä videoita. Tämän päivän treeneissä oli äiti mukana, joten sain vähän kuvamatskuakin ensimmäistä kertaa :) Kyllä niitä pätkiä katsellessa välillä mietti että mitä ihmettä huidon ja häslään ja välillä teki mieli ravistaa itseä ja huutaa että "ryhtiä ja asennetta nainen!". Vaikka aina saan ohjaajalta palautetta suorituksen jälkeen, niin silti ei tunnu menevän tähän kaaliin aina että miten joku asia tulisi tehdä, toivottavasti näistä videoista on jotain apua minulle harjoitteluun.

Puomi: ei ihan paras pätkä meiltä, mutta menettelee.Hyppy + kepit:Hyppy + putki + takaakierto:Sitten lyhyt radanpätkä ja kolme eri suoritustatoinen...kolmas...Tommosia. Kaikista pätkistä varmasti keksii parannettavaa, ja saa tonne kommenttilootaan ihan vapaasti antaa vinkkejä jos sellaisia mieleen putkahtaa. Minäkin ihan vasta opettelen koko lajia samaan tahtiin Milan kanssa :)

2 kommenttia:

 1. Jes, vihdoinkin videota! :) Pyysit kommentteja ja kommentteja saat ;)

  1) Puomi-video: Tosi hyvä oikeesti, Mila meni kerralla oikeeseen kohtaan. Toivottavasti treenaatte myös sitä että jättäydyt taakse, juokset itse ohi, pyörähdät puomin edessä jne. jotta Mila tottuu liikehäiriössäkin hakemaan oikean paikan :) Me tehdään Stellan kanssa sitä että kun oon palkannut just samalla tavalla kuin sä ensin tassujen väliin, niin sitten pyörähtelen siinä edessä, teen spurtteja jne. teen häiriötä ja käyn palkkaamassa useamman kerran tassujen väliin, jotta se oppii siihen että mä voin tehdä mitä vain mutta vasta käskystä pääsee etupalkalle. Ja just hyvin vapautit koiran puomilta, eli et itse muuttanut omaa liikettäs samaan aikaan tai muuta vastaavaa :) Hienoa!

  2) Kepit: Tosi upeesti hakee oikean keppivälin suoralta linjalta! :) Oottehan harjotellut myös eri kulmista? Ja toivottavasti treenaatte tota suoraa lähetystä myös niin että sä teet liikehäiriötä, juoksemalla välillä ohi, takaaleikkaamalla tai muulla tavalla irtautumalla vaikka sivulle, jotte jälleen kerran sun asettuminen ja liike ei olis aina sama :)

  3) Ratapätkät: Hyvin sä musta jo nyt ohjaat treenimäärän huomioon ottaen ja mikä tärkeintä, Mila menee just sillee kuin sä ohjaat ;) Sulle itseasiassa varmaan sanottiin just tosta valssista missä olit myöhässä ja tätä onkin vaikea selittää tässä näin kirjallisesti. Eli toi on niin kutsuttu ennakoiva valssi ja heti kun oot lähettänyt koiran esteelle käännät jo itsesi kohti seuraavaa estettä ja LIIKUT :D. Mila tekee noin ison kaarroksen siivekkeen takana ja vähän ehtii ihmetellä katsoen muualle koska sun liike pysähtyy kun ensin olit myöhässä ja sitten koira oli jo irronnut "liian kauas" ja sitten sä sanoit sille "tässä". Eli parempi olis kun se seurais vaan sun liikettä tossakin kohtaa. Mä voin näyttää tän kun nähdään, tää oli mullekkin aluksi vaikee, mutta Milakin saadaan paremmin kääntymään kun sä vaan opit askeleet ;) Tossa vikassa osassa se oli siis paljon parempi kuin ekassa, mutta musta se vois olla vielä parempi ohjaajan osalta ;) Ja jos mahdollista, niin olis hyvä että saisit sun kouluttajan heittämään Milalle palkan niin sä voisit keskittyä kunnolla ohjaamiseen eikä sun tarvis ettiä taskusta sitä lelua koko aikaa :)

  Mut jee olipa kiva nähdä vähän livekuvaa teistä :) Ensi vuonna sitten kisoihin ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitti, odotinkin sun kommenttia ;) Joo kyllä mä pyrin tekemään tossa puomilla just siten että liikun ite eri kohdissa ym. Ja en lainkaan aina käytä tota ensimmäistä etupalkkaa, sillon tällön vaan.

  Kepeillä ollaan kulmiakin treenattu. Ja oon myös joo harjoitellut niin että ite liikun kanssa, mutta täytyy myöntää että nyt oon parina kertana vähän unohtanu sen, kun Mila on hiukan tylsistyny noihin keppeihin, ni oon vaan jännittäny että meneekö se oikein vai ei. Nyt kun oon liittänyt niihin muitakin esteitä, niin menee taas paremmin, kun ei oo enää niin tylsää :) Mutta hyvä kun muistutit, täytyykin ens kerralla taas vähän lisätä häiriöö omalla liikkeellä!

  Jooo noita samoja Tero yritti mulle vääntää rautaangasta (ja on monta kertaa ennenkin sanonu samoista asioista) mutta mun jalat ja vartalo ja pää ei vaan tottele :D Treeniä treeniä treeniä vaan vaatii :) Olispa kesä niin vois vähän treenailla kotonakin tommosia.. :) Mutta videoistakin oli kyllä hyötyä, varsinkin kun kattoo pieleen menneistä pätkiä ja näkee mitä tekee väärin :) Ja kun sä oot puhunu, että et lainkaan käskytä joka esteellä, niin ehkä mäkin voisin koittaa sitä ettei kaikki energia mee tohon huuteluun jota tossa harrastan :D Menee ihan esteiden käskytkin välillä tossa sekasin.. :P

  Kiitos vielä vinkeistä, olis kiva joskus kyllä treenata yhdessä ja voisit näyttää miten sä teet :) Joo katotaan nyt noita kisoja, ehkä loppuvuodesta :D

  VastaaPoista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...