maanantai 8. syyskuuta 2014

Agilityviikonloppu ja kyläilyä

Syksy tulee lujaa vauhtia, apua! Toisaalta kamalaa kun kesä loppuu, mutta on syksyssäkin jotain tosi ihanaa <3 Varsinkin alkusyksystä.

Lauantaina käväistiin Liedossa agikisoissa, joista tuloksena 10 (2 rimaa), sekä kaks hyllyä hups :)

Tässä paras rata, hitsin rimat vaan :) Ja oltiin me nopeitakin; 4,84 m/s :)


(Tuomari Vesa Sivonen)

Sitten meidän toka rata, josta hylly:


(Tuomari Petteri Kerminen)

Toinen Kermisen rata oli hyvin samanlaista menoa, en jaksa siitä nyt videota laittaa. Ja Sonia ei ehkä halua kun se "karjuu" siinä mulle ohjeita ;D

Kisat oli kivat, vaikka ei puhtaita ratoja tullutkaan. Kiitos Sonia kun olit tsemppaamassa!! :) Noita ratoja katsellessa oon kuitenkin tyytyväinen meidän menoon. Mila menee niin nopeaa ja seuraa hyvin mun ohjausta. Ja kepit meni tosi hienosti. Kontaktitreeniä vähän nyt alle taas ennen seuraavia kisoja ;)

Kisojen jälkeen mentiin kaupan kautta Sonialle ja syötiin hyvin. Lenkkeiltiin tietysti ja otettiin "perinnekuvat" :)

 Tytsyt 3v (Mila ja Stella)

 Neuvottelu käynnissä?


Stella, Mila ja Sulo


Sunnuntaina jatkui samantyylisissä merkeissä, kun oltiin Lotta Vuorelan (Naurava koira) agilitykoulutuksessa. Tykkäsin kovasti ja saatiin taas uutta näkökulmaa meidän juttuihin.


Isoimpana asiana meidän kohdalla keskusteltiin ehkä rimojen tiputtelusta ja valsseista, sekä siitä kuinka herkästi Mila reagoi mun katseeseen, liikkeeseen ja sijoitukseen. Mila pitää kovin shelttimäisesti katseen herkästi minussa ja reagoi mun hätäisiin rytminmuutoksiin. Rimoja tippui taas melko paljon ja Lotta arveli että Mila tosiaan ei välitä rimoista, ja toisena asiana hän mainitsi, että käskytän, muutan suuntaani ja rytmitän itseni huonosti tosi usein. Näistä on mulle kyllä ennenkin sanottu ;D Josko sitä pian pitäisi alkaa uskomaan ;P Lisäksi tulen aina aivan turhan lähelle tekemän valssia mm.

No rata oli tosi kiva, ja tosi asiassa ajattelin että kyllähän me tuosta selviydytään aika helposti. Mutta jälleen olin väärässä. Tai oltaisiinhan me rata aika pitkälti osattu joten kuten vetää, mutta tokihan kaikki turhat kaarrokset ja muut sählingit piti hioa pois.

Sain kyllä paljon ajattelemisen aihetta:
* katse siihen, mihin koirat tulisi tulla, ei aina välttämättä koirassa vaikka sitäkin toitotetaan.
* valssit ajoissa ja ei liian lähellä estettä.
* rytmitys kuntoon, ei hätäisiä ohjauksia
* aina palaute Milalle, kun se tiputtaa riman ("hups! oho!")
* ei lipsuta siitä mitä ollaan alusta asti opeteltu, itsenäisistä esteitä!


Viikonloppuna kyläiltiin myös porukoilla, sieltäkin tuli napsastua parit alkusyksyn kuvat. Sofi raasu on nyt niin epäkuvauksellinen ettei sitä paljon ole tullut kuvailtua. Mutta parin viikon päästä häämöttävä trimmi ehkä muuttaa asiaa! :)


 Nella, Luna, Sofi, minä ja Mila Ihanaa syksyä ! <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...