keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Ei jestas!! Jälleen uusia uutisia silmätarkastuksesta

Nyt olen kyllä ihan puulla päähän lyöty. Ihan ymmälläni.

Joku varmaan muistaa mun purkautumiset ja edelliset postaukset (klik & klik) Sofin silmätarkastuksista ja siitä kuinka jalostushaaveet sen kanssa meni lyttyyn, kun sillä todettiin kortikaalinen katarakta eli etenevä harmaakaihi.

No, tänään olin noiden kanssa joukkotarkastuksessa, jossa molemmille koirilleni silmätarkastuksen teki Tuomas Illukka. Mila tutkittiin ensin, ja jännitin sen tarkastusta enemmän, koska sillä oli viimeksi terveet silmät ja totta kai toivoin, että ne olisi edelleen terveet, koska aion sitä tulevaisuudessakin jalostukseen käyttää, jossei mitään estettä ilmaannu. No tulos oli toivottu, täysin terveet silmät edelleen! Ei edes yhden yhtä ylimääräistä ripseä :) Ihana terve Mila <3

No, seuraavaksi oli Sofin vuoro astua tutkittavaksi. Kerroin Illukalle Sofin taustan ja sanoin tulleeni nyt tarkastuttamaan sen silmien tilanteen ja onko kaihi edennyt. Illukka siinä sitten tutki aikansa ja totesi, että  "Kuules kun tämän koiran silmissä ei ole yhtään mitään vikaa." Katsoin lääkäriä varmaan suu auki ja olin, että "Mitä? Oikeasti?!" Hän siihen sitten sanoi, että Sofilla on silmissä rodulle tyypillistä pilvimäistä/usvamaista tiivistymää, joka ei ole hänen mielestään kaihia. Hän kirjoitti meille siis paperin, jossa Sofin silmät todettiin täysin terveiksi! En ollut uskoa korviani.

16.9. Lunan lapsoset eli siskopuolet Länsimetsän Didi Tintarella "Didi" sekä meidän Sofi

Illukka kehoitti tutkituttamaan ne vielä kuitenkin jollain eläinlääkärillä, saadakseni vielä yhden mielipiteen. Tämä piina ei tunnu loppuvan ikinä. Nyt kuitenkin minulle tuli pieni hoppu saada Sofille taas uutta aikaa uudelle silmälääkärille, jotta saisin vihdoin lopullisen varmuuden tälle asialle. Totta kai saman tien tuloksen kuultuani lähdin pohtimaan Sofin jalostuskäyttöä. Mikäli Sofi siis vielä terveeksi todetaan, niin hyvin todennäköisesti meille yritetään pentuja ensi kevääksi. Mutta tämä on vielä iso kysymysmerkki, enkä uskalla innostua liikaa, koska tämän asian suhteen on tullut jo pettymyksiä kerta toisensa jälkeen. En jaksa vielä uskoa, että Sofilla voisi ehkä sittenkin olla terveet silmät! :´)

Voi että kun en meinaa kestää tätä pompottelua tämän asian suhteen, pitäkää peukkuja rakkaat ihmiset!!!

Sofin silmätarkastustodistus 17.9.-147 kommenttia:

 1. Voi, onpas hyviä uutisia! Mutta varmasti myös piinaavaa, kun Sofin lausunnot vaihtelee. Vaan eipä taida silmälausuntojen antaminen mikään helpoin homma ollakaan. Tai siis siis sen näkymän tulkitseminen. Mutta hienoa joka tapauksessa, että Sofin tilanne näyttää nyt hyvältä! :)

  VastaaPoista
 2. Voi että! :) Onnittelen nyt tätäkin kautta, ihan super juttu! <3 Toivotaan todellakin parasta

  VastaaPoista
 3. Oijoi, olipas hyviä uutisia! Toivotaan ettei uusi diagnoosi muutu. Jeiiii, mä jo haaveilen westiepentupostauksista <3 <3 <3

  VastaaPoista
 4. Samanlaisia kokemuksia on ollut shelam Muffyn kanssa jonka silmätarkit on muuttuneet PRA-epäilyttävästä terveen kautta paneelitarkastuksen retinopatiaan. Viimeksi kun muita koiria tarkastettiin niin pyysin lääkäriä katsomaan epävirallisesti Muffynkin, koska lähinnä mietitytti että kuinka paljon näkökykyä on enää jäljellä. Tämä lääkärisetä olikin sitä mieltä että terveet silmät Muffylla on. Pikkuisen on jäänyt harmittamaan etten tuolloin ottanut tulosta saman tien viralliseksi. Mutta minulle siis tärkein tieto että Muffy näkee ja saa juosta muiden kanssa niin kovaa kuin tahtoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä toi harmittaa, ettei ell:t osaa tehdä oikeaa lausuntoa, vaikka toki ymmärrän senkin puolen että erehtyväisiä tässä itse kukin ollaan. Mutta kyllä se päähän ottaa, varsinkin kun on jalostusajatustakin... Kunhan vaan saisi sen oikean tuloksen, oli se mikä vain! :)

   Poista
 5. Muutamat silmätarkit käyneenä niin Per Axelsson on varmasti yksi parhaimmista tutkimaan westieiden silmiä ja onko niissä oikeasti mitään. :)

  VastaaPoista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...