lauantai 4. helmikuuta 2012

Hampaat tippuu ja tassut palelee

Vihdoin alkaa olla Milan "pentuvaivat" kääntymässä voiton puolelle. Sisäsiisteys alkaa olla tosi hyvällä mallilla (mitä nyt joskus pieniä vahinkoja sattuu, lähinnä kylässä) ja taistelu Milan korvien kanssa on aika lailla voitettu myöskin. Sitkeästi meinasi nousta tuossa jossain vaiheessa, mutta nyt ne on pysynyt taittuneena jo jonkin aikaa. (Joskus laitan yöksi teipit, ettei ole niin pitkää aikaa levällään). Mutta hyvältä näyttää :) Nyt kun hampaatkin on vaihtunut, niin pitäisi alkaa nuo korvatkin asettumaan lopulliseen kuosiinsa.

Milalta sain tosi monta hammasta talteen, kaikki kulmurit ja jopa pari poskaria! Silloin kun Sofi oli pieni, niin löytyi vain kaksi kulmuria.

Voi että näitä pakkasia sanon minä! Koirat (varsinkaan Sofi) ei tykkää kyllä yhtään ulkoilla tuolla kylmässä, joten lenkit on jääneet nyt tosi minimaalisiksi... Vaatteet saa koirille pukea aina päälle, vaikka Sofi varsinkaan niistä ei niin välittäisi. Tossuja on myös käytetty ahkeraan, mutta jostain kumman syystä meillä on kaikista tossuista kadoksissa se neljäs kappale! Milan tossuista katosi sisällä jonnekkin, ei löydy sitte mistään. Ja Sofin tossun katoaminen on vieläkin suurempi mysteeri. Nimittäin lenkillä katsoin juuri että kaikki tossut tallella, sitten saman tien Sofi kyykistyi pissalle ja tossu katosi! Se vaan katosi eikä löytynyt mistään! Tongin lumihangetkin siitä sadan metrin matkalta mutta ei missään. Ja kun olin niin varma että kaikki oli jalassa ihan pari sekunttia ennen... Ehkä niissä tossuissa on sama kirous kun sukissa, jotka katoavat pesureissulla...
Meillä on tällä hetkellä kolmet koirien tossut. Viime vuonna tein itse ekat tossut Sofille. Ne onkin osoittautuneet kaikkein parhaiksi, pysyvät tosi hyvin jalassa.


Seuraavat tossut jotka hankittiin oli punaiset Jokke-merkkiset fleecetossut. Nämäkin on ihan ok, mutta ei pysy yhtä hyvin jalassa, kun kiinnityksessä on vain kumilenkki. Jos niitä itse vähän parantelisi niin voisi toimia paremmin.

kuva täältä

Sitten juuri tässä lähiaikoina ostin vielä yhdet tossut. Nämä FPC:n joka sään töppöset on kyllä kaupasta ostetuista kaikista parhaat, ehdottomasti! Pysyy hyvin jalassa, ei pyöri ja tosi hyvän laatuisetkin. Eikä edes olleet niin kovin kalliit, Jokket oli paljon tyyriimmät.

kuva täältä

Siinä oli kaikki meillä kotona olevat tossut. Löysin tässä kuitenkin netistä vielä muutamia hyvän oloisia tossuja, jotka vaikuttavat ihan kokeilemisen arvoisilta. Nyt on muuten tullut paljon enemmän koirien tossuja myyntiin kun esim. viime vuonna oli! Etsin nimittäin viime vuonnakin hyviä tossuja mutta ei tuntunut löytyvät, tänä vuonna valikoima on taas jo paljon parempi :) Hienoa, että koirantarvikkeetkin kehittyy jatkuvasti! :)

Mutta näitä tosiaan olisi kiva myöskin saada testata:
Trixie Walket Professional -suojatossut /kuva täältä
Trixie Walker Care - suojatossut /kuva täältä
Hau hau -suojatossut /kuva täältä
Onko teidän muiden koirilla käytössä tossuja? Minkä merkkisiä ja miten on toimineet?

2 kommenttia:

 1. Hyvä että hampaat tippuu itsekseen. Me jouduttiin käymään eläinlääkärissä poistattamassa kaks kulmahammasta, kun uudet oli jo melkein kokonaan kasvanu tilalle, eikä merkkiäkään vanhojen liikkumisesta ollu havaittavissa.. Ja oli muuten pitkät juuret, huhuhh!

  Mie tekasin Merrille yks ilta tossun, kun toinen takatassu oli ihan punanen polkuanturoitten välistä ja selkeesti ärsynyt. Yritti nuolla sitä jatkuvasti.. Tossu pysy muuten ihan ok, mutta lumihangessa hyppiessä lähti irti. Merrinki tassut palelee näillä pakkasilla, mutta oon nyt päättäny mennä ilman tossuja (ellei mee taas ärtyneeks tassut) ja lyhyemmillä lenkeillä sitte vaan. Oon käyny nyt kovilla pakkasilla sitte useemmin ulkona ku aiemmin.

  Tosta sisäsiisteydestä vielä, että jos kotona jo sujuu, nii äkkiä se alkaa sujumaan siellä kyläpaikoissakin. Ite tein niin, että kun alko kotona sujuu ja oltiin kylässä, niin harjoteltiin vähä niinku alusta se homma siellä. Eli sitte vaan taas hirveet kehut ku pissa tulee ulos ja useemmin vaa viiä ulos, vaikka kotona ei enää näitä tartteis niin paljoo tehä. :)

  Ps. Hitto mikä romaani tää mun kommentti.. :D

  VastaaPoista
 2. Me ostettiin juuri Elville nuo FPC:n tossut. Aikanaan meillä oli ihan perus fleecetossut (jotkut halpikset), jotka olivat kyllä täydelliset, mutta kuluivat puhki. Nämä uudet on joo ihan kivat, mutta mielestäni hankalammat pukea ja ovat liian pitkät. Laatu tosin on hyvä ja ne ovat pehmeät vaikkakin pinnoitetut, joten jalkateräkin taipuu vielä koiralla hyvään kävelyasentoon, vaikka tossut kiristääkin kunnolla. Vaihtoehtona meille tarjottiin sellaisia kovia kenkiä. Ei kiitos, sanon minä.

  VastaaPoista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...