maanantai 20. helmikuuta 2012

Mila 6kk ja "synttäri"siistimiset :)

Aika on kulunut tosi nopeeta, Mila täyttää huomenna jo 6kk! :) Painoa tytöllä on nyt semmoset 6,7kg ja säkäkorkeus 35cm. Nyt vaan toivon kasvun tyssäävän tähän, ettei Milasta vaan tule ylimittainen sheltti. Mila on aika hienosti jo kehittynyt muutenkin; kaikki hampaat vaihtunut ja pentukarvakin alkaa olla kokonaan lähtenyt (mitä nyt niskassa vielä vähän on). Aikuisiän turkkikin on jo hyvällä vaihdilla tuuhenemassa ja kasvamassa pituutta. Pari päivää sitten trimmailin hiukan Milan tassuja ja korvia. Korvissa ei paljon ollutkaan ottamista, mutta tassuissa oli aika paljon ylimääräistä. 

(ennen/jälkeen)

Noin paljon lähti anturoitten välistä karvaa. Lisäksi siistein vähän muutenkin koipia:

(etujalat ennen/jälkeen)
(takajalat siistimisen jälkeen)
Olen mittaillut säännöllisen epäsäännöllisesti Milan kasvua näiden kuukausien aikana, kun se on meillä asunut. Alun spurtin jälkeen kasvu on tasoittunut kivasti (ja toivottavast nyt pysähtymässä! Vaikkakin hiukan epäilen...). Tein pienen kaavionkin luvuista:

 
8vk             22cm / 1746g
11vk           26cm / 3,3kg
3kk             29cm / 4,0kg
3kk 3vk      31cm / 5.0kg
4kk             31cm / 5.1kg
4kk 2vk      33cm
5kk             33cm / 6.0kg
5kk 2vk      34cm / 6,4kg
6kk             35cm / 6,7kg

Tässä vielä Milan puolen vuoden kehitys kuvina:

8vk (tosi huono kuva sori)
9vk
10vk
11vk
12vk
3kk
3kk 2vk
4kk
5kk
5kk 2vk
5kk 3vk
Ja vielä viimeisin eli 6kk kuva :)

4 kommenttia:

 1. Meilläkin oli viikonloppuna trimmauspäivä ja tuli räpsittyä vähän ennnen/jälkeen kuvia. Kauheen nopeesti kyllä kasvaa nuo anturakarvat kun on niin kylmä. Tuntuu että saa viikon välein leikata niitä, jos haluaa että ne pysyy lyhyenä :D

  Kyllä nyt on tyttö nättinä! n_n

  VastaaPoista
 2. No onpa nyt siistin näköinen tyttö tuo Mila. Käpälät olivat extrasuloset.

  VastaaPoista
 3. Jaahas, täälläkin ollaan trimmailtu ;) Stellalta sai kyllä ottaa kilokaupalla karvaa pois korvista, tosin niitä ei voitu edes trimmata kunnolla kun ovat vielä liimassa ja liimaamiseen tarvitaan karvoja :p

  Ihan hyvin oot osannut siistiä noi tassukarvat, mutta sanoisin kuitenkin ihan vinkkinä että itse en tykkää jos sheltin turkki on leikeltyn näköinen ja tuossa nuo etujalkojen karvat näyttävät siltä että ne on juuri leikattu- Käytitkö ohennussaksia vai millasilla saksilla leikkasit? :) Ei ne siis pahalta näytä, mutta siihen vois olla jokin parempikin keino trimmata ettei näyttäyis niin "tehdyiltä" :) Tuomaritkaan ei ilmeisesti tykkää jos on saksillavedeltyn näkönen sheltti. Mulle opetettiin myös että sheltin trimmauksen kuuluu näyttää mahdollisimman luonnolliselta.

  Jännä nähdä kasvaako Mila nyt sitten vielä ja paljonko. Tuon kaavion mukaan voisin veikata että kasvaa hieman, koska viiva on aika jyrkkä, eli luulen että sen pitää tasaantua muutaman sentin aikana, mutta 36-37cm narttu ei ole monenkaan mielestä liian iso sheltti :) Sitä paitsi, agilitya ajatellen olisi hyvä jos tulisikn pari senttiä lisää ettei jäisi ihan siihen medirajalle ;)

  Kaunis tyttö on :) Innolla odotan koska seuraavan kerran nähdään<3 Toivottavasti ainakin kerran ennen kevään näytelmiä ;)
  PS: voidaan varmaan mennä niihin meidän autolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no mä sain kasvattajalta kuvalliset ohjeet noitten jalkojen ja korvien trimmaamiseen, niin silläkin oli kyllä melko selkeet rajat noisa tassuissa... :) Mutta joo, varmaan kannattaa seuraavaks yrittää saada luonnollisemman näkönen :P Mutta ei ne nyt kyllä enää oo noin "leikatun näköset" kun on muutama päivä mennyt ja sit ku niit ei harjaa ihan tollee tasasesti pystyy :) Mutta ihan totta, samaa mäki mietein kun ton lopputuloksen näin ;D

   Mäki luulen että se vähän vielä kasvaa, kun ei just oo tasottunyt vielä.. No pari senttii menee vielä ;)

   Joo olis tosi kiva nähdä, ilmottele taas jos oot tulossa ja ehdit näkee! :) Ok, mennää vaa sun autolla jos sulle sopii. Täytyy vaan muistaa kattella noita ilmoittautumispäiviä, en yhtää muista koska ne oli, ainaki joskus maaliskuun puolella :)

   Poista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...