maanantai 19. marraskuuta 2012

Agilitykouluksessa

Olin eilen Milan kanssa Hanna Löytyonjan agilitykoulutuksessa Noormarkussa. Ryhmät oli jaettu tason mukaan, ja meidän ryhmässä olivat kaikki muutkin melko alkuvaiheessa koiransa kanssa. Ilmoitin meidät mukaan mielessä seuraavanlaiset tavoitteet:
-Mila oppisi toimimaan erilaisissa halleissa ja paikoissa (tähän asti ollaan treenattu vain yhdessä samassa hallissa)
-saataisiin mahdollisesti jotain uutta perspektiiviä harjoitteluun.

Mila jännitti heti alkuun uutta paikkaa ja vieraita vilkkaita koiria. Jännitystä kesti siihen asti kunnes otin treenivyön ja -lelut käteen ja Mila tajusi mitä ollaan tekemässä. Olin tosi iloisesti yllättynyt kun huomasin, että Mila työskentelee yhtä hienosti vieraassaki hallissa. Jokainen pääsi siis vuorollaan koiransa kanssa treenaamaan ja me oltiin ensimmäiset.

Aluksi tutustuttiiin rataan, jossa oli pari sellaista kohtaa jotka jätin suosiolla väliin, koska niitä ei oltu vielä treenattu. Ensiksi mentiin seuraavanlainen pätkä:


Takaakiertoa ollaan harjoiteltu vasta yhden kerran, joten en mennyt koko rataa putkeen vaan jätin namialustan Milalle kolmannen asteen kohdalle. Mila osasi kuitenkin aika hienosti, vaikka ensimmäisellä kerralla se vain kiersikin esteen eikä suorittanut sitä lainkaan. Kun hieman muutin omaa asettumistani ja otin Milan paremmin mukaan, niin se osasi takaakierron hyvin. Myös renkaan kohdalla Mila hyppäsi aluksi renkaan ja kehyksen välisestä tilasta, mutta korjasi toisella kerralla kun ei saanut palkkaa ekalla kerralla. Tässä radassa ei suurempaa ongelmaa sitten ollutkaan. (A ei kuulunut meidän rataan, koska Mila ei ole sitä vielä harjoitellut)

Jätettiin myös keppitreeni tuolla väliin, koska en viitsi ottaa riskiä, että se menisi jotenkin piloille, kun harjoittelu on omissa treeneissä niin hyvällä mallilla. Myös ohjaaja suositteli, ettei kannata ehkä täällä niitä nyt ottaa.

Seuraavaksi tulikin lisää takaakierron harjoittelua:


Tämä rata meni yllättävän hyvin, Mila osasi älyttömän hienosti lukea ohjaustani. Jätin Milan niin että ensimmäiselle esteelle mentiin takaakierrolla (kuvaan nähden esteen "alle"). Ei menty ihan putkeen koko rataa vaan palkkasin Milan puolessa välissä. Joka tapauksessa, tällaista kuviota ei oltu ennen menty, joten oli ihan hyvä treeni sekä minulle että Milalle.

Kokonaisuudessaan koulutuksesta jäi melko perus maku suuhun. Aika tavalliselta treeniltä tuntui, mutta en sanoisi että mitään uutta saatiin tästä. Olisin kaivannut paljon enemmän vinkkejä ja neuvoja koiran ohjaamiseen ja omaan liikkumiseen ja hyörimiseen :) yms. Myös treeniaika koirakkoa kohti oli minusta melko lyhyt. Silti olen tosi tyytyväinen että mentiin, koska Mila sai kokemusta vieraassa hallissa treenaamisesta ja tulihan tuossa vähän uutta kuviotakin treenattua.

6 kommenttia:

 1. Hyvä että Mila toimi myös uudessa paikassa :) Kyllä ne aika nopeesti oppii että esteet voi olla vähän eri värisiä ja näkösiä ja paikat vaihdella, mutta homma pysyy samana ;) Kuinka korkeella teillä on muuten rimat nyt? :) Mun täytyis ottaa suuri askel Stellan kanssa ja nostaa noi rimat 30cm... katoin videolta että se hyppää niin hyvin 25cm et sille vois jo pian opettaa toi että noi rimat on oikeesti vähän korkeemmalla että opitaan molemmat oikea rytmitys noille hypyille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on vielä ollu 25cm, mutta just oon aatellu ihan samaa että pitäs nostaa, meillä varsinkin on vielä matkaa tohon 45cm:iin :) Ehkä tänää jo nostankin hiukan.

   Poista
  2. Joo kyllä kannattaa alkaa nostamaan nyt kun Milakin on todettu terveeksi ja kun ikääkin alkaa jo olemaan turvallisen verran hyppyjä ajatellen ;) Tuli muuten mieleen että kerrottiinko teille ette teitte tossa kakkospätkässä ilmeisesti myös päällejuoksun? Onko se teille tuttu ohjauskuvio? Mietin että siitäkin olis hyvä aluksi palkata koiraa :) Stellan kanssa ollaan tehty vaan kerran ja siitäkin vain toista puolta :D Me ollaan vähän toispuoleisia, mutta mulla onneks aika hyvin muistissa mitä pitää opettaa millekkin puolelle vielä :p

   Poista
  3. Ei se ohjaaja sanonu, mutta kuulin kun muut jutteli myöhemmin siellä sivussa, että siinä on kyse päällejuoksusta. Ei ollu tuttu aiemmin. Käydään sitä varmasti Teron kanssa myöhemmin läpi vasta. Just tollasta olisin kaivannu enemmän siltä ohjaajalta, siis että olis selostanu paremmin ja neuvonu. Me oikeestaan vaan tehtiin ja se katteli ja sano että "hyvä ja ota vielä uusiks" jne .. :/ Mutta tuskin me mitään liikkeitä tuolla pilattiinkaan, ihan positiivinen fiilis silti jäi, vaikka enemmän odotinkin.

   Poista
  4. Ette te mitään pilannu oo! :)Jos Mila on mennyt ton radan ihan hyvin niin sitten se on varmaan osannut sen! Stellalle päällejuoksu oli tosi helppo opettaa, ei sen tarvii kaikille olla niin vaikee :) Kattellaa sit videoita joku kerta! Tänään oon tulossa Poriin, mut en tiedä kuinka paljon mulla on aikaa mihinkin tällä kertaa :>

   Poista
  5. No soittele jos on luppoaikaa meille ;)

   Poista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...