perjantai 8. maaliskuuta 2013

Viikon treenit ja kehitystä

Ollaan nyt treenailtu Milan kanssa viikoittain sekä Teron treeneissä tiistaisin, että Wecan treeneissä torstaisin. Tällä viikolla saatiin melkoinen annos agiliitoa, kun saatiin edellä mainittujen lisäksi maanantaille yksi ylimääräinen tuuraustunti Terolle ja tänään perjantaina oltiin omatoimisesti treenaamassa Wecalla.

Lopussa on videopätkät tämän päivän omatoimitreeneistä, mutta tähän väliin piirrokset maanantaina ja tiistain treeneistä.

 Maanantai 4.3.13

Tiistai 5.3.13

Molemmat radat oli tosi mukavia ja meni hienosti (sen tarkemmin selostamatta). Mila on kehittynyt paljon nyt talven aikana! Samoin oma ohjaamiseni, vaikka siinä edelleen on paljon korjattavaa, mutta huomaan silti itse paljon kehitystä.

Keinua ja A:ta ollaan lähdetty nyt parin viikon aikana aloittelemaan, A tuntuu menevän melko hienosti aika luonnostaan, vielä täytyy vähän treenata alastulon jarruttelua. Ollaan siis parina kertana menty sitä matalennettuna ja seuraavaksi koitetaan normikorkeudelta. Keinua ollaan treenattu osissa, vielä ei mennä sitä kokonaisena.

Kepeistä sen verran, että meillä menee 12 keppiä tällä hetkellä hienosti, nyt kun Mila alkaa mennä aika varmasti noita keppejä niin lisään entistä enemmän erilaisista kulmista lähettämistä ja muutenkin muuntelen omaa asettautumista keppien aikana. Vauhti on Milalla kepeilläkin parantunut, mutta sitä haetaan jatkossa vieläkin lisää. 

Vauhti on muutenkin radalla parantunut, mutta vieläkään Mila ei kaikkea vedä täysillä, vaikka nauttiikin treeneistä älyttömästi. Jotenkaan se ei ole hoksannut, että tässä kuuluu vetää sata lasissa :) Tämäkin on siis työn alla ja parempaan mennään koko ajan. Yleisesti on hyvä fiilis tuosta tytöstä, kehityttävää on mutta suunta on oikea!

Tässä vielä video tämän päivän omatoimitreeneistä, huomaan muutamia korjattavia asioita omassa ohjaamisessa (mm. linjojen suoristamista ja ohjausten loppuun asti vetämistä. Lisäksi teen osan ohjauksista turhan hätäisesti). Milalla on ongelmana ollut käännöksissä ylisuuret kaarrokset, ja niistä täytyisi päästä eroon ja varmasti päästäänkin vielä. Niin ja videon lopussa meidän keppi-suoritukset, jostain syystä tuo hidasteli tänään aina tuossa lopussa... Aika paljon suoraa pätkää tässä on, mutta halusinkin koittaa josko sillä saisi vähän vauhtia lisää. Lisäksi ajatuksena oli keppejä treenata ensimmäistä kertaa jossain muualla kuin Teron hallilla ja hienostihan ne meni tuollakin :)


Sofikin oli mukana hallilla, agilitya se ei osaa, mutta koitin silti huvikseni miten se putkeen sukeltaa ja näin se meni:


Sofin kanssa vähän tokoiltiin, mutta siitä ei mitään julkaistavaa matskua syntynyt, neidin keskittyminen jäi vallan kotiin tänään! Se näkyy myös näissä tempuissa, ihan ei jaksanut kuunnella ohjeita loppuun. Kaikkea se yrittää tarjota kuuntelematta yhtään mitä käsketään :D8 kommenttia:

 1. Todellakin olette kehittyneet, molemmat! Hienoa! :) Ja älä yhtään huoli vauhdista kepeillä tai muutenkaan radalla. Tollasilla Milan kaltaisilla järkevillä agilitykoirilla se vauhti tulee sen itseluottamuksen ja oppimisen myötä. Eikä vauhti mikään hidas ole nytkään, harmin paikka vaan, että neiti on medi, jotenkin niin pienen oloinen hyppijä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti :) Joo toivotaan, eiköhän se vauhti sitten sieltä tule ajan kanssa :P Niin onhan se vähän harmi, pari senttiä ollaan yli medirajan... Nyt on tuossa 40:ssä nuo rimat, eli vielä pitäis 5 senttii korkeemmalta hypätä. Ja kyllä se ne yli pääsee, mutta onhan nuo aika korkeet Milan korkuselle koiralla. Sheltti on siitä erikoinen rotu, että niitä kilpailee joka kokoluokassa :P

   Poista
 2. Tosi hienolta näyttää Eeva! :) Itseluottamusta vaan lissää niin vauhtiakin tulee enemmän :) Mitäs jos puomilla juoksisit reippaasti ohi niin laittaisko Mila sitten suoraan tassut maahan? Mäkin huomasin Stellan kanssa että mä varmistelen ihan liikaa sen pysäytystä, kyllä se sinne pysää kun ollaan tarpeeks paljon treenattu. Milan kanssa tekis kans hyvää tehdä erikseen hyppytekniikkaharjoituksia (luitko viime päivityksen mun blogissa?). Etenkin kun Mila on noin nuori ja joutuu hyppimään suhteellisen korkeita rimoja niin jotta ei vahingossakaan ala hyppimään väärin niin olis hyvä treenata ihan hyppyjäkin erikseen ;) Kaikki töminä ja tuollaiset ähkymiset alastulossa on epätoivottuja (yhdessä kohtaa äännähti aika pahasti), joten jos alkaa kauheesti ääntelee niin kannattaa laskea rimoja tai sitten lopettaa ennen kuin väsyy että hyppiminen pysyy kivana. Ja palkka aina eteen ettei opi hyppäämään pää ylhäällä niin kuin tossa yhdessä kohdassa kun katsoo sua. Huomaaks, oon jo yhden hyppytekniikka-kurssin jälkeen ihan pakkomielteinen tän hyppimisen suhteen :D Mut siis tää nyt oli tällästä pilkun viilaamista, hyvältä näyttää ja ihan hyvältä Milan hyppiminen siis muuten näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Joo täytyy koittaa, kyllä mä välillä juoksenkin ja täytyy myöntää että sillon menee paremmin :) Tuolla hallilla vaan jotenkin varon kun on vieraampi puomi, mutta täytyy taas vähän ryhdistäytyä ;) Joo mä luin teen sen hyppytekniikkapäivityksen kyllä! Siitä on varmasti paljon hyötyä :) Niin kuin olis meillekkin ihan varmaan. Mä en ookkaan koskaan aatellu tota ääntelyä noin, oon vaan oikeestaan luullu että mila päästää ton äänen sillon jos mulla on ohjaus myöhässä eikä se välttis tiiä mihin seuraavaks mentäs, kun yleensä se tulee semmosissa kohdissa kun ohjaan huonosti :) Mutta oot ihan oikeessa tossa, ehkä se voi johtua Milankin kohdalla siitä, täytyy seurailla ja tutkailla... Joo huomaan, mutta hyvä vaan että oot innostunu :D Mä menisin kanssa vaikka mille kursseille, mutta nyt tuli oikeesti tässä keväällä rahapula vastaan, että pakko odottaa tota kevään valmistumista, kunnes alkaa rahaa taas oikeen virrata ovista ja ikkunoista (joo varmasti) :D Ja kiitos kun kommentoit meitä taas :)

   Poista
 3. Jep, no meilläkin tekee vähän tiukkaa mut mä en ookkaa ostanu uusia vaatteita itelleni pian 1,5 vuoteen et se näkyy sitten siinä se et sitä rahaa on kursseihin ;D Mut ymmärrän ihan hyvin ja sulla se valmistuminen onkin ihan kohta jo oven takana, mulla taas on reippaat 2,5 v edessä vielä :p Mut tosiaan kiva teitä on kommentoida :) Aina en vaan ehdi tekee sitä heti kun oon ekan kerran lukenut, mutta nyt kun katoin tota Milan hyppyasentoakin niin sillä on kyllä ihailtava ponnistus- ja hyppyasento! Oikein ihanteellisesti potkaisee takajalatkin suoriksi. Stellasta on musta vaika nähdä tota kun sillä on aina häntä ja pyllykarvat siinä tiellä niin en tiedä yhtään missä sen takajalat edes on :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en oo mäkään ostanu, ja silti ei meinaa rahat riittää :) Nyt on vaan pakko karsia vaikkei haluis :C Joo Stellalla on niin paljon karvaa kyllä siellä takana, ettei siitä mitään ehdi näkemään :D

   Poista
 4. Onpa ihana blogi! Meilläkin kaksi pikku koiraa, joten tällaiset blogit kiinnostaa. Varsinkin, jos on kirjoituksia vielä agilitystakin. Me ollaan osoitteessa: http://painonsa-arvoista-kultaa.blogspot.fi
  Liityin lukijaksi.:)

  VastaaPoista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...