tiistai 3. joulukuuta 2013

Milan fyssarikäynti mammaloman päätteeksi

Tänään on tasan kahdeksan viikkoa siitä, kun Mila synnytti maailmaan meidän viisi sheltti-pienokaista. Tiineys, synnytys ja imetys on tietysti rasittanut paljon Milan kroppaa. Varattiin aika Leena Piiralle jo heti astutuksen jälkeen elokuussa ja eilen vihdoin pääsin huollattamaan Milaa ja kuulemaan millaisessa kunnossa se nyt tässä vaiheessa on.

Milalle tämä ei sinänsä vieras juttu ollut, koska itse vastaanotto tapahtui lähimain samankalaisesti kuin koirahierojalla, joten melkoisen rennosti osasi tämä nuori rouvaskoira olla. Milalla oli, kuten odottaa saattoi, jumeja jonkinverran sekä lihasmassavajetta. Jumeja löytyi lapojen tienoilta melkoisesti sekä vasemmalta puolelta alaselkää. Nämä saatiin hyvin avattua. Lisäksi Mila on hieman toispuoleinen lihasmassansakin suhteen, kuten monet koirat. Tämä on aiheuttanut koiralle selkärangan kiertymistä, mikä suoreni kuitenkin jonkinverran jumien lauettua. Nyt kun oikein pohtimaan rupesin, niin toimiihan Mila lähes aika niin, että kiertää itseään myötäpäivään enemmän ja itse harjoitellessa otan sen aina vasemmalle puolelle, mikä myöskin tarkoittaa että koira kiertyy myötäpäivään. Saatiin siis läksyksi tehdä Milalle erilaisia kiertoharjoituksia vastapäivään. (Koitin näitä jo kotona, eikä kyllä suju yhtä luontevasti Milalta, kuin toiseen suuntaan. Hassua!) Lihasmassa tietysti on kadonnut pentujen myötä, joten ravikuntoilua saadaan myöskin alkaa nyt ahkerammin treenaamaan. Loppulausuntona saatiin kuitenkin, ettei meidän tilanne ole niin huono kuin monilla pennutuksen läpikäyneillä koirilla. Tämä tietysti on positiivinen  asia :) Uskon, että me saadaan talven aikana Mila entiseen kuntoon :)

Pennut ovat vieneet Milalta muutakin kuin kunnon ja lihakset; nimittäin turkin. Meillä asustaa nykyään niin kalju sheltti, että näyttelyihin ei ole mitään asiaa varmastikkaan ennen loppukevättä! ;) Taitaa tulla takki-talvi Milalle, sen verran paistaa iho noiden harvojen haivenien seasta...

1 kommentti:

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...