perjantai 5. huhtikuuta 2013

Jossei nyt tullut traumoja niin...Söpöilykuvasta huolimatta pieni kiehuminen pääsi tapahtumaan tänään minun pienoisessa päässäni! Olin toki tosi onnellinen kun sain Milalla täksi päiväksi eläinlääkärin, kun muuten olisi mennyt maanantaille. Mistään ei meinannut löytyä vapaata aikaa mutta vihdoin ja viimein sain yhden ilta-ajan hommattua meille.

No kun päästiin eläinlääkäriin niin (yhtään nimeltä ketään mainitsematta) voin sanoa että jos tästä käynnistä ei Milalle kovin hyviä kokemuksia tullut. Ensinnäkin:
- tässä meni varmaan kaikki vaiva hukkaan mitä ollaan pöytäreenistä koskaan saatu.
- tähän asti Mila ei ole yhtään pelännyt eläinlääkäriä, mutta voin vannoa että nyt pelkää...
- ja kynsien leikkuu ei ihan mennyt taiteen oppien mukaan.

Tilanne meni siis niin, että Mila nostettiin pöydälle ja eläinlääkäri alkoi tosi kovakouraisesti vääntelemään Milan kipeää varvasta. Sain siinä sitten kaikin voimin pitää koiraa kiinni, ja vaikka Mila huusikin siinä niin silti kulta ei yrittänyt yhtään purra lääkäriä, karkuun vain yritti päästä. Myös haavan puhdistus oli melkoisen rajua käsittelyä. Ja lääkäri kysyi että leikkaako samalla kynnet, sanoin heti että ei tarvitse. Silti se otti sakset käteen ja sanoi että voin nyt kuitenkin tässä samalla ne leikata ja leikkasi kaksi kyntti niin syvältä, että verta tuli kunnolla. Ja minä kun olen ollut niiiin tarkka kynsienleikkuun suhteen, enkä ole KOSKAAN itse leikannut liikaa.. Jos tästä tulee jotain ongelmaa kynsienleikkuun suhteen jatkossa niin kyllä suututtaa. Ja mitä tuohon koiran kohteluun tulee muuten ko. vastaanottotilanteessa, niin toki ymmärrän että tutkia tassu täytyy ja puhdistaa, mutta voisi siinäkin vähän varovaisuutta käyttää.

En yhtään ihmettele jos ensi kuun näyttelyissä Mila pelkää tuomaria tuon pöytäkokemuksen jälkeen! Täytyy nyt vaan saada tuolle noita positiivisia kokemuksia... Jonkun muun koiran kanssa en olisikaan tästä näin kuohuksissani, mutta kun tietää millainen sheltti on rotuna ja Mila varsinkin on tosi arka ja herkkä.

Onneksi sentään saatiin hoitoa meidän vaivaan, eli Milan kynteen. Kynsi kuulemma itsessään ei kovin pahassa kunnossa ole mutta kynsivallintulehdus on. Siihen saatiin kipulääke ja kahden viikon antibioottikuuri. Toki menee agilitykin tässä nyt sitten pariksi viikoksi tauolle. *Iso huokaus*

Nyt en muuta toivo kun että jalka saataisiin kerralla kuntoon, eikä enää vaivaisi jatkossa.14 kommenttia:

 1. :( Eikä, ikävää että lääkärin piti mennä leikkaamaan kynnet vaikka olit sanonut ei. Ja harmi että Milan kynsivaivan lisäksi tuli lisäkipua kohdistuen juuri kynsiin.. ei yhtään kiva. Ite antaisin kyllä kyseiselle paikalle palautetta enkä toista kertaa menisi samaan paikkaan.

  Paranemisia Milalle. Nyt kun kynttä pitää tarkkailla ja hoitaa, niin kannattaa varmaan hoitaa runsaiden herkkujen kera, kun tuli näin ikävä kokemus. Kyllä se siitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, joo yritän saada nyt jatkossa kynsien ja tassujen näpräilystä mahdollisimman kivan jutun :)

   Poista
 2. No onpa ikävä kokemus :/ Suututtaa ihan sun puolesta! Täytyy toivoa, että ei jäänyt mitään traumoja! Ja myös ettei koskaan Atlaksen kanssa jouduta samanlaiseen tilanteeseen. Kovasti yritetään treenata pöydällä oloa ja kuitenkin on hankalaa opettelu.

  Toivotaan et tassu paranee pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sitä minäkin toivon. Olihan se meilläkin tosi hankalaa alussa se pöydällä olon opettelu, mutta usko tai älä sheltti oppii sen yleensä hienosti jos vaan jaksaa panostaa :) Pennun kanssa vaikka saattaakin olla aika kaaosta :D

   Kiitos!

   Poista
 3. Voi harmi :( Toivottavasti ei tule kovin pahoja traumoja, voin vain kuvitella tuon Netankin kaltaisen koiran kohdalle. Toivotaan ettei teille tule myöskään kynsienleikkuun suhteen ongelmia.

  VastaaPoista
 4. Sisso, mikä kokemus! Gaumee juttu. Onneks saitte lääkkeet varpaaseen, mut kui voi ell:i leikata kynsiä pakolla ja viäl niin että veri turskataa. Sissus!

  VastaaPoista
 5. Palautetta vaan kys. paikkaan menemään, ja ihan el. nimeltä mainiten! Kamala :(

  VastaaPoista
 6. Hei!

  Ihan hyvin olisit voinut lääkärin nimenkin mainita, sen verran typerältä touhu kuulostaa. Ja muista antaa palautetta :-)

  Toivottavasti saat vahingot korjattu. Voi olla pitkäaikainen harmi. Meilläkin shelttejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sitä minäkin toivon, toisilla kun tämä tosiaan kestää parantua kauan ja agilityssa kuitenkin on niin paljon vauhtia ja kääntöjä, että saattaa mennä helposti uudestaan :(

   Poista
 7. Nuo on niin kurjia!

  Itse menin korvatulehdusta kärsivän lapukkani kanssa eri lääkärille, kuin normaalisti(oltiin muutettu uudelle paikka kunnalle ja siksi lääkäri vaihtui).

  No tämäpä lääkäri vaati ensinnäkin nostaa koiran pöydälle (!?). Kun siinä sitten sain punnattua reilut 40 kiloisen urokseni pöydälle, työnsi lääkäri korvaan sen tähystimen niin syvälle, että koirani ulvahti kivusta ja hypähti melkein minun syliin siitä pöydältä.
  Seuraavaksi alkoi "puhdistus", nainen kaiveli korvatopsilla (!) koirani korvaa ja koira parka ulvoi kivusta.. Tämän jälkeen nainen totesi, että käytävä on ihan tulipunainen ja vihainen koirani tarvitsee uuden puhdistus ajan nukutuksella, sillä hänellä ei ole kuonokoppaa. Sain änkytettyä, että mitä semmoinen maksaa ja nainen sanoi, että kyllähän se tulee maksamaan. Sanoin sitten, että nyt on pakko kyllä odottaa ensi viikkoon, sillä rahaa ei pahemmin ollut.
  Järkyttyneenä sitten lähdin kotiin enemmän järkyttyneen koiraparan kanssa. Eniten harmitti se, että labbikset kestää vaikka ja mitä ja ei ala arastelemaan helposti ja nyt koiraparka löi maihin, kun korvaan edes koski.

  Seuraavalla viikolla päätin, että en koiraani sinne enää vie. Löysin uuden paikan, jossa kävin paikan päällä tilaamassa ajan. Selitin vastaanottovirkailijalle, että mitä edellisessä paikassa tapahtui ja että tahtoisin mahdollisimman hellän lääkärin. Aika saatiin ja paikalle kun mentiin koira jännitti hirveästi, itsekkin sitten jännittäen selitin tilanteen lääkärille. Tämä aloittikin vaan rapsuttelemaan, vähän lahjomaan ja halaili vähän koiraa ja sitten pikaisesti ohimennen kurkisti korvaan. Homma oli siinä, hän kirjoitti meille reseptin ja saatiin lääkkeet tulehdukseen, reissu oli halpa ja koira tyytyväinen, kun nameja tursui joka suunnalta ja jännitys selkeästi laukesi. Enää myöhemmin ei ole mitään kammoja ollut lääkärillä käydessä onneksi.

  Trauma sille silti siitä yhdestä kerrasta jäi, välillä kun korvan takaa yllättäen taputtaa tai vieras ihminen rapsuttaa liian voimallisesti, se ulvahtaa ihan kuin kivusta ja lyö maihin.

  Välillä ihmettelee, että mistä tuommoiset ihmiset on ammattiin päätyneetkin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No justiinsa :/ En tiedä kanssa, luulisi että kauan työtä tehneenä osaisivat jo eläimiä käsitellä. Ja vaikka olisi huono päivä tai kiire, niin ei niitä saa silti asiakkaisiin purkaa millään tavalla. Harmi että teidän koiralle tuli traumaa tapahtuneesta, mutta onneksi saitte sentään heti perään noinkin hyvän kokemuksen! Ja kiitos kommentista :)

   Poista
  2. Toivotaan, ettei Mila saanut traumoja myöskään tuosta pöytäilystä tai kynsienleikkuusta! :)

   Poista
 8. Elänlääkäreitä on siis laidasta laitaan. :/

  Mulla westiepoika ja viime syksynä epäilin sillä tassutulehdusta, menin eläinlääkäriin ja siellä lääkäri katto tassua ja totes tulehduksen. No ei siinä mitään, mutta erehdyin vastaamaan myöntävästi, kun kysyi, että ajeleeko ne samalla tassun pohjat niin sinne menee paremmin ilmaa vai ajelenko itse. No sieltähän tuli hoitaja tassun pohjia ajelemaan ja samalla kun pidän rimpuilevaa koiruutta paikallaan (joka on siinä vaiheessa jo takajaloillaan) niin tää hoitaja ystävällisesti hurautti koneella myös koko tassun päältä kaljuksi. Eli sen sijasta, että olisi ajanut ne tulehtuneet tassunpohjat se ajoi tassun päällipuolenkin (ja jätti pohjat ajamatta..). <3 Olin super tyytyväinen,2 kuukauden päästä näyttelyt oli tulossa ja tuon myötä sai niille sanoa samantein heipat ja rahoille samantein. Laitoin palautetta eläinlääkäriaseman omistajalle ja pyysin samalla korvaamaan kahden näyttelyn ilmot ja sain vastauksen tyylillä "meillä on tapana ajella aina tassut kokonaan eikä omistaja ollut sanonut, ettei niin saa tehdä (öö..eikös me oltu sovittu pohjien anturavälien ajelusta ja kielsin heti, kun huomasin mitä hoitaja tekee ja se silti jatkoi....). Onhan koiranäyttelyt hauska harrastus, mutta kyllä koiran hyvinvointi menee asiassa edelle. Meillä ei siis ole korvausvelvoitetta näyttelyiden osalta". Olin suhteellisen raivona vielä myöhemminkin, koska tassu parantui pohjasta 3 viikossa, mutta tassukarvat ovat vasta nyt 8kk jälkeen palautuneet kuntoon. Olisi siis terve koira päässyt näyttelyihin ongelmitta, nyt meni 3 näyttelyt täysin ohi, turha sitä H:ta on hakea ympäri Suomea.

  Onneks jaloillaan voi äänestää ja vaihtaa eläinlääkäriä. Eihän se kyseisen lääkärin vika ole, joka kävi muuten heti pahoittelemassa mulle "nyt hoitaja ajoi kyllä aivan liikaa...". Mulle ei ainakaan riittänyt sen omistajan pahoittelukommentti "olemme keskustelleet asian henkilökuntamme kanssa ja näin ei tule jatkossa kohdallasi toiste tapahtumaan". Ei varmasti tule, kun ei kyseiseen mestaan toivottavasti koskaan jouduta astumaan, säälittää vaan muiden omistajien puolesta, jos jollekin toiselle käy samalla tavalla.

  Tuohon pöydällä oloon, meillä on tosiaan ollut huonoja ja hyviä käyntejä eläinlääkärissä ja pöydille nostoja niin ne ei ole ainakaan mitenkään vaikuttaneet tuon näyttelypöytä käyttäytymiseen. Joskin tuo on oppinut murisemaan pois nostettaessa, mutta siihenkin keksittiin ratkaisu, kun ottaa namun käteen ja juuri ennen nostoa se nenän eteen tuoksumaan noston ajaksi niin murinatkin unohtuu. Toivottavasti ei jää traumoja teilläkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :) Joo toivon kyllä ettei tuo nyt vaikuta Milan pöytäkäyttäytymiseen, sheltti kuitenkin ottaa silti itseensä niin paljon helpommin kuin westie (tämän olen huomannut tuhat kertoo noiden tytsyjeni kanssa, jos komentaa Sofia niin Mila tulee pyytelemään anteeksi ja Sofi ei ota kuuleviin korviinsa :D). Onneksi kynsienleikkuu ainakin tuntuu sujuvan suhteellisen hyvin tämän äksidentin jälkeenkin, vaikka hiukan aristaakin normaalia enemmän.

   Poista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...