lauantai 24. toukokuuta 2014

+32 - Näin meillä viilennytään


Ihania helteitä ollut pari päivää! <3 Koirat vaan läähättelee melko tasaiseen tahtiin koko päivän, pitää siis aina välillä keksiä jotain viilentämisjuttuja ettei ne ihan läkähdy. Sisällä kun ne ei halua olla silloin kun itse ottaa ulkona aurinkoa :) Sofi tykkää itsekin maata auringossa, mutta näillä keleillä on kyllä ollut liian kuuma sillekin. Varjossa se siis lököttelee. Mila tyhmeliini tuo palloa heiteltäväksi, vaikka turkki on varmasti läkähdyttävän kuuma.

Auton mittari tänään ajon aikana

Olen aiemmin tehnyt koirille froteeloimet, joita olenkin satunnaisesti käyttänyt. Tällä viikolla treeneissä toimi aika hyvin, kun kastelin froteeloimen valmiiksi kotona, otin pakastimesta muutamat kylmäkallet mukaan, sulloin ne pyyhkeen sisään, ja sinne väliin loimen ja nämä kaikki pussiin. Pysyin hyvin kylmänä jopa kuumassa autossa ja frotee viilensi Milaa ihan mukavasti treenien jälkeen. Pysyi kauan kylmänä, kun tarkistelin vähän väliä ettei pääse hautumaan.

Mila ja Sofi kesällä 2012

Lisäksi yritän huomioida kaikessa mahdollisessa sen, ettei koirille pääse tulemaan liian kuuma. En milloinkaan jätä koiraa kuumaan autoon, pidän autossa ilmastoinnin aina viileällä ja puen tarvittaessa itse pitkähihaisen matkan ajaksi, Mikäli joudutaan olemaan vähänkin kauemmin ulkona, pidän huolta että koirilla on aina varjoa, kannan joskus mukana kylmäkalleja, joita voin sujauttaa esim koiran kantoboxiin, pidän vetta mukana, pyrin suunnittelemaan lenkit siten, että koirilla on mahdollisuus käydä pulahtamassa. Ja kaikkea muuta pientä. H2O on ihan ehdoton suosikki koirien juomapulloista, joita meillä on ollut erinmoisia käytössä. Tässä juoma pysyy pitkään viileänä ja korkki toimii kätevänä juoma-astiana ja siitä pystyy kaatamaan ylijääneen veden takaisin pulloon. Lisäksi korkissa on lenksu, jolla sen saa kiinnittää haluamaansa paikkaan halutessaan. Kokokin on kätevä. Tätä on kyllä saatavilla yhtä pienempääkin kokoa. Suosittelen! Itse ollaan aikoinaan ostettu tällainen Mustista ja Mirristä. 

Mutta siis takaisin tähän päivään. Parhaimmillaan mittari näytti tänään +33 astetta, eli melkoinen rasitus koirille. Eilen ostinkin HongKongista koirille vauvojen uima-altaan (8,90€), jossa ne on saanut pulikoida samalla kun itse otan takapihalla aurinkoa. Milalle heittelen sinne palloa, ja se hyppiikin siinä hyömyssä mielellään altaaseen. Sofi taas -joka yleensä ui jokaisessa mahdollisessa paikassa- vähän ihmetteli uutta allasta. Pian sekin siihen kuitenkin tottui, mutta ei ole vielä ihan ymmärtänyt sen tarkoitusta. Sofi lähinnä astuu reunan päälle ja valuttaa vedet sieltä pois ;) Mutta olen kyllä tyytyväinen tähänkin hankintaan, helppo tapa välillä vähän viilentää koiria kun olo näyttää menevän tukalaksi. Olen myös harkinnut Aqua CoolKeeper -tuotteiden (makuualusta, mantteli) tai Hurtan viilennytlomen ostamista. Onko jollain näistä kokemusta?? Toimiiko?

Loppuun vielä muutamia kukkaistyttökuvia tältä päivältä:
Miten teillä pidetään koirien olot siedettävinä kuumilla kesähelteillä?

9 kommenttia:

 1. Aivan ihania kuvia:3 Ja meillä Kamu käy uimassa ja Nella on varjossa kun ei tykkää uida:/

  VastaaPoista
 2. Tuollainen allas olis kyllä kätevä. Harmi, ettei ole omaa pihaa! Aarre kuitenkin onneksi oppi perjantaina kahlaamaan (ei voi sanoa, että uimaan, kun ei mene niin syvälle, ettei jalat osu pohjaan :D), kun käytiin sukuloimassa mökillä. Aikasemmin oon käyny just kesää ajatellen rannassa kokeilemassa kahlaisko, muttei ole mennyt vetään asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Milakin lähinnä kahlaa (siitä tykkää kovasti), mutta tänä kesänä meillä on projekti "Milan uimakoulu" ;P Siitä varmaan seuraavassa postauksessa :)

   Poista
 3. Vauvojen uima-allas koirille - huikee idis! Pitänee hankkia samanlainen...

  VastaaPoista
 4. Meidän viilennysvinkit löytyy osoitteesta http://nuuskutellen.blogspot.fi/ :)

  VastaaPoista
 5. Meillä on toiminut sheltillä hurtan viilennysloimi :) huomaa kyllä eron ennen ja jälkeen loimen käyttöä! Suosittelen sitä siis, nyt ne onkin alessa, koska poistotuote ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo siitä olen saanut muitakin suosituksia, täytyykin harkita :)

   Poista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...