maanantai 19. toukokuuta 2014

Hienosti, Huonosti ja Erittäin Hyvä - sekä ihana ailahteleva kesä!

Uskaltauduttiin taas yrittämään agikisailuja Milan kanssa viime viikonloppuna Kauhajoella. Kaksi rataa juostiin, ekalta hypäriltä nollavoitto ja meidän ensimmäinen LUVA :) Nopeuskin oli hieno 4,75m/s. Kaiken kaikkiaan olen oikein tyytyväinen tähän rataan, mitä nyt yksi valssi kaarratti Milaa hippasen pitkästi. Mila ei tiputellut rimoja, seurasi hyvin ohjausta, meni hienosti vikaan putkeen (jossa oli vaikea kulma), eteni hyvää vauhtia, ja meni myös hienosti vikan suoran eikä liiemmin kääntynyt katsomaan minua:Toinen rata ei mennytkään niin putkeen, vaan se oli lähinnä jonkin asteinen katastofi ;) Samat vanhat ongelmat: Mila tiputti kaksi rimaa, jotka molemmat laitan ihan omaan piikkiini. Lisäksi lentokeinu jällllleen. Enkä kyllä ymmärrä miksi, koska tähän keinuun lähdettiin vielä ihan olemattomasta vauhdista. Milalla vaan tuntuu olevan kisoissa sen verran isommat kierrokset, jonka vuoksi kai ei pysty keskittymään käskyihini kunnolla. Kyllä se keinu nimittäin treeneissä sujuu... Ja oli tuolla radalla pari niin räkäisesti toteutettua kohtaa ohjauksen osalta, etten yhtään ihmettele ettei Mila mennyt kuten oli tarkoitus. Videota en kehtaa laittaa, jos jotain kiinnostaa niin kysykää yksärillä ;)

Eilen oltiin sitten Raumalla näyttelyssä. Siinä kohtaa kun osallistujalistat tuli niin, ihmettelin miksi niin vähän osallistujia. Mahdollinen syy selvisi pian kun vähän tutkin tuomarin taustoja paremmin. Melko tiukka setä siis tämä ruotsalainen Frisk Svante, mikä ehkä karsi osallistujia :)

Eikä mennyt oletukset paljon väärin, koska päivän aikana tuomari antoi vain yhdelle urokselle SA:n ja nartuista junnut, nuoret ja avoimet jäivät kokonaan ilman SA:ta. Pelkästään kaksi valionarttua sen saivat. No ERIäkään ei mitenkään avokätisesti jaeltu. Mila sai EH:n sijoittuen sillä kuitenkin neljänneksi. EH:hon en sinänsä ole tyytyväinen, mutta toisaalta ole harmissanikaan, varsinkaan tällä tuomarilla.

Kuva: Lena Karlsson

Arvostelu kuulostaa tältä:

Hyvät mittasuhteet. Hyvä pää. Hiukan pyöreyttä kallossa. Silmät hyvän väriset. Hieman raskaat korvat. Saksipurenta. Hyvä kaula. Hyvä lantio. Riittävät takakulmaukset. Lyhyt häntä. Hyvät lavat ja olkavarret. Hieman tukevassa kunnossa. Hyvä raajaluusto. Liikkuu leveästi edestä ja takaa. Riittävä sivuaskel. Pehmeä turkki. Tumma väri. 
("Bra proportioner. Bra huvud. Lite rund i skalla. Passande ögontark. Ngt tunga öron. Saxbett. Bra hals. Bra skuldra och överarm. Mycket kropp. Bra benstomme. Rör sig brett bak och fram. Tillräckligt sidosteg. Mjuk päls. Mörk fräg.")
Allekirjoitan lähes kaiken, paitsi vähän kyllä nostan kulmia tuolle kallon pyöreydelle ja pehmeälle turkille : >. Mutta tuomari näkee mitä tuomari näkee ja tuomarin sana on laki ;) 


Tavattiin myös jälleen Milan ja Teron (vas) tytär Kuura (kesk). Kuuran ensimmäisestä näyttelyreissusta voi lukea täältä. / Kuva: Lena Karlsson

***

Tänään oli aamupäivällä aivan ihaaana ilma! Oli 28 astetta lämmintä, joten lähdettiin Saaran, Atlaksen ja Areksen sekä Jonnan ja Dafin kanssa Yyteriin paistattelemaan päivää ja uittamaan koiria. Alussa muutama kuva meiltä kotoa, loput Yyteristä.


"Nyt on ihan liian kuuma seisomakuville, äly hoi typerä ihminen...."

 Tavattiin tänään ensimmäistä kertaa Saaran pikku aussie-poika Ares :)

Yllä olevat kuusi kuvaa ottanut Saara Seppänen
Ja ennen kuin pääsi liiaksi juhlimaan kesän alkua, niin todellisuus iski niskaan oikein rytinällä parin tunnin kuluttua yllä olevien kuvien ottamisesta...


HYVÄÄ (ja toivottavasti vähemmän ailahtelevaista kuin täällä tänään) ALKAVAA KESÄÄ KAIKILLE! <3

4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Varsinkin tuo "perhepotretti" :)

  VastaaPoista
 2. Vou mikä tykki tossa hyppärillä sulla on matkassa mukana ;) Hieno ensimmäinen nollarata! :) Onnittelut <3 Onko Milalla jotain eteen-käskyä? Voisi meinaan auttaa tuollaisessa loppusuorassa niin ei tarvitsisi joka estettä erikseen "käskyttää"? :D Ja ihania kuvia, repesin Milan "seisotuskuvan" kohdalla ;) Rakastan tota Yyterin koirarantaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, joo Mila menee kyllä ihan hyvää vaihtia silloin kun menee :) Me ollaan joskus aloitettu tuo "eteen" -käskyn treenaus, mutta se on jäänyt vaiheeseen ;) (ylläri) Elikkä se on siis kyllä tarkoitus opettaa, mutta ei osata vielä. Joo toi hyppy-hyppy-hyppy kuulostaa kyllä ääliöltä xD Mäki rakastan Yyterin koirarantaa, yks ehdoton ihanuus täällä Porin suunnalla! <3

   Poista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...