tiistai 27. toukokuuta 2014

Mila aloittaa uimakoulun

Pieni alustus: Viikonloppuna oli aika lämmintä etten sanoisi (haukeudella muistelen viime viikkoa, tänään lämpötila vajaat 10 astetta, miten voikin parissa päivässä laskea 20 astetta lämpötila?!). No mehän hurautettiin sunnuntaina Sonian ja koirien kanssa Yyteriin uiskentelemaan, ja täytyy sanoa että vesikin oli jo tosi lämmintä!

Milahan on kova vesipeto, mitä kahlaamiseen tulee, mutta uiminen sinällään on vielä sille vähän jännää. Uiminen olisi kuitenkin äärettömän hyvä tapa huollattaa koiran fysiikkaa. Siispä, tämän kesän projektiksi onkin muodostumassa Milan uimaan oppiminen! Sunnuntaina oli Milan uimakoulun ensimmäinen kerta :P

Leluhulluudesta on paljon hyötyä tässäkin asiassa, tuli huomattua. Lelun avulla Mila syöksyy suuna päänä veteen. Kunnes pohja meinaa kadota tassujen alta, eli siinä kohtaa kun vesi yltää kaulaan, tulee Milalle tenkkapoo. Onneksi paikalla oli tottunut uimari Stella, joka näytti Milalle vähän mallia. Hetken siinä totuteltuaan Milakin uskaltautui uimaan. Oli siinä minulla ja Sonialla naurulla pidättelemistä, kun Milan pärsimistä seurasi. Sen uintiasento oli niin naurettava, ettei toista; pää korkealla kun kirahvilla ja takajalat potki lähinnä alaspäin. No pysyi se pinnalla ja otti kyllä muutamia toistojakin. Kyllä se siis ui. Mutta tekniikkaa on vielä vähän hiottava ;) Varmasti parempi uintityylikin antaisi Milalle vähän itsevarmuutta tuohon uimiseen. 

Mutta kesän lopulla se osaa ja tykkää uida, näin toivotaan ainakin! ;) Vinkkejä uimisen opettamiseen saa antaa, jos joku kokee asiasta jotain tietävänsä! :) Ensi kerralla ajattelin ottaa pelastusliivit Milalle mukaan, ehkä siitä on apua näin alkuunsa :)

Sofikin oli toki mukana tietysti, mutta ne jotka blogia ovat seurailleet, ehkä tietävätkin, että Sofi ei mitään uimakouluja tarvitse! Vesi on Sofin elementti ja uiminen aikaan, paikkaanvuodenaikaan, säähän tai lämpötilaan katsomatta  sujuu kuin vettä vaan :)

Muutamia kuvia uimareissulta:
Kuvat (c) Sonia Delatte

 Mila ja Stella eivät paljon tukkansa kastelemista pelkää :)
Stellan ja Sofin tiukka uimakisa!

Poseposetusta yltä-päältä märkänä 

Mitäs muiden koirat tykkää uimisesta? Entä oletteko pystyneet "opettamaan" koiran tykkäämään uimisesta?

4 kommenttia:

 1. Meillä Rossi ja Luna oppivat uimaan käytyään yhden talven säännöllisesti uimalassa uimassa. Kumpikaan ei ennen sitä ollut mennyt lähellekään vettä, eivätkä ne alkuun menneet altaaseen vapaaehtoisesti. Kertojen edetessä Rossi alkoi hakea lelua ja meni sen perässä jo itse veteen. Lunakin alkoi lopulta mennä käskystä uimaan, mutta se ei lelua voinut ottaa suuhunsa sitten millään, eikä se Rossin tapaan voinut uida altaassa sinne tänne, vaan ui aina tasan sen altaanmitan :D Viime keväänä sitten koitti totuuden hetki, kun päästiin kokeilemaan mitä sanovat luonnonvesistä. Paikka oli vielä sellainen, että päästäkseen uimaan, joutuivat hyppäämään kalliolta veteen. No yllätys oli sitten melkoinen, kun varovaisempi Luna oli lopulta se joka sinne ensimmäisenä loikkasi ja toi kepin! :D Se siis ei ollut koskaan aiemmin voinut avat suutaan vedessä ja nyt se hyppäsi kalliolta sinne innoissaan sen perässä ja vielä toi sen. Tästä innostuneena Rossikin yhden tönäisykerran jälkeen hyppi onnellisena uimaan. Tämän jälkeen meillä onkin uitu todella innokkaasti ja etenkin Rossi rakastaa uimista :) Viva oppi taidon kun se vaan meni isompien perässä ja sekin ui mielellään. Nalaa sen sijaan ei saa veteen vapaaehtoisesti ;) Mutta tosiaan kyllä onnistuu uimaan opettaminen ja meillä siitä opittiin tykkäämään. Liivit on hyvä apu alkuun, niin uskaltavat paremmin rentoutua vedessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun kerroit teidät lauman kokemukset, tuosta saa rohkaisua siihen, että kyllä tuokin tuosta ehkä vielä uimaan voi oppia! :) Tuo uimalassa käyminen olisi kyllä hauska kokemus myöskin... Onneks täällä on tuo yyterikin mikä on mahtava paikka opetella. Toivottavasti on lämpimiä säitä niin on hyvä treenata! :)

   Poista
 2. Mua naurattaa vieläkin (ihan ääneen) Milan uimatyyli :D Eikö siitä ollut kuvaa xD Uskoisin kyllä että Mila oppii uimaan oikeaoppisesti kun kuitenkin tykkää vedestä ja leluista :) Sanoisin että ne liivit päälle ja sitten menet vaikka sen kanssa yhdessä uimaan niin pystyt tarvittaessa ohjaamaan Milaa vedessä. Paljon kehuja ja leikin kautta touhuamista :). Välillä noutoa ihan matalassa vedessä ettei "joudu" uimaan ja sitten välillä meette yhdessä syvemmälle ottamaan pienen "oppitunnin". Uskoisin kyllä että Mila hoksaa aika nopeasti oikean uintiasennon. Se on kuitenkin tosi rohkea veden suhteen kun selvästi haluaa yrittää! :) Ja Milahan korjasi asennon siinä kohtaa kun pikkasen nostin sitä alavatsasta siellä vedessä eli en usko että kovin kauaa edes pystyy uimaan väärällä tekniikalla...? :) Me liitytään Heinäkuussa sitten teidän uimakouluun ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siitä ei tainnut tulla kuvaa mutta oli se huvittavan näköinen :) Joo näillä neuvoilla me koitetaan jatkossa! Tervetuloa mukaan vaan! :)

   Poista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...