sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Forssa KR 15.7. - joopajoo :)

Noniin, nyt ollaan sitten kotiuduttu Forssan näyttelyreissulta, ja kröhöm, mitäs siitä nyt sitten kertoisi. Ensinnäkin odotuksia oli monen laisia sinne lähdettäessä, sadetta pelättiin, mutta onneksi ilma oli suhteellisen kuiva eikä tarvinnut märkänä astella kehään tällä kertaa. Uusi teltta meillä oli joka tapauksessa mukava, ja se osoittautuikin erittäin mukavaksi ja kodikkaaksi tuolla paikan päällä. Oli mukavaa kun oli hyvällä paikalla kiva oma soppi, josta seurailla näyttelyn edistymistä, eikä tarvinnut olla huolissaan mahdollisesta sateesta. Teltta tulee olemaan mukava jatkossakin! Uusi pöytä ei harmi kyllä ehtinyt mukaan vielä tähän näyttelyyn, joten vanhaa pöytää ilman pyöriä jouduttiin vielä kantamaan mukana. Ensi kerralla sitten ehkä jo tämä vetoalusta mukana, eikä joudu hartiat niin kovalle koetukselle kaiken tuon kaman kantamisesta ;)

 Minä, Mila ja Stella uudessa teltassa ;) (c) Sonia Delatte

Shelttikehä käynnistyi klo 9 aamulla, jolloin oltiin jo haukkana seuraamassa pentuja sekä uroksia, jotka olivat ennen narttukehiä. Huulet pyöreinä saatiin kerta toisensa jälkeen seurata kuinka tuomari jakoi rankalla kädellä suurimmalle osalle koirista H:ta. En ole näin tiukkaa tuomaria sitten nähnyt, kun EH ja ERI tuntuivat olevan vain harvinaista herkkua. 

 Sonia, Stella ja Mila odottelemassa narttukehän alkua

minä sekä Mila, jonka katse tarkkana uros-kehässä ;) (c) Sonia Delatte

No vihdoin meidän kehämme alkoi, ja junnuluokkaan asteli 10 narttua, sisältäen sekä Milan että Stellan. Omat toiveet EH:sta ja ERI:stä eivät enää olleet kovin korkealla, kun oli jo seurannut tuomarin tiukkaa linjaa. Tuomari arvosteli kyllä kovin pitkään ja laajasti, sekä käsitteli shelttiä oikealla tavalla, joten siitä pointsit. 

Mila odottelee pöydällä arvosteluvuoroaan. (c) Sonia Delatte

(c) Sonia Delatte

Milan liikkeitä kehuttiin tasapainoisiksi ja askelpituutta oikeanlaiseksi. (c) Satu Tuominen.

Ja niin kuin pelättiin, se H:han sieltä tuli. Kera kattavan ja hyvän arvostelun kylläkin. Arvosteluun ei voi olla tyytymätön, mutta täytyyhän myöntää ettei tuota H:ta tänne lähdetty hakemaan. Ja kun tämän kesän pienenä tavoitteena on sheltti ry:n näyttelyiden ykkösruusuke (johon vaaditaan vähintään 3 EH:ta/ ERI:ä), niin täytyy laittaa toivo sitten näihin tuleviin näyttelyihin. Onneksi Milalla on jo takataskussa se yksi Hesan tuliaisena saatu ERI kesäkuulta :)

 Mila ja minä / Sonia ja Stella - molempien tuloksena JUN-H

Sitten se Milan arvostelu:

"10 kk oikeat rungon mittasuhteet omaava bluemerle juniori, jolla oikealinjainen pää, hyvä täyteläinen kuono-osa. Kauniit silmät. Hyvät korvat. Oikea purenta. Kaunis kaula. Hyvin kehittynyt rintakehä. Tasapainoiset kulmaukset. Hieman lyhyt häntä. Liikkuu tasapainoisesti oikealla askelpituudella. Lupaava karvanlaatu. Ruskeahko, sininen pohjaväri häiritsee yleisvaikutelmaa. Miellyttävä käytös." JUN-H.// 15.7.2012 Forssa KR / SYLGRÉN MAIJA, Suomi

  (c) Satu Tuominen

Stellan arvostelun voi lukea täältä.

En nyt siis tiedä mitä tästä näyttelystä oikein ajatella, kiva kattava arvostelu tuli, mutta tulos ei ole päätä huimaava. Odotan oikein, että tämän näyttelyn tuloksen tulevat Koira.nettiin, jotta pääsee oikein laskemaan kuinka monta H:ta tämä tuomari kaikenkaikkiaan jakoi, ainakin se keltainen lappu siellä sihteerikköteltassa vilkkui melkoisen vilkkaasti! Hyvissä mielin kuitenkin nyt loppujen lopuksi ollaan ja odotellaan jo sitten Pori KV:ta joka on parin viikon kuluttua. (Siinä välissä toki Sofin Mäntsälä KV ensi viikonloppuna, jota jännitän jo kovasti!)

 Mila 10kk - tuomari mittari muuten Milan säkäkorkeudeksi 37,5cm, eli noin sentin enemmän kun itse olen mittaillut. (c) Sonia Delatte

(c) Sonia Delatte

merletytöt: Keiju, Peppi, Stella ja Mila (c) Sonia Delatte

Kotimatkalla oltiinkin sitten jo ihan väsyneitä, niin kuin kuvista näkyy:


(c) Sonia Delatte

Kiitos Sonia seurasta, se oli ainakin taas priimusta! :)

5 kommenttia:

 1. Siis toi Milan arvosteluhan on VÄHINYÄÄN EH:n tasoa :O Kyllä edelleen ihmettelen minkä laatuarvosanan saitte... E-kirjain puuttuu selkeesti H:n edestä! Saat olla tosi tyytyväinen tohon arvosteluun; eihän siinä muuta kunnon kritiikkiä ollutkaan kuin tuo väri, toisin kuten Stellalla, jossa kaikki oli vähän tai kunnolla pielessä. Eli Stellaan verrattuna Milan olis kuulunut tolla ehdottomasti saada sininen nauha, vähintään! ;) Tämän tädin mielestä molemmilla tytöillä oli riittävät tai hyvin kehittyneet etumukset... (silloin joskus oli puhetta et mites niitten kanssa käy). Mut anyway, teillä on tosiaan onneks jo plakkarissa se yks ERI, mulla on nyt sellanen olo et me ei sellasia värejä koskaan nähdäkään :D Kiitos parhaasta seurasta, ootte ihanii molemmat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli HYVÄ arvostelu, olis vissiin pitänyt olla kaikkien noitten asioiden edessä se erittäin hyvä, jotta oltas se saatu... no oonhan mä arvosteluun tyytyväinen, vaikka näin muuten menikin... Mä taas oon älyttömän yllättnyt siitä että Stellakin sai H:n, oon aina pitänyt sitä kuitenki Milaa parempana jotenkin, olin ihan varma että se pärjäis hyvinkin tuolla ja musta se olikin nätimpi kuin jotkut paremman arvosanan saaneet... mutta näin meillä nyt meni eikä voi mitään. Mutta ite en nyt ajatellut tästä yhdestä kerrasta masentua, sitä en sitten takaa etten vähän masentuis jos porissakin menee samalla tavalla :P Se vähän jänskättää. Kyllä oon sata varma, että tekin tuutte sen erin vielä saamaan! Niin oli kivaa olla teen kanssa reissussa, kivaa oli kaikesta huolimatta ;) <3

   Poista
 2. Netalla on takana H, H, H, T. Se nyt ei ole tosin ihmekään Netan kokoon nähden. Kajaanistahan se T tuli, mutta mukavalla arvostelulla.

  VastaaPoista
 3. Nättejä ootte, olipa kirjain mikä hyvänsä.

  VastaaPoista
 4. Mila näyttää upealta :) Ihanaa kesän jatkoa teidän porukalle!

  VastaaPoista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...