lauantai 21. heinäkuuta 2012

Mäntsälä KR 21.7.

Tänään koitti vihdoin kauan jännittämäni Sofin elämän toinen näyttely. Tämä oli siis ensimmäinen näyttely junnukehän jälkeen ja avoimessa luokassa oltiin  tällä kertaa.

Aamulla lähdettii ajamaan Porista kohti Mäntsälää. Heti aamusta satoi, tietysti. No onneksi onni kääntyi tällä kertaa ja Mäntälässä oli aivan mahtava ilma! Aurinko paistoi ja lämmintä oli. Ja onneksi otettiin teltta mukaan, sille nimittäin oli käyttöä vaikkei satanutkaan, oli meinaan hellettä kuulkaas! Kyllä kelpasi siellä varjossa meidän sekä koiran köllötellä ;) Meinasi kyllä käydä köpelösti tuon teltan suhteen... Nimittäin olin niin tyhmä että jätin teltan maatapit kotiin (HAH)! Hetken panikoituani onneksi menin kysymään viereisestä teltasta lainatappeja ja onneksi sieltä löytyi ylimääräisiä :) Ja varusteista vielä sen verran, että oli melkoista luksusta kun oli nyt se pyörillä toimiva pöytä, ei ole hartiat hellinä tällä kertaa kun tavarat kulkivat kevyesti rullien päällä ;)

No sitten siihen itse asiaan. Tämän kesän tavoitehan on saada Sofille parit EH:t tuon yksinäisen ja ainokaisen H:n kaveriksi. En tiedä miksi, mutta Sofin näyttelyitä jännitän aina paljon enemmän kuin Milan, ja niin tälläkin kertaa. Vaikkakin nyt jännitys oli tsiljoona kertaa pienempää kuin aiemmin westiekehissä. Ihan aluksi jouduttiin odottelemaan westejen arvioinnin alkua tosi pitkään, kun tuomari tuntui tekevän hommansa oikein antaumuksella ja hyvin hitaasti....

Sofi odottelee kehävuoroaan teltan varjossa

Pitkän odottelun jälkeen päästiin kehään ja narttujen avoimessa oli mukana 7 koiraa, joista Sofi arvosteltiin toisena. Seisominen onnistui jotakuinkin hyvin, tosin vähäinen harjoittelu viime aikoina näkyi. Ravikin sujui, mutta vaihtia ja reippautta puuttui, tiedän että Sofi pystyy paremminkin kulkemaan. Täytyy harjoitella siis ensi viikon Pori KV:hen paremmin :)

 Avoimen narttuja: Aderhill´s Ådi, Happiness white be my Channel "Sofi" sekä Taikalammen Ulpukka

 Turkkia Sofilta puuttuu, mutta jos ei ole niin ei ole! Katsotaan mikä on tilanne ensi vuonna :D

 tuomarin tutkittavana...


 Kiitos Tiia kun kuvasit ja olit mukana reissussa! :)


Tuloksena oli kuin olikin EH, johon olen tosi tyytyväinen! Tanskalainen tuomari Kevin Brown arvosteli Sofin seuraavanlaisesti:

"2-year-old bitch with nicely made head. Could use her ears a little more. Well placed ears. Would prefer a little longer neck. Good legs and feet. Rather long in body. Nice tailset. Normal angulation behind. Could move with more drive." AVO-EH.(Vapaa suomennos: Kaksivuotias narttu, jolla mukavan mallinen pää. Voisi käyttää enemmän korviaan. Hyvin asettuneet korvat. Voisi olla hieman pidempi kaula. Hyvät jalat. Hieman pitkä runko. Hyvä hännänkiinnitys. Normaalit takakulmaukset. Voisi liikkua reippaammin.)

Sofin kehässä jaettiin myös neljä ERI:ä, joten meidän matka päättyi tuohon ensimmäiseen kierrokseen, mutta en silti voi olla kuin tyytyväinen reissuun, oma tavoite ainakin saavutettiin :) Niin ja muuten, tavattiin myös meidän blogi-tuttu Rilla reissulla. Rilla ensiintyi narttujen nuorten luokassa saaden hienosti ERI:n. Rillan näyttelyreissusta voi lukea neidin omasta blogista tästä. Näyttelyn jälkeen käytiin vielä moikkaamassa pikku-Didiä ja Ticoa. Didin uusi omistaja Tiia oli siis meidän mukana näyttelyssä :)

8 kommenttia:

 1. Onnea vielä hienosta tuloksesta ja arvostelusta! :) (Tuomari oli ilmeisesti aika tiukka ja toooosi hidas..)

  Oli tosi mukava treffata! Rapsutuksia suloiselle Sofille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuomari tosiaan oli h.i.d.a.s., luulin ettei ne cairnit ikinä lopu :D

   Poista
 2. Hiano näytelmäsuoritus! Eikä vissiin satanukaa, kuten pelkäsitte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, joo ei kyllä satanut vaan oli tosi hieno ilma :) Onneksi ei aina pidä sääennusteet paikkaansa.

   Poista
 3. Onnea hienosta tuloksesta!:) Tuo arvostelu näytti tosi hyvälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No onhan tuon arvostelun mukaan jonkin verran puutteitakin, mutta ihan tyytyväinen olen silti :)

   Poista
 4. Onnea hurjasti! Ja ennen kaikkea, mikä ihana pallopää <3 Kovin tutulta kuulosti tuo viimeisen trimmin "epäonnistuminen" ajoituksen suhteen... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ei tuo "pallopää" kauan pysynytkään pallopäänä, juuri ja juuri kehän ajan ;) Joo ei ole meidän neidillä ainakaan mikään näyttelyturkki ja tuskin koskaan tulee olemaankaan :D

   Poista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...