keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Koirahierojalla

En ole ikinä ajatellutkaan käyväni koirahierojalla, kun siihen ei mielestäni ole ollut tarvetta kun minun taviskoirani eivät ole mitään sen suurempia urheilijoita :) Kaverini Sonia kuitenkin käyttää koiriaan hierojalla, ja sitä kautta itsekkin sain pienen kipinän koirien tutkituttamiseen ammattilaisella. Lisäksi Sofi on vaikuttanut minusta hieman kireältä ja ajattelin, että siltä jotain jumeja saattaisikin löytyä kehosta. 

Varasin siis koirille ajat koirahieroja Minna Lammiselle tänne Poriin. Ja todella positiininen kokemus olikin kaiken kaikkiaan, Minna oli todella mukava ja osaava. Varattiin Sofille täysi tunnin aika ja Milalle lyhyempi tarkastus vain, koska on vielä niin nuori. 

Tänään kun saavuin paikalla, niin Minna olikin minua ulkona vastassa ja katsoi ensin siellä tarkkaan molempien koirien liikkeitä samalla kun juoksutin niitä edes takaisin eri vauhdeilla. Tässä vaiheessa jo Sofilla näkyi pientä jäykyyttä liikkeissä.

Sisällä aloitettiin Milan tutkimisella. Mila oli tosi hienosti ja Minnakin ihan yllättyi kuinka hienosti Mila käyttäytyi näinkin nuoreksi koiraksi :) Milalta ei löytynyt mitään sen kummempia jumeja vielä tässä vaiheessa. Milan etuosa on kuitenkin kovin kapea, mikä kuulemma saattaa todennäköisesti tulevaisuudessa aiheuttaa jotain juntturoita lapaluiden taakse ja yläselkään. Tämän taas saattaa haitata hyppyjä ja nopeutta varsinkin jos tuota agilitya aletaan oikein kunnolla harrastamaan, niin kuin tarkoitus olisi. Minna siis suositteli, että joskus vuodenvaihteessa voisin Milan uudelleen tuoda tutkittavaksi, ennen kuin mitään jumeja ehtii syntymäänkään. Tämän aion ehdottomasti toteuttaa, niin hyvä tuntuma jäi tästä ensimmäisestäkin kerrasta, enkä halua että Milalle ehtii kehittymäänkään mitään ongelmaa.

Tarkoitus oli ottaa koirista kuvat hierottavana, mutta kännykkä jäi autoon :/ 
Siispä kuvat vain kotilattialla köllöttämässä:
Milalla saattaa tulevaisuudessa olla ongelmaa yläselän lihasten kanssa


Sofin vuoro oli sitten heti perään ja se oli myöskin erittäin mallikkaasti lattialla viltin päällä hierottavana. Sofilta löytyikin heti paha jumikohta alaselästä lantion alueelta ja sitä sitten hierottiin auki. Minna kertoi, että tämä voi vaikuttaa hyvin positiivisesti Sofin jalkojen ojennus -ongelmaan, kun tällaisen jumit kuulemmat aiheuttavat usein sen, että koira vetää jalkojaan vatsan alle ja alaselkä köyristyy. Ja juuri näinhän meidän Sofi on tehnyt. Hieronta tuli siis juuri sopivaan kohtaan, kun viikonloppuna on Sofin näyttely ja viimeksi tulikin hieman sanomista liikkumisesta. Saa nyt sitten nähdä onko mitään vaikutusta siihen. Sofi yritti aina välillä nousta kun jumittunutta kohtaa hierottiin, mutta lopuksi rentoutui kivasti ja silmätkin ihan menivät kiinni kun venyteltiin ja hierottiin jalkoja :) Sofilla oli kuulemma oikein hyvät ja vahvat lihakset, jotka tarvitsevatkin välillä hieromista.

Sofilla oli lantionseutu kovasti jumissa, ja se saatiin nyt hierottua auki

Loppupäivä täytyykin nyt sitten näin hieronnan jälkeen levätä, eikä pitkää pissalenkkiäkään saa samana päivänä tehdä. Huomenna pitäisi kuulemma jo näkyä liikkeissä, että on saatu jumit auki. Hieroja myös sanoi, että koska Sofia ei oltu ennen hierottu, niin voi mennä kuukauden päästä uudelleen jumiin sama kohta, jolloin se kannattaisi taas hieroa. Sen jälkeen kroppa kuulemma tottuu uuteen aukinaiseen tilaan ja sen pitäisi pysyä kunnossa puolisen vuotta.

Todella hyvä fiilis jäi tästä koirahieronnasta ja aion ehdottomasti koiriani jatkossakin vielä hierojalle aina tarvittaessa :) Huomenna täytyy sitten katsella Sofin liikkumista sillä silmällä. Ja huomenna on menen myös itse hierojalle! Tämäkin oli lääkärin määräys, kuulemma migreenikön on hyvä välillä käydä hierottavana... :)

3 kommenttia:

 1. Kiva jos musta ollut apua teille :) Minna ei maininnut viimeksi mitään Stellan etuosasta muutakuin että Stellalla oli itseasiassa nuo molemmat kohdat molemmilta puolilta jumissa, joita kuvissasi osoitat nuolella! Taitaa olla noi yleisimmät ongelmakohdat koirilla muutenkin! Juuri sen takia muuten mennään Stellan kanssa näin piaan uudelleen hierottavaksi, koska sitä ei ennen oltu hierottu ja haluan varmistua siitä että ne jumit saadaan kunnolla auki ja vähän pidemmäksikin aikaa! :) Mut hieno kuulla oikeesti et kaikki meni noin hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kiitos tosiaan, en olis koskaan varmaan mennyt ellen olis kuullut että sä käyt :) Minna oli tosi mukava ja koirat otti ihan rennosti koko tilanteen :) Uskon kyllä että tuosta ainakin jotain apua oli ja jatkossa varmasti vielä enemmän! :)

   Poista
 2. Hyvä postaus!:) Pitäisi itekkin tuota hierontaa katsoa syksymälle ennen näyttelyä ja kun agility loppuu... Kiva kuulla hyviä kokemuksia koirien ekoilta hieronnoilta, Glorialle saattaisi olla paha paikka kun vieras kopeloi mutta kyllähän ne hierojat osaa asiansa!:D

  VastaaPoista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...