maanantai 4. helmikuuta 2013

Tätä meillä syödään

Pistän tähän väliin vähän tekstinpätkää ja kuvia meidän koirien ruokinnasta. Joskus minulla oli ajatuksena siirtyä vallan barffauslinjalle (=raakaruokinta), mutta tällä hetkellä ns. puolbarffataan, eli koirat saa puolet annoksesta aina nappulaa ja puolet raakajauhelihaa + ravintolisät. Kennelpakasteen raakalihat on tällä hetkellä meidän koirien suositteja, ne maistuu parhaiten :) Kuivaruokana menee tällä hetkellä Profi-linen Happy Dog. Meidän agilityohjaaja tätä suositteli lisäaineettomuuden ja hyvän ravintoainepitoisuuden vuoksi. Ja on maistunut koirillekkin tosi hyvin, kun jotkut muut kuivamuonat jäävät heti ihan suosiolla kuppiin kun haisevatkin niin pahoilta. Mutta tämän kanssa ei ole ollut sitä ongelmaa :) Ja koirien vatsantoimintakin sen jo kertoo, että hyvä ruoka on ollut ;P


Iso säkki ja pienet koirat :) Tuon takana olevan metallirasian antoi meille Musti ja Mirri -liikkeen myyjä ilmaiseksi, kun sanoin etsiväni tuollaista! :) Sanoi ettei sellaista ole heillä myynnissä, mutta tuolle ei ole käyttöä tällä hetkellä joten sain sen. Meillä on niin parhaat myyjät muutenkin täällä Porin Mustissa ja Mirrissä! :) Tuo rasia sisältää koirien herkkuja ja koirat onkin aina nokka pitkällä kun kolisten sen kanssa ;)

Lisään lähes päivittäin erilaisia ravintolisiä koirien ruokaan, tällä hetkellä käytän alla olevia:


Vetroflex pet on tosi hyvä valmiste ja sen tehtävä on suojata koiran niveliä. Mila saa tätä agilityn takia säännöllisesti. Agilityssä nivelet joutuvat kovalle rasitukselle, ja itse olen ainakin kuullut useammalta suunnalta, että on hyvä käyttää jo ennaltaehkäisevästi jotain niveliä suojaavaa valmistetta.

Pellava-Camelinaöljy on Omega 3 -valmiste ja lähes samaa tavaraa kuin Nutrolin öljy. Itse vaihdoin nyt ainakin toistaiseksi Nutrolinin tähän tuotteeseen, koska minulle sanottiin paikallisessa barf-liikkeessä, että tämä on parempi tuote, koska siinä on käänetty Omega 3 ja 6 rasvahappojen suhteet eri tavalla, niin että Omega 3 rasvahappoa on suhteessa paljon enemmän. Normaaliravinnostahan koira saa Omega 6 yleensä riittävästi, mutta Omega 3 rasvahappoa pitää lisätä ravintoon. Tällä tuotteella on hyvä vaikutus turkille, iholle ja tassuille (mm.).

Koirahieroja on suositellut meille käyttöön otettavaksi B-liuosta. Tätä hän suosittelisi kuulemma jokaiselle koiralle, koska koira ei pysty normaalista ravinnosta saamaan juurikaan B-vitamiinia ja ne ovat tärkeitä koiran hiilihydraatti- ja energia-aineenvaihdunnassa ja ne ensinnäkin vaikuttavat hyvin positiivisesti koiran lihaksistoon. Näiden vitamiinien puute saattaa aiheuttaa hermostollisia häiriöitä, kramppeja, lihasheikkoutta, ihotulehduksia ja verenkiertohäiriöitä. (Annegret Bangert. 2006. Maukasta ruokaa koirallesi). Jokainen B-vitamiiniä syönyt tietää ettei se ole mitään herkkua, mutta näitä tippoja ei niin kovin suurta määrää tule ja ainakin meidän koirat tottui makuun nopeasti :)

Lisäksi käytössä on Plaque Off jauhe. Hammaskivenehkäisyynhän tämä on tarkoitettu ja varsinkin Milalle kovin tarpeellinen. Auttaa myös koiran pahanhajuiseen hengitykseen.

Biotiinia käytän kuuriluontoisesti nyt Milalle karvanlähdön aikaan. Tämä on hyväksi turkille, iholle ja anturoille. Jos koiralla on iho-tai karvaongelmaa, niin tätä voi käyttää myös säännöllisesti. 

Tässäpä nämä tällä hetkellä käytössä olevat ravintovalmisteet. Onko muut ahkeria ravintolisien käyttäjiä? Ja otan mielelläni vinkkiä vastaan jos jollain tulee mieleen joku lisäravinne mikä meiltä selkeästi puuttuu :)

9 kommenttia:

 1. Meillähän molemmat koirat barffailee (Unna siirtyi ihan äskettäin). Lisäravinteita menee aikalailla! Mm. nutrolin öljy, b-max, c-max, multidog, e- vitamiinia hmmm olikohan muuta ? :-D Lohiöljy on hakusessa. Voisin minäkin tehdä pienen postauksen meidän ruokintatavoista! kiitos vinkistä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee ihmeessä, minä olen ainakin heti lukemassa ;D

   Poista
 2. Eeva, hieno ja tärkeä juttu!

  On niin uskomatonta, että vieläkin on eläinläkäreitä, jotka katsovat,että koira ei tarvitse C-vitamiinia, joka on tärkeä mm. rustoille.

  Suuriruhtinatar Olga nukkui pois 11.1. melkein 15 -vuotiaana. Kaikki muu toimi, mutta lonkan nivelrikkoa ei pysäyttänyt mikään, mutta hidastimme sitä onnistuneesti vuosia ja Olga sai elää pitkän, hyvän ja kivuttoman elämän. Koti ilman koiraa on vain talo...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena :) Totta, eihän noita vaivoja estää tai pysäyttää voi, mutta oikeanlaisella ravinnolla ja liikunnalla ym. saa koirallekkin paljon lisää tervettä elinaikaa :) Samat säännöt lemmikeille varmasti pätee kuin ihmisillekkin terveiden elintapojen suhteen!

   Poista
 3. Olipa kiva lukea mitä teillä syödään! :) Lunalle en enää oikein voi nappulaa syöttää, kun näyttää siltä että kaikki viime vuoden närästykset ja muut vaivat johtu nimenomaan nappulasta.. Ja kokeilin vaikka mitä erilaisia merkkejä! Me kanssa puolibarffataan, kokonaan barffiin en oo voinut siirtyä koska Luna the hienoperse ei pelkkää lihaa suostu syömään. Lisäksi menee siis Ziwipeakin purkkiruuat, mulla menee aika lailla rahaa neidin ruokaan..

  Ja lisäravinteita syyään juu, b-max vetelee viimesiään ja siirrytään seuraavaks tuohon liuokseen mikä teilläki on käytössä. :) Sit menee merileväjauhe ja kalkkia lihattomina päivinä. Jotain nivelille pitäs alkaa kanssa syöttämään kun on alkanut noi agitreenit oleen aika raskaita.. Tota biotiinia yritin antaa mutta Lunalla meni maha ihan ruikulle ja oksenteli päivän sen seurauksena.. Eli ei sopinut meille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta hyvä että teillä sentään on löytynyt Lunalle sopiva ruoka, kun teillä tuota syömisongelmaa on ollut. Rahaa menee itselläkin aika lailla koiriin, niin ruokaan kun kaikkeen muuhunkin. Välillä vähän liikaakin ;)

   Meilläkin on merilevää ja kalkkia kaapissa, mutta niitä en ole hetkeen antanut. Välillä aina pistän ruuan joukkoon niitäkin :) Tuo merilevä taitaa olla ainakin osittain samaa tavaraa kuin Plaque Off, joten niitä en samaan aikaan anna. Kalkkia annoin myös jossain vaiheessa säännöllisesti, mutta sitten minulle sanottiin että jos sitä saa liikaa niin siitä on haittaa, sen tähden annan kanssa sitä nykyään satunnaisesti :)

   Barffiluennolle kun pääsisi joskus, siellä varmasti olisi paljon juttua myös näistä lisäravinteista :)

   Poista
 4. ..Niin ja menee meillä hei öljyäkin päivittäin! Tulipas hirvee stoori mun tekstistä. :)

  VastaaPoista
 5. Kiintoisa postaus! Meillä menee tällä hetkellä ihoprobleemien takia tuota biotiinifortea, Full of lifen skin&coat öljyä, C-maxia, inupektfortea ja toista maitohappobakteeria . Kalkvitaa lisäillään silloin tällöin ruokaan. Tuo B-vitamiini liuos on meillä varmaan kyllä seuraava ostos sitä en ole tullutkaan miettineeksi vaikka joku sitä meillekkin suositteli jonkin aikaa sitten...

  VastaaPoista
 6. Teille on blogissamme tunnustus. :)

  VastaaPoista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...