tiistai 11. maaliskuuta 2014

Heini Stenbergin ja Timo Liuhdon agilitykoulutukset

Heini Stenbergin koulutus WeCa:n hallilla 24.2.2014Heinin koulutuksissa on aina vähän opettelemista ja muistamista radoissa, vai mitä sanotte? :)

Rata oli kuitenkin kiva, ja meille aika haastaviakin kohtia löytyi, vaikka hienosti Mila meni kuitenkin omasta mielestäni. Ihan loppuun asti ei päästy ja vaikeimmat kohdat meille oli yllättäen ensin esteeltä 11 esteelle 12, kun jättäydyin itse aika paljon taakse, koska rata jatkui puomilta taaksepäin, jolloin Mila ei ottanut viimeistä askelta puomin päässä. Se jäi kyllä kontaktialueelle, mutta ei mennyt loppuun asti, ja käänsi sitten päänsä vaan taakse minuun, että ´saanko jo tulla´. Toinen hankalampi kohta oli 14-15-16 väli, eli hankala keppikulma ja putkeen meno niin, että leijeröin kepit. Vaihtoehtoja kepeille menoon oli erilaisia, mutta itselle selkeä valinta oli kulkea keppien oikeaa puolta ja samaa puolta takaisin. Helpoin ratkaisu meille olisi varmasti ollut tehdä persjättö putken jälkeen ja lähettää siitä Mila pimeästä kulmasta kepeillä, mutta harjoittelun vuoksi otettiin uusi juttu, eli lähetin Milan sylkkärillä kepeillä ja sylkkärillä taas keppien jälkeen putkeen. Aluksi ei sujunut, mutta pienen treenin jälkeen alkoi sujumaan. Muiltakin osin rata oli oikein kiva. Yllätyin että pystyin ohjaamaan tosi kaukaa Milan putkelta 16 putkelle 17 ja ehdein vielä vaihtamaan sen vuoksi puolta 18 esteen jälkeen. Kaikenkaikkiaan oikein positiivinen fiilis jäi tästä koulutuksesta.


Timo Liuhdon koulutus TVA:n hallilla Noormarkussa 9.3.2014


Myös tämä koulutus oli mielestäni hyvä ja opettavainen. Timo oli ajatellut radan suoritettavan aika lailla eri tavalla, kuin itse olisin sen ohjannut. Monta kohtaa olikin oikein sopivia myös meille, mutta pari kohdan ohjaisin kyllä edelleen eri tavalla, ainakin tällä osaamistaidolla mikä meillä tällä hetkellä on. Tällä radalla päästiin 17 esteelle asti, ennen meidän ajan loppumista. Sillä pätkällä kaikki muut saatiin sujumaan melkoisen hienosti, mutta 11 putkelta Mila ei meinannut millään lukea keppejä vaan sujahti aina putkeen. Ei lähdetty sitä tuolla hinkkaamaan, vaan saatiin tämä kotiläksyksi. Timo suosi tällä radalla paljon vippauksia ja viskileikkauksia. Viskileikkauksia ollaan vähän tehtykin aiemmin, mutta sain niistä kyllä uuttakin oppia. Vippaus tuli ihan uutena ja olikin varsinkin hyödyllinen pariin kohtaan, esityisesti esteellä 17. Ennen en ollutkaan tajunnut vippauksen oikeaan ideaa, mutta nyt se aukeni kyllä paremmin. Timo ehdotti myös vippausta puomin jälkeen esteellä 17. Tässä kohtaa olisin itse tehnyt takaakierron, jonka Timo sanoi myös olevan varteenotettava vaihtoehto. Kokeiltiin kuitenkin vippausta tässä, mutta Mila haki automaattisesti esteen suoraan, eli ei tullut esteen vasemmalle puolelle käteeni, jonka kautta se oli tarkoitus vippaista esteen taakse. No, tämäkin jäi meille siis kotiläksyksi. Uutta siis opittiin ja tämäkin oli varsin hyödyllinen koulutus :) 


Odottelemassa vuoroa Timon koulutuksessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...