sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Mikä neuvoksi rima-ongelmaan??

Kaiken näköisiä eri ongelmia koirakoilla tuntuu olevan, meidän suurin ongelma tällä hetkellä on rimojen tiputtelu agilityssa. Nyt tuntuu siltä, että Mila on täysin välinpitämätön rimojen suhteen.

Ennen pentuja meillä ei siis ole ollut sen suurempaa rimaongelmaa, joten voihan olla että tämä tosiaan on sitä fyysisen kunnon puutetta; lihasten vajaakuntoituutta yms. Mutta tänään Heini Stenbergin koulutuksessa tuli kyllä sellainen olo (ja Heinikin oli samaa mieltä), että Mila ei yksinkertaisesti välitä vaikka tiputtaa riman. Karkeasti sanottuna tuntuu, että Mila tiputti n. 1/3 rimoista, mikä on jäätävä määrä! Rimat oli 40cm korkealla, mutta kun laskettiin ne 30cm niin Mila tiputti siltikin osan, mikä vahvistaa sitä että se vain räiskii niitä sen enempää välittämättä. 

Ollaan siis käyty heti pentujen luotuvuksen jälkeen kertaalleen osteopaatilla, vuodenvaihteen aikaan hierojalla ja viimeiseksi reilu viikko sitten koirafyssarilla. Mitään suurempaa ei ole löytynyt, muuta kuin jumeja ja pientä toispuoleisuutta. Nämä ei omasta mielestä voi kuitenkaan selittää näin suurta rimojen tiputtelua. Tai sitten sillä vaan yksinkertaisesti on niiin huonot syvät lihakset vielä.

Tähän asti en ole suuremmin puuttunut tuohon Milan rimojen tiputteluun, mutta nyt kun se ongelma näyttää vain pahentuvan, niin on kyllä pakko yrittää laittaa piste sille. Olen saanut siis vinkkinä paristakin suunnasta, että jatkossa jos Mila tiputtaa riman, niin keskeytän radan ja pyydän sen menemään saman kohdan uudelleen oikein. Näin siis joka kerta, eikä kertaakaan niin, että riman tiputtaminen jäisi huomioimatta. Toivotaan, että siitä olisi apua. Muitakin neuvoja otetaan vastaan jos jollain jotain tulee mieleen!

Meillä on siis ensi viikonloppuna kisat, mutta mikäli rimatouhu jatkuu sielläkin, niin täytyy näin heti alkuunsa laittaa jäihin kisat siihen asti, että ongelma saadaan pois alta. Mietinkin nyt, että pidinkö kuitenkin liian lyhyen treenitauon Milan pentujen jälkeen, eikä se mahdollisesti ole ehtinyt saamaan tarpeeksi hyvää pohjakuntoa alle? :/ Siksi kysynkin (jos joku pennut teettänyt agilityihminen tätä sattuu lukemaan), että onko kokemuksia tästä rimojen tiputtelusta pentujen jälkeen? Milan pentujen syntymästä on nyt inasen vajaa 6kk. Ulkoisesti tuntuu että se palautui niistä tosi nopeaan ja hyvin, mutta tässäkö se nyt vasta sitten näkyy...

Olen myös yrittänyt keksiä ja saada muilta vinkkejä, että millaisia harjoitteita voisin Milan kanssa tehdä, jotta syviä lihaksia saisi vahvistettua tehokkaasti. Hankittiin tosiaan se jumppatyyny (tarkoitus oli hankkia se littana dobo-tyyny, mutta tämä on aika lailla vastaava ja 4 kertaa halvempi), jonka kanssa voi jotain tehdä, mutta suoraan sanottuna olen vähän kädetön sen kanssa. Jotain perus tasapainotteluharjoitteita keksin, mutta en kyllä kovin monipuolisesti sitä osaa käyttää vielä. Ylämäkijuoksua ollaan vähän tehty takapään voimistamiseksi, mutta harmi ettei tässä ihan lähellä ole yhtään mäkeä, vaan pitää aina autolla mennä kauemmas (Porissa kun niitä mäkiä ei yksinkertaisesti liiaksi ole, tämä alue kun on entistä merenpohjaa). 

 Tasapainottelua ilman tyynyä (jalat vastakkaisilta puolilta ilmassa, ei tukien)

 Tasapainottelua tyyny takajalkojen alla, välillä toista etualkaa nostaen

 vastakkaisten jalkojen nostelua


 ... ja samaa tyyny etujalkojen alla

Pusu :) Milan pepputukka on vielä hieeeman vaiheessa ;)

Tässä meidän ylämäkitreeniä, Mila tekee ja minä laiskottelen ;)Harmittaa kyllä, kun Mila muuten olisi kisavalmis, mutta nyt tuli nämä rimat eteen... Katsotaan nyt kuinka kauan menee, ennen kuin päästään ensi viikonlopun kisojen jälkeen taas jatkamaan kisaamista.

Tässä vielä loppuun se tämänpäiväinen Heinin rata:


Oli kiva rata, vaikkakin aika haastava meille. Uusina juttuina tuplasylkkäri esteelle 6, sylivekki esteelle 7, kopteri esteelle 14 ja sitten vielä flippi esteen 15 jälkeen. Oppiikohan näitä kaikkia ohjauskuvioita koskaan? :D Mutta kaikki toimi tosiaan hienosti ja ihanaa oppia uusia tapoja ohjata! Huomattavasti mukavampi suunnitella omaa ohjausta, kun vaihtoehtoja on enemmän kuin tyyliin valssia vaan joka kohtaan :D (No ei kai sentään ;)) Tämä rata oli aika ahdas ja sai olla tosi tarkka Milan kanssa, ettei se lukinnut väärää estettä. 

Ei päästy tällä kertaa kuin 19 esteelle asti, mutta tyytyväinen olin (muuhun paitsi Milan rimoihin!!!). Hyvästä koulutuksesta huolimatta päällimmäiseksi jäi mieleen harmitus rimoista. Kumpa tietäisin johtuuko tämä nyt Milan tämänhetkisesti fysiikasta vai vain sen välinpitämättömyydestä rimojen ylhäällä pysymiseen... Huoh, mitenhän niiden kanssa käy...

2 kommenttia:

  1. Heh, meillä on kanssa lihastenkasvatusta meneillään ja ylämäkijuoksua. Ei tarvi itse tehdän mitään, riittää että heittelen hiekkaa ympäriinsä niin tuo minun sähikäisshelttini ryntäilee menemään ;D Tsemppiä teille rimaongelmaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo sheltin kanssa tuo hoituu helposti, meidän terrieri ei taas ole yhtä helposti inspattavissa kuten videolta näkyy :) Kiitos!

      Poista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...