perjantai 28. maaliskuuta 2014

* Kevättä rinnassa *

Ihanaa ihanaa ihanaa kun on kevät ja aurinko paistaa!!! Nyt on ollut muutama päivä niin kivaa ilmaa, että pakkokin olla hyvällä tuulella :)

Sofi aloitti jälleen rallytoko-tunnit. Mahdettaisiinkohan me uskaltaa tässä parin kuukauden sisällä startata kisoissa?? Jos oikeen treenattaisiin :) Sofihan ei ole mikään tyhmä, liikkeet se oppii tuossa tuokiossa, mutta suurin asia mikä mua mietityttää, on että miten se kestää palkattomuutta ja tekemistä vieraassa paikassa. Täytyy kai vaan mennä treenailemaan jonnekkin vieraaseen paikkaan kun kaikki liikkeet on hallinnassa. Mutta tuo palkattomuus. Kuuluko palkattomuutta oikeasti harjoitella vai mennä vaan "kylmiltään" kisaamaan? Pohdin, että meneekö koiralta motivaatio siinä jos treenataan kauheasti palkattomuutta, luulen niin... Kertokaa toki kokemuksianne, pliis! :) Jos tämä junnaaminen vie itseltä motivaation, niin ihan varmasti vie myös koiralta :)


Milan kanssa jännätään vaan nyt viikonloppuna olevia kisoja. Nyt jännää paljon enemmän kun paikalla on tuttujakin ja NE NÄKEE kun mä kisaan! Viimeksi olin lähes tuntemattomien ihmisten ympäröimänä ja kisaamisjännitystä helpotti tieto siitä ettei tutut näe jos mokaan :) Kunnes kuulin lähes heti kisan jälkeen, että meidän startti näkyi suorana nettilähetyksenä :D Ja tietty Soniakin siis näki meidät ihan reaaliajassa sitä kautta ;) Okei, ehkä se että joku on tsemppaamassa, niin jopa helpottaa tilannetta, ainakin saan varmasti kullanarvoisia vinkkejä ja ihan parasta seuraa! :)


Ehkä joku on huomannutkin sivupalkista, että menin ja ilmoitin Milan toukuussa kahteen näyttelyyn. Olenkohan ihan pöljä päästäni, kun tämä minun neitini on kuitenkin niin kovin lyhytkarvainen tällä hetkellä, ja vaikka kuinka lisäravinteilla on koittanut tukea karvankasvua, niin pieni ääni päässä kuiskaa että oliko järkevää ;) No, toisaalta, Milalla on luonnostaan hyvä turkki ja vaikka se ei olekaan mikään kovin pitkä, niin yleensä se on tuomareilta kehuja saanut hyvästä laadustaan. Jos menee lyttyyn nämä näyttelyreissut turkin vuoksi, niin siinähän sitten menee :) Lähinnä mietityttää nuo lyhyenlännät peppukarvat:


Sofille pitäisi jälleen trimmiaikaa varata. Itsekin on pitänyt tuota trimmaamista alkaa harrastaa, mutta on se kyllä semmoista puuhaa että...


Koiratkin on selkeesti huomanneet, että aurinko on alkanut paistaa ja on lämmin ja että se on kivaa! Sofi makaa päivät pitkät takapihalla auringossa ja käy jokaisessa sulassa ojassa pulahtamassa uimassa :) Mila ei tassujaan vielä kastele, ehkä sitten kun oikeasti on kuuma :)

6 kommenttia:

 1. Palkkaamattomuustreenaaminen on niin koirakohtaista.

  Jos puhutaan rallysta, niin Elviiran (ylikuumeneva superduperintoilija) kanssa on pakko tehdä palkkaamattomuustreeniä, sillä jos lähdetään suoraan liike-palkka-liike-palkka-linjalta tekemään kisamittainen rata, Eellä kiehahtaa yli muutaman liikkeen jälkeen. Eli Elvi alkaa tarjoilemaan lisäliikkeitä, ennakoi, komentaa, hermostuu, suuttuu jne. koska palkkaa ei tule niin kuin treeneissä on totuttu. Eli Een kanssa treenataan sitä, että kun teet pitkäjänteistä työtä, monta puhdasta liikettä putkeen, saat palkan. Intervallimaisesti liike-liike-liike-palkka-liike-palkka-liike-liike-liike-palkka ja vapautus ja sitten uudestaan, jollain toisella jaksotuksella. Yleensä en suunnittele etukäteen kuinka monta liikettä ennen palkkaa, vaan luen Elviiraa eli jos se tekee jotain vaikeaa superhyvin palkkaan ehdottomasti, vaikka olisin juuri ennen sitä liikettä sen palkannutkin. Mutta treenataan palkkaamattomuutta (ja sitä että palkka ei ole minulla, vaan työn jälkeen se haetaan sieltä "tavaroista").

  Venlalla taas ei ole tuota Elviiran sisäistä moottoria, vaan se kulkee pelkästään siinä toiveessa, että saa joko syötävää tai donitsi-vinkunsa. Vennin kanssa treenataan kuitenkin useamman liikkeen sarjoja palkatta siitä syystä, ettei se kisatilanne ole niin shokki. Siis tehdään pitkääkin treeniä, jopa kisamittaista, mutta välipalkoilla eli niin, että Venlan motivaatio ei ehdi tipahtaa, mutta tehdään kuitenkin keskittymistä ja malttia vaativaa treeniä, eikä välttämättä vapauteta joka välissä. Vennin kanssa täytyy tehdä huomattavasti enemmän töitä siinä, että sen saa toimimaan mukavasti ilman palkkaa, minkä vuoksi keskitytään suurimmaksi osaksi hyvään motivaatioon. Siis siihen, että palkkaa ei saa koskaan siitä, kun nenä menee maahan tai jäädään tuijottamaan, vaan palkka tulee vain innokkaasta suorituksesta. Joskus, jos motivaatio on korkeammalla, käytän sen siinä tilanteessa hyväksi ja napsin parit liikkeet peräkanaa, palkkaan ja vapautan leikkiin.

  Että kannatan kuitenkin palkkaamattomuustreeniä eri koiratyyppien kanssa, mutta omaa koiraa pitää ehdottomasti seurata ja muuttaa treeniä sen mukaan, millainen tyyppi siellä tekee töitä. Kiva juttu, että olette lähdössä kisaamaan! Ehdottomasti virallisiin vain mukaan kokeilemaan, sittenhän se selviää, miltä se tuntuu ja mikä tarvitsee lisätreeniä.

  Ja syksyllä sitten kasataan westiejoukkue kisaamaan rally-tokon sm-kisoihin, eiks vaan? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Tessa! :) Sofin kanssa on kyllä hankalaaaa tuo palkattomuus, sen tekeminen kun ei perustu niinkään tekemisen iloon, vaan namit on sen henki ja elämä :D <3 Mutta toi sun jaksottamisjuttua voisi kyllä kokeilla treenata. Sofi on älyttömän älykäs koira, mutta harrastuskoiraksi se on pirun itsepäinen ja mukavuudenhaluinen :P Mutta ei me vielä luovuteta! Rallyn sm-kisat on vielä kaukainen ajatus, mutta jos tosta kehkeytyykin taitava harrastaja niin sitten ehkä ;D

   Poista
  2. Tiedän kyllä (raivostuttavan :D) tunteen namivetoisuuden kanssa, Venla olisi varmasti pahempi mitä tällä hetkellä on, jos se olisi yhtään kovempi koira. Sillä tosin kammottava(n hyvä) nenänkäyttö aiheuttaa enemmän harmaita hiuksia. Mutta jos minä lupaan opettaa Vennipennin menemään maate käskystä kesän aikana SM-joukkuetta silmälläpitäen, niin kyllähän mä vielä sut yllytän mukaan Sofin kanssa! ;)

   Poista
  3. Joo ja yksi asia on, että Sofin juoksukierto aiheuttaa paljon toisaikaisuutta. Täytyy koittaa osata ajoittaa kaikki kisat "hyviin aikakausiin" :) Hmm, nyt taas hiukan iski tuo kisakärpänen kun tässä pölöttää, täytyiskö oikeen lähteä tutkailemaan sitä kalenteria... :D

   Poista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...