tiistai 30. lokakuuta 2012

Koirat terveystarkastuksessa

Eilen vihdoinkin päästiin koirien kanssa eläinlääkäriin terveystarkastuksiin. Pitkään olenkin jo jännittänyt näitä, koska ne pitkälti määräävät meidän koirien tulevaisuudensuunnitelmat. Sofin kohdalla jalostukseen käytön ja Milan kohdalla sekä agilityn harrastamisen ja myös jalostukseen käytön.

Oltiin Kankaanpäässä Kari Ventelän vastaanotolla ja Sofilta tutkittiin polvet ja sydän ja Milalta näiden lisäksi kuvattiin vielä lonkat ja kyynärät. Silmiä ei täällä pystynyt tutkimaan, joten niitä joudutaan jännäämään vielä pari viikkoa, kunnes Porissa on joukkotutkimus, johon ollaan ilmoittauduttu.

Koirat punnittiin heti alkuun ja Sofi oli hoikemmassa kunnossa kun ajattelin, eli painoa oli 8,55kg. Mila taas inan painavampi kun arvasin, eli tasan 8kg. Sofi siis hiukan painavampi kun korkeampi "pikkusiskonsa", mutta silti Sofi kyllä tuntuu nostettaessa vieläkin paljon painavammalta kun on sellainen jöötikkä <3

 Sofi 8,55kg

Niin, Sofi pääsi ensin tutkittavaksi lääkärin pöydälle ja neitihän jännitti aikas paljon! Tosi nätisti oli pöydällä, ei mitään vastarintaa lääkäriä kohtaan, ainoastaan halusi minun syliin turvaan. Kun lääkäri teki niinkin pelottavaa toimenpidettä kun sydämen kuuntelu stetareilla, tärisi Sofi kun haavanlehti! Pieni oli ihan paniikissa, vaikka ei kumpikaan toimenpide ollut kivulias. No terveen paperit saatiin eli Sofilla polvet 0/0 ja sydämessä ei sivuääniä :) :) Kevään pennut on siis askeleen lähempänä toteutumista :)

Milalla oli tutkimuksia vähän enemmän ja ensin tehtiin nämä iisimmät, eli samat kun Sofille. Milan polvet olivat myöskin 0/0 ja sydän ok :) Seuraavaksi Milalle laitettiin rauhoittavaa lääkettä suoneen, ja tämän koiruus kesti tosi hienosti. Pidin Milasta hyvin kiinni siltä varalta, että se pelästyy piikkiä, mutta yllätyksekseni se ei näyttänyt huomaavan ollenkaan. Hieno juttu :) No ei mennyt kun 10 sekuntia ja Mila kuukahti pöydälle minun käsivarsieni kautta. Lääkäri sitten kantoi Milan röntgen-huoneeseen ja me saatiin odotella käytävässä puolisen tuntia. 


Sofista odottelu oli tylsää....


Vihdoin Mila kannettiin käytävälle ja asetettiin patjan päälle makaamaan. Sofi oli ihan ihmeissään, kun ikiliikkuja-Mila sillä tavalla makasi liikkumatta.

Sofi: "Päästä, päästä, päästä mut kattomaan Milaa!"

Mila lääketokkurassa

Lääkäri kutsui minut sitten sisään kuulemaan tuloksia, ja tässä vaiheessa jännitti aika kovasti. Milan kuvat olivat siinä valoseinällä ja lääkäri selosti minulle mitä niissä näkyi. "Tuomio" oli, että terveet jalat on neidillä! :) Siis Milalla kyynärät 0/0 ja lonkat B/A. Tämä oli siis vain alustava tulos, kuvat lähettiin vielä kennelliiton lääkärille katsottavaksi, ja sieltä ne tulee joko samana tai erilaisena takaisin. Toivon kovasti, että joko A:na tai B:na tulisi lonkat takaisin, ja että kyynärät pysyvät tuollaisina! Nyt ei auta muu kuin odotella...

Mila oli koko loppupäivän ihan tokkurainen. Muutamaan tuntiin ei jalatkaan oikein meinanneet kantaa ja ulkonakin neiti vain lysähti lumihankeen. Eipä siinä sitten muuta tehty kuin lepäilty :)


 
Nella, Mila, Luna ja Sofi

Vilukin siinä tuli makaillessa... <3

12 kommenttia:

 1. Ihania kuvia :) Mä en varmaan pysty edes räpsimään kuvia kun jännittää niin paljon sitten tossa samassa tilanteessa! Stella painaa muuten 7kg :D Mulla on aikas vankkarakenteinen minisheltti kun nyt jo painaa 7kg. Lisää painoa tietty vielä tulossa :) Mut Milan kokoon nähden 8kg on aika vähän, massaa tulee varmasti sillekkin vielä lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä napsein kännykällä pari tossa ku odoteltiin Milaa ja sitte ku Mila oli tullut, niin piti pari nyt siitäkin ottaa :) Ai, sillon kun Milalla oli turkkia niin musta tuntui että se on jopa tuhti, mutta nyt se tuntuu kyllä aika luiselta kun tunnustelee... Ruokaa se kyllä syö, mutta kun tuo liikkuu niin paljon niin ehkä se sitten kuluukin :D Joo massaa luulis vielä tulevan, ja ainakaan ei ell sanonu mitään että olis alipainonen... En sit tiiä pitäiskö energiaa vähän lisätä ruokaan..(?)

   Poista
  2. Voithan sä vähän lisätä energiaa jos siltä tuntuu...Siis rasva on ainakin todella tärkeä tän ikäselle koiralle joka vielä kehittyy. Mutta siis eihän Stellakaan ole yhtään ylipainoinen, vaan juuri sopiva. Tosi timmissä kunnossa itseasiassa :D Mutta paino tulee sitten kai rakenteesta? Stellalla on aika leveä rintakehä ja vahvat jalat... Ja kyllä se lihaskin vähän painaa ;) Joku sano joskus että kana olis hyvä agilitykoiralle kun siin on enemmän rasvaa mutta tuleehan sitä rasvaa muualtakin, esim. öljyistä tai naudan jauhelihasta.

   Poista
  3. Tai noh, itseasias en mä usko et Mila mitenkään alipainonen on, ei sillä kylkiluut mitenkään paista. Ja onhan se muutenkin eri rakenteinen kun Stella, ja Tero ainakin tänään koklaisi Milaa ja sano ettu just passeli se on :) Mutta juu, noi saa päivittäin raakaa jauhelihaa plus öljyt että eiköhän ne tarpeeks saa energiaaki. Kunhan se tosta kehittyy niin ehkä painooki tulee lisää :)

   Poista
 2. Netta painaa jonkun 12 kg.. Ennen painoi 10-10.6 kg, kylkiluut tosin tuntuu mutta on tolla rasvaakin tullut :// Siispä Netta on laihiksella

  VastaaPoista
 3. Oi kun toi Mila on sulosen näkönen lääketokkurassa! Ihanaa kun teille noin hyviä tuloksia tuli, olittekin näköjään täällä käynyt Ventelällä. :D Minäkin varmaan käyn lonkka- ja silmäkuvauttamassa Lunan ensi vuoden puolella, lonkat lähinnä agin takia ja silmät ihan mielenkiinnosta. :)

  Tosta painosta, Luna painaa saman verran ku Mila ja se on kummiski isompi.. Sais painaa sen kaks kiloa enempi mutku neiti on kauheen huono syömää. ;<

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, korvatkin muuttu yllättäen melkosen raskaiks kun höyryt oli päällä :) Meille suositeltiin Ventelää ja sinne sitten tultiin. Ihmeellisessä paikkaa vaan oli, meinas usko loppuu et ei kai eläinlääkkäri täällä voi olla, mutta sieltä se sitten löyty :D

   Ootko barffausta kokeillu? Monet koirat kuulemmat syö paljon paremmin kun barffaa.

   Poista
  2. Juu mein ekaa koiraa käytettii vallan Ventelällä ja tykättiin. Ja se tosiaan on vaikeestilöydettäväs paikas. :D

   Näh Lunalle meinaa lihatkaan kelvata. Tää on tää mein loputon taistelu, liikunnan+aivotyöskentelyn lisäämisetkää oo auttaneet. On se sentäs nyt jo paremmi syöny ku kesällä mut silti liian vähän. Täytyy hankkii toinen koira ni on kilpailuu. ;D

   Poista
  3. Ikävää kyllä sitten kun joutuu taistelee tollee sen syömisen kanssa :/ Joo, toinen koira vois kyllä auttaa ;)

   Poista
 4. Haastoin siun blogin! http://viimahannat.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Onnittelut hyvistä tuloksista. En tiennytkään että suunnittelet Sofille pentuja. Ihana juttu!:) Voikun Gloriallakin voisi mutta se on nyt jo 5v joten vähän liian vanha jo pentuihin...:// Meilläkin terveystarkit marraskuussa toivotaan että tulisi meillekkin puhtaat paperit!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Juu suunnitteilla on, toivotaan vaan että silmätkin on terveet ja että astutus onnistuu. Sitten meillä pitäisi keväällä on pikku valkoisia <3

   Poista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...