Eilen oli tämän vuoden viimeinen näyttely, joka meinasi sekin jäädä väliin. Piti ensin jättää menemättä, koska tuo Milan turkki on nyt semmoinen kun on, mutta päätettiin lähteä sitten kuitenkin kun on kerran maksettu.
Mila arasteli isoa hälisevää hallia aika kovasti, mutta esiintyi ihan kivasti. Juoksuosuus ei mennyt mitenkään parhaiten, jotenkin laimeasti se liikkui kyllä. Joka tapauksessa EH sieltä tuli, johon pitäisi kai olla ihan tyytyväinen. ERI tosin oli tavoitteena, jotta olisi sen ykkösruusukkeen vielä tänä vuonna saanut, mutta taisi olla liian suuri tavoite tuolla tukalla. Onneksi ei sentään H:ta tullut :) Toiveissa on, että Milan värikin tuosta vähän parantuisi turkinvaihdon myötä.
Tuomarina oli suomalainen Pirjo Aaltonen, joka arvosteli Milan seuraavasti:
"Sopusuhtaisesti rakentunut. Vielä hieman kapean yleisvaikutelman antava, jolla väri saa puhdistua. Hyvät päänlinjat. Reippaasti taittuvat korvat. Hyvä runko. Hyvät käpälät. Hyvin kannettu häntä. Saisi liikkua pidemmällä askeleella sivusta." JUN-EH
Mila ja naapuri-merle
Kehän jälkeen Mila halusi olla vain kopassa, ilmoittaen samalla että typerää tämmöinen touhu ja lähdetään jo kotiin :) Eipä me sitten kauaa viivyteltykkään tuolla tungoksessa. Mila pääsi vielä ennen lähtöä moikkaaman kasvattajaansa ja Dina-äitiä.
Pissatauko kotimatkalla
Kotona oli riemukas vastaanotto, kun muut koirat olivat siellä meitä odotelleet. Mila ja Sofi laittoivat melkoiset lumileikit heti pystyyn. Leikkiminen etenee sillä kaavalla, että Sofi työntää jatkuvasti päätään lumeen ja Mila pyörii siinä ympärillä ja yrittää saada Sofia juoksemaan sen kanssa :)
Musiikki Baseballs - Umbrella
Nellan pentu Veetikin tuli meitä moikkaamaan:
Veeti 3,5v
Milakin uskaltautui varovasti mennä moikkaamaan Veetiä
Veeti ja Sofi
Veeti
Sofi ja minä
Sofi ja Minä
Loppuun vielä itselle muistutukseksi, että koirat sai tänään matolääkityksen. Tällä kertaa käytettiin Apteekkarin suosittelemaa Dolpac vet matolääkettä, joka kuulemma on tehokkain valmiste tällä hetkellä ja vapautunut juuri reseptilääkkeistä. Apteekkari myös kertoi, että nykyään suositellaan matolääkityksen antoa koirille kolme kertaa vuodessa, kun tähän asti on suositeltu kahdesti vuodessa.
Hyvin Mila ainakin esiintyi kuvasta päätellen :) Stellallakin aina tapana pyrkiä koppaan kun on näyttelyistä kyse :D Ei ne vaan oo yhtään niin kivoja kuin agilitytreenit ;) Ens vuonna on sitten jotain tavoiteltavaa kun ei tota ykkösruusuketta vielä tullut, joten nou hätä! Me lähdetään sitten teidän kanssa kiertämään Suomea ja tuhlaamaan rahoja jos agilityjutuilta vaan ehditään ;) Heh. Kiva videokin tässä postauksessa ja hyvä vinkki toi madotusjuttu :) Mä olen aina antanut tahnana koirille enkä tablettina, mutta vois koittaa keväällä tota samaa lääkettä :)
VastaaPoistaJoo suoraan sanoen Mila ei tykkää yhtään näyttelyistä, ainakaan noista halleissa olevista. Mutta silti tämä mamma raukkaa niihin on aina raahaamassa :P Joo agitreenit on hurrrjasti kivempia :) Joo ei mun maailma tähän kaadu, ens vuonna koitetaan uudestaan :)
PoistaJoo mä ainakin tykkään antaa tablettina, meen kaikille neljälle uppos tabletit tosi liukkaasti voinapin sisällä ;)
ohoh toistampas paljon tota "Joota" :D
PoistaJoo joo ;D Juu ei noita näyttelyitä pidä ottaa ollenkaan vakavasti :) Mekin mennään sen verran kun jaksetaan ja ehditään ensi vuonna, mutta jos pelkkää H:ta ja EH:ta alkaa satelemaan niin annetaan olla :D
PoistaOnnea tämänpäiväiseen terveystarkkiin! Jännään teidän puolesta koska me joudutaan kituuttelemaan vielä pari viikkoa ennen kuin saadaan kuulla totuus... :p
Oho, tulipas itellekkin yllätyksenä että pitäis kolmesti vuodessa madottaa. Ja hyvänä muistutuksena tuli koko madotus, tosiaan kun pakkasta jo ollut ja lunta tullut niin olis hyvä aika madottaa! Ja ihana tuo video koirien leikeistä!<3
VastaaPoistaJuu itekkin muistin madotuksen nyt kun Milalla on parin viikon päästä rokotus. Ja Kiitos :)
PoistaHei!
VastaaPoistaJuutuin tuohon madotusjuttuun... muistelen lukeneeni Pancreaticoduodenalis-blogista (eläinlääkäriopiskelijan blogi), että heillä koulutuksessa puhaltavat uudet tuulet. Juttu löytyy "matoja" aiheen alta.
Heidän koulutuksessaan tähdennetään, että rutiininomaisesta madottamisesta pitäisi luopua, ettei tilanne menisi samaan kuin esim. hevosilla, eli resistenttien loiskantojen syntymiseen. Samoin otettiin kantaa noihin laajakirjoisiin valmisteisiin. Käykääpä tutustumassa juttuihin.
Kiitokset kivasta blogista ja terkut varsinkin Milalle :-) Meilläkin on shelttejä.
t. lukija
Kiitos kommentista! kävin lukemassa kyseistä blogia ja ihan varmasti aiheellinen pointti tuo. Mutta kirjoittajakin mainitsi, että mikäli ei madota säännöllisesti niin siinä tapauksessa pitää antaa niitä ulostenäytteitä yhtä säännöllisesti. Ja tämä kyseinen apteekkari josta itse puhuin juuri kertoi, että tuo hänen saamansa tieto oli peräisin lähiaikoina pidetyistä lääkepäiviltä (tai vastaavilta). Joten vaikea sanoa mikä on oikein, vaikka uskon kyllä että tuo eläinlääkäriopiskelija on ihan oikeassa myös. Itse en kuitenkaan ole vielä niin vakuuttunut että jättäisin matolääkitystä vähemmällä tai pois, ennen kuin siitä tulisi kunnollista kehotusta omalta eläinlääkäriltä. Mutta mikäli jossain vaiheessa tulee sellainen yleinen suositus, että aletaan keräämään ulostenäytteitä matolääkityksen sijaan, niin sitten olen kyllä siihenkin valmis :)
PoistaMe ollaan saatu madotus juhannuksena ja joulun, ku ne on helppo muistaa. Mut nyt meijän äippä meni aivan ymmälle. Kolme kertaa vuodessa? Kakkanäytteitä? Onks tää taas joku markkinamiesten niksi myydä enemmän troppeja?
VastaaPoistaHyvä ku otit esille. Täytyy meijänkin tutkia asiaa. Nyt tulee tosi ällöä tietoa, joten jos syöt just ja/tai oot herkkä niin älä lue eteenpäin. Mehän syädään välillä toisten koirien kakkoja, joten madotus on varmaan tarpeellista...
Meilläkin Mila söi ennen toisten koirien kakkoja, kyllä oli ällöä! Onneks on loppunu jo :)
PoistaNiin se kakkanäytejuttu oli niin, että nykyään eläinlääkiksessä vissiin opetetaan, ettei matolääkettä annettaisi automaattisesti, koska madot vo saada resistenssejä kantoja, eikä sitten enää tehois lääkkeet. Ja sitä varten pitäis ottaa säännöllisesti niitä kakkanäytteitä, että tietäis sitten antaa sen lääkityksen kun on tarpeen. Mutta en sitten tiiä, ite ainakin jatkan lääkityksen antamista normaalisti niin kauan kunnes käsky käy eläinlääkärin taholta toisin :P
ps. Meille on eläinlääkäri sanonyt myös, että keväällä ja syksyllä lumien sulamisen ja tulemin aikaan olisi hyvä antaa lääkitys, tiedä sitten häntä onko sillä mitään merkitystä vai ei?