tiistai 23. lokakuuta 2012

Milan agilityn edistymisestä

 Älkää ärsyyntykö vaikka hehkutan, mutta olen Milasta niin ylpeä, se on niiiin hienosti kehittynyt agilityssa! <3

Tämä viikko on lähtenyt aika tehokkaasti agilityn suhteen käyntiin, oli treenit eilen maanantaina ja tänään vielä toiset. Maanantaina olin toisen ryhmän treeneissä kun kaveri ei päässyt omalle vuorolleen, niin myi sen sitten minulle. Ja ylimääräiset treenit kelpaa aina :) Kyseissä ryhmässä oli meille ennestään tuttu Vilma-sheltti ja sitten yksi collie. Kiva ryhmä siis vaikka Milaa hieman epäilytti tämä iso collie, tulikin siinä juuri mieleen että on jäänyt ihan hirrrrveän vähälle isoihin koiriin tutustuminen Milan osalla... Tuttuvapiirissä kun tuntuu olevan järjestään vain pieniä koiria. No parit haukkumiset tälle collielle Mila päästi alussa ja lopputreeneissä Mila ei meinannut uskaltaa hypätä aitaa, kun oli collie liian lähellä, mutta muuten meni tunti vanhaan malliin, eli hienosti :)

Treeneissa tehdään aina ensin itsenäisesti (valvovan silmän alla tietysti) esteitä ja lopussa sitten muutama radanpätkä vielä. Mila meni nyt ekaa kertaa kuusi keppiä ilman hihnaa aivan täydellisesti! Päästiin siirtymään 2x2 kepeistä oikeisiin keppeihin. Tämä oli meidän 16 tunti eli ihan hienosti Mila on kehittynyt. Tuli opettajalta palautetta, että saadaan olla ylpeitä tästä saavutuksesta, jeij :) Ja vauhtia on tullut hurjasti lisää keppienkin suorittamiseen (niin kuin muutenkin). Vaikka ei vieläkään mennä täydellä teholla, niin silti saa välillä juosta kunnolla että pysyy perässä. Seuraavaksi alan vahvistamaan kulmista menoa entisestään.

Pussikin meni parhaiten koskaan, eli ei tarvinnut yhtään pitää pussin suuta auki, vaikka ei olla moneen kertaan tätä harjoiteltu :) Puominkin Mila osasi jo tänään mennä kokonaan ilman hihnaa. Pysähtyy esteen päähän ja vapautuu "jes"-sanalla. Seuraavaksi otetaan etupalkka käyttöön ja aletaan vahvistamaan Milan paikalla oloa puomin päässä samalla kun itse liikun.

Lopussa oli vielä ne ratapätkät:


Ekan radan Mila meni muuten hienosti, mutta pituus-esteen se ohitti ekalla kertaa, kun itse olin niin kaukana kun juoksin puomin oikealla puolella (tätä oli juuri tässä tarkoitus harjoitella). Mutta kun laitettiin palkka valmiiksi puomin taakse, niin seuraavalla kerralla meni hienosti koko radan, vaikka en ollutkaan ihan siinä vieressä ohjaamassa. Milan esteille haku on kyllä kehittynyt myöskin tässä matkan varrella paljon. Aluksi se oli aika paljon minussa kiinni, mutta ei enää lainkaan niin paljon. Tämä sama rata mentiin maanantaina ja tiistaina, toisena päivänä se menikin aivan virheettömästi, huomasi että oli tuoreessa muistissa.


Toinen rata meni myöskin hienosti, muuria ei oltu vähään aikaan harjoiteltu, niin Milalla ei oikein ollut muistissa se muuri-käsky, mutta pian sekin palautui muistiin. Tässä radalla Mila vähän pelkäsi collieta (joka oli kuvaan nähden oikeassa yläkulmassa) joten ensin meinasi hyppy mennä ohi. Saatiin kuitenkin korjattua ja tuli siinä sitten samalla hyvää häiriötreeniä.


Kolmas rata oli tuon näköinen ja siinä ei mitään suurempaa ongelmaa ollutkaan.

Olen niin rakastunut tähän lajiin! Täytyy vain muistaa, ettei yritä edetä liian nopeasti, tänäänkin meidän ohjaaja siitä minua vähän muistutteli ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...