tiistai 8. toukokuuta 2012

Viikon ikäiset pennut ja koirien Näsi-lenkki

Pennut ovat jo saavuttaneet kunnioitettavan 1 viikon iän ja kaikki on terveitä (ja pulleita), joten hyvältä näyttää! :) Kasvaneet ne ovat ihan hurjasti, kaikki jo reilusti tuplanneet syntymäpainonsa. Daisy tyttö johtaa tuossa painon nousussa, saattapi jo painaa sen 500g, kun muut vasta n. 450g ;)

Myös Luna-emo voi hyvin, hoitelee hienosti ja tunnollisesti pennut. Pennut eivät edes ehdi ilmoittaa tarpeistaan vikisemällä, kun Luna on ne jo pessyt ja puunannut :) Lunan leikkaushaavaa tässä ainoastaan nyt tarkkaillaan, se hieman märkii, kun muhii siellä täysinäisten nisien välissä. Mutta eiköhän tuon antibioottikuurin, ilmakylpyjen, suihkuttelun ja betadine-puhdistelun pitäisi hoitaa hommansa tässä pikkuhiljaa... toivotaan ainakin!


Didi, Daisy & Poika

Muut koirat pysyttelevät hienosti pentuhuoneen ulkopuolella, mutta sillon kun me ollaan siellä myös, niin johan on halu päästä mukaan. Kurkkimista ja nuuhkimista pidemmälle ne ei kyllä vielä ole päässeet... :) Pienellä avustuksella ne saavat välillä kurkkia oikein kunnolla:

 Nella & Sofi                                                      Sofi & Mila

Myös pari videopätkää tuli otettua eilen. Ensimmäisen kesto 01:55 ja toisen 01:03. Tuossa jälkimmäisessä kuuluu myös hieman kuinka suloista ääntä pikkuiset pitävät imiessään :)
Yllätykseksi Royal Caninin pentupakkauksetkin tulivat jo eilen! Tilasin ne viime viikolla ja tilaustiedoissa ilmoitettiin toimitusajaksi 4 viikkoa. No hyvä vaan, että tulivat jo :) Tämä onkin ensimmäinen kerta kun saatiin nämä ilmaiset pentupakkaukset, koska voitiin vihdoin liittyä Roayalin kasvattajakerhoon ja siinähän on tämmöinen kiva pieni bonus, että saa pentupakkaukset joka pentueelle :)

Tässä pieni vilautus pakkauksista, mutta en sen kummimmin erittele sisältöä, kun tiedän että täällä on parit pennunostajat luultavasti urkkimassa ;) Mutta ei mitään suurenmoisuuksia kannata silti odottaa! Pieni yllätys on aina kuitenkin mukavaa :)Ja sitte vielä loppuun kuvia siitä lenkistä, josta on otsikossakin maininta. Luna tietenkin jäi kotiin hoitelemaan vauvojaan, mutta Sofin, Milan ja Nellan kanssa lähdettiin Näsin maastoon muutaman kilometrin kävelylenkille. Kuvat on hieman puhkipalaneita, osa otettu kännykällä:

 Sofi tietenkin ui joka lätäkössä kun vastaan tuli :) Sofi ja Mila

 Nella

 Sofi uimassa

Mila kotona kukkien keskellä9 kommenttia:

 1. Ihanat videot :') Missä tuollainen Näsin maasto on? Sofi vaikuttaa yli-innokkaalta uimarilta toisin kuin Vila. Ei se suostunut menemään edes liki vedenrajaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noormarkussa ampumaradalla. Siis siellä rautatiesillan takana on se lenkkimaasto kun mennään vanhaa junarataa pitkin ensin vähän matkaa. Siellä on joskus lenkkeikijöitäkin, mutta ollaan silti koirien kanssa käyty siellä :)

   Poista
  2. Niin ja mikäli halua veteen totutella, niin suosittelen opettelemaan Yyteri koirarannalla kun vedet on vähän lämmenneet. Siellä kun on piiiiiitkän matkaa matalaa, niin koiran on helppo kahtala pitkällekkin eikä yhtään upota. Itse ajattelin Milan kanssa totutella sillä tavalla nyt kesällä, kun sekään ei veteen mene. Kun kävellään itse tarpeeksi pitkälle ja Sofi tulee varmasti myös niin ehkä tämä toinenkin sitten uskaltautuu perässä, jos on uskaltautuakseen :)

   Poista
 2. Kävin kerran tuolla rautiesillan takana lenkillä ja illalla löysin itestäni hirvikärpäsen HYIHYIHYI! Koirarannalla pitää siis ehdottomasti käydä! Mitä Sofi tykkää suihkussa käymisestä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo taitaa olla rantautunut tänne Poriinkin päin nyt... :/ Ihan sama missä metsässä kävelet niin niitä kyllä saattaa jäädä matkaan..

   Kyllä Sofi on ihan nätisti suihkussa ja tulee kun pyydetään, mutta en nyt sanois että se tykkää, se on vaan semmonen velvollisuus :) Eikä Vila tykkää vai?

   Poista
  2. Vila näyttää niin reppanalta suihkussa ja pyrkii pakoon aina tilaisuuden tullen. Eli ei todellakaan nauti velvollisuudestaan :D

   Poista
 3. Ihania kuvia ja videoita! <3

  Olen ajatellut teitä paljon viime päivinä. Kiitos kun pidät meidät lukijat näin hyvin ajantasalla Lunan ja pentujen voinnista. <3 Mopsipentujen kohtalo tietysti surettaa. Onko varaemoa löytynyt? Miten pennut voivat?

  Meillä on varovaisesti vähän pohdittu, josko Rillalla teettäisi yhdet pennut. Asia kyllä myös ahdistaa ja pelottaa aikalailla. Teidänkin viime päivien tapahtumat pistävät miettimään..

  Oikein hyvää vointia sinne teidän porukalle! <3 Pidän peukkuja myös mopsivauvojen puolesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mukava kuulla, että meillä on kanssaeläjiä :) Mietinkin, että laitanko turhan usein pentupostauksia, jos ihmiset kyllästyy, mutta toisaalta muutamat on sanonut, että laita nyt jo vähän että mitä pennuille kuuluu :D

   Mopsipennuilla oli kyllä tosi surullinen tilanne (ja omistajalla kun rakas koira menehtyi synnytykseen!!). Ymmärtääkseni ne saivat toisen varaemon, mutta siitäkin huolimatta toinen pentu ainakin olin menehtynyt, toisen tilannetta en tällä hetkellä tiedä. Ne olivat syntyneetkin ainakin viikon etuajassa ja alkumetreillä jäi tärkeät emon hoivat ja nuolemiset tekemättä :(

   Tiedätkö, meitäkin jännitti ja pelotti hirveästi Nellan ensimmäiset pennut! Ja jokaisessa synnytyksessä on oma pelkonsa, mutta yleisempää on että kaikki menee hienosti synnytyksessä ja koirat osaa niin luonnostaan hoitaa ne hommat. Suosittelen kirjaa "Parempaan pentutulokseen", en nyt muista kyllä kirjoittajaa.... siitä on ollut äärettömästi apua astutuksesta luovutukseen! Minuakin jännittää, kun olen ajatellut Sofilla teettää nyt vuoden sisällä ensimmäiset pennut. Rillahan on nyt 1,5v, että mikäli ne pennut teetätte niin suosittelen ainakin ennen 3v tekemään :)

   Hyvää vointiä sinnekkin koko poppoolle! :)

   Poista
 4. Tässä teille haaste :) http://nettastage.vuodatus.net/blog/3220253/hyvan-mielen-haaste/

  VastaaPoista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...