tiistai 1. toukokuuta 2012

Vihdoin! - Luna sai vappuvauvat!

Nyt -vihdoin- meillä on pienet maailmassa. Pitkä ja vaikea synnytys Lunalla takana. Tyttö oli kyllä niin urhea ja reipas kun vaan olla ja voi <3

Pieni kertaus synnytyksestä:

Kaikki lähti siis käyntiin sunnuntai-iltana, jolloin Luna alkoi läähättämään ja hieman myöhemmin myös värisemään. Nella lähti tällöin meille Poriin hoitoon. Ajateltiin, että synnytys on viimeistään maanantai-aamulla ohi, viime kerralla ainakin meni sillä kaavalla ja silloin synnytys oli todella helppo.

Tällä kertaa ei asiat menneet kuitenkaan ihan yhtä helposti, kun avautumisvaihekkin kesti yhteensä n. 30 tuntia. Yleensä avautumisvaihe kestää koirilla n. 6-12h. Soitettiin päivystävälle eläinlääkärille pariin otteeseen, mutta kuulemma ei välttämättä ollut tarve tässä vaiheessa leikata, koska Luna oli vielä rauhallinen.

Vauvat vielä mahassa
Luna oli siis kaiken aikaa hyvin rauhallinen ja älyttömän reipas, ei vingahtanut kertaakaan vaikka kivut olivat varmasti kovat. Koko tämän pitkän ajan luna läähätti ja värisi. Lopulta maanantain ja tiistain välisenä yönä Luna alkoi työntämään, mutta vaikka se kuinka yritti niin mitään ei tullut ulos. Aamuyöstä soitettiin uudelleen päivystykseen ja lähdettiinkin saman tien ajamaan sinne operaatiota varten.

Luna ennen leikkausta. (Henkilökunta oli tosi ihana, ja antoi myös luvan laittaa kuvan tänne;)) Lääkärikin jopa itse soitti vielä illalla meille ja kyseli kuulumisia ja antoi viimeisimmät ohjeet :)
Perillä aloitettiin heti leikkaus. Pentu, joka oli ensimmäisenä tulossa, oli niin iso ettei mahtunut Lunan paikoista tulemaan, joten se oli hidastanut synnytystä. Tämä pentu oli kuitenkin hyvässä kunnossa, mikä oli ihme. Kaksi muuta pentua taas oli heikossa kunnossa ja niitä jouduttiinkin elvyttämään toden teolla. Mutta ihme ja kumma, kaikki kolme pentua sinnittelivät ja selvisivät ensimmäisestä koetuksesta!

Luna parka on joutunut nyt paljon kärsimään, ensin pitkät avautumisvaiheen kivut, sitten mahdoton työntövaihe, lisäksi leikkauskivut ja muut toimenpiteet lääkärin vastaanotolla. Ja nyt vielä leikkauksen jälkeen haava on kipeä ja jälkisupistukset vaivaavat. Mutta kertaakaan ei ole tyttö valittanut, se on kyllä niin urhea! Lunalle määrättiin myön antibiotti ja kipulääkitys tietenkin.

Kotiuduttua olikin aikamoista pentujen hengissä pitämistä, kun Luna oli aivan lääketokkurassa eikä ollut lainkaan tässä maailmassa. Luna oli aivan kylmä ja veltto monta tuntia ja mielessä kävi myös pahimmat ajatukset. Myös pennut piti pitää lämpimänä, koska ne ovat erittäin alttiita jäähtymisellä tässä vaiheessa. Lunan maito ei meinannut alkaa tulemaan, joten piti varmuudeksi hakea myös korviketta. Kun siinä tunti tolkulla hoivattiin Lunaa ja pentuja, niin alkoi Luna hitaasti virkoamaan ja pennutkin alkoivat rauhoittua kun Luna osallistui hoitoon.

Vasta n. 7 tuntia leikkauksesta Luna jaksoi olla hereillä sen aikaa, että pystyi syömään vähän.
Ei raukka ollutkaan syönyt mitään kahteen päivään.Tällä hetkellä Luna pystyy jo hoitamaan vauvansa itse, ja sekä emä, että pennut voivat nyt hyvin <3

Nyt voin sitten esitellä uudet tulokkaat, kaksi pikkuista tyttöä ja yksi pieni poika:


Kuvissa tytöt reunoilla ja poika keskellä. Nyt vain toivotaan, että kaikki menee hyvin eikä mitään takapakkeja tule. Kaikki ainakin imevät reippaasti ja ovat kovin jänteviä :)

11 kommenttia:

 1. Paljon Onnea pennuista teille kaikille! <3

  Olette olleet kovasti mielessä. Kiitos kun päivitit, niin saatiin kuulumisia. Onneksi kaikki vaikuttaa nyt hyvältä.

  Ihan meni kylmät väreet koko kroppaa pitkin, kun luin postausta. Aika hurjat meiningit teillä on ollut. :o Ihana, urhea Luna! Ihan varmasti on käynyt mielessä, että kuinkakohan kaikki päättyy. Nyt toivotaan parasta ja pidetään peukkuja! <3

  Pennut näyttää kuvissa ihan mielettömän söpöiltä, oih! <3<3<3 Kaikkea hyvää tosiaan sinne ja voimia sekä Lunalle, pennuille että sinulle.

  VastaaPoista
 2. Ihanaa! Onnea teille ja voimia Lunalle :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä on pikkusella Lunalla ollut kova urakka, joka tietty jatkuu viel pitkään vaavien hoitamisella. Luna on varsin sitkeä äiti <3 Hurjan paljon onnea ja hellittelyjä Lunalle sekä maailman ihanimmille koiravauvoille. Toivotaan ja uskotaan että jatko sujuu ilman ongelmia ja murheita!

  VastaaPoista
 4. Voih, tuli jo vedet silmiin tässä.. <3 Onnea pienokaisista ja kaikkea hyvää koko porukalle!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille! <3 kaikki näyttäisi tosiaan nyt toistaiseksi olevan hyvin :)

  VastaaPoista
 6. Onnea koko perheelle! Loppu hyvin, kaikki hyvin...

  VastaaPoista
 7. Superisti onnea ja rapsutuksia Lunalle! Jääkarhunpoikasiahan sieltä tuli :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos kiitos! :)
  Tessa: niinhän sieltä tuli! Ei ollut käynyt naapurissa salaa vieraissa ;)

  VastaaPoista
 9. Hyvä kun pennut saatiin turvallisesti maailmaan!:) Kaikkea hyvää pennuille ja Lunalle, näistä kuvista tulee ihan pentu kuume päälle...

  VastaaPoista
 10. Superpaljon onnea! :)

  Kaikkea hyvää Lunalle! :) Pentukuumeiselle nämä kuvat ei tee tosin yhtään hyvää..tässähän aivan pentukuume kasvaa entisistä mitoistaan..:-)

  VastaaPoista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...