perjantai 11. toukokuuta 2012

Mila the BABY

Meidän Mila, joka pian täyttää 9kk, ei vieläkään ole sisäsiisti! Välillä näytti paremmalta, mutta nyt se on taas alkanut tekemään pikku lätäkköjä (ja myös pikku kikkareita). Niin meillä kotona, mutta varsinkin kylässä, mikä on tosi rasittavaa. Ja anoppilassa Mila on ottanut tavaksi mennä sängylle päiväpeiton päälle tekemään tarpeensa, inhottavaa! Koirat pääsee kolme kertaa päivässä lenkille, ja sitten vielä monta kertaa päivän aikana aidatulle takapihalle ja muutenki oleillaan ulkona vähän väliä. Ulos siis pääsisi aina kun pyytäisi, mutta kun Mila ei ole älynnyt tätä pyytämis-hommaa. Luulen ettei se tajua, ettei sisälle saa pissata. En ole sitä missään vaiheessa komentanut sisälle pissaamisesta, kun joka paikassa sitä kielletään tekemästä, mutta nyt on kyllä tullut semmoinenkin olo, että mitä jos se ei ollenkaan hoksaa, ettei niin saa tehdä ellei yhtään vinkkaa? Tiedä häntä...

No tänään tein sellaisen ratkaisun, että ostin Mustista ja Mirristä Milalle VAIPAN! Myyjä sanoi, että sen omalla koiralla vaipat olivat auttaneet sisällä pissailuun, koira oli kuulemma melko nopeasti tajunnut että on tosi epämukavaa pissata housuun ;) Tästä lähtien meillä siis käytetään (varsinkin kyläillessä) vaippaa, ehkä rakas tyttäremme nyt hoksaisi sisäsiisteuden jujun :)


Nyt sitten vaan katsotaan mitä tuleman pitää ja onko tästä mitään hyötyä. Onneksi Mila osaa hyvin olla vaatteiden kanssa, joten vaipanpitämisen kanssa ei pitäisi olla mitään ongelmaa :)

 


Mustissa ja Mirrissä oli myös kiva Koiranpäivät-tarjous 11.-12.5.: "Vähintään 3 kg Royal Canin -koiranruokaa ostaville kaupan päälle mainio tuotepaketti: namipussi, metallinen ruokakuppi ja kuusi pakkausta Educ-koulutuspaloja. Tämä kaikki pakataan iloisen vihreään kuitukassiin, jonne sujautetaan vielä lisäksi 5/10 euron etukuponki seuraavaa Royal Canin -ostosta varten!"

Käytettiin tietenkin tämä tarjous hyväksi:

11 kommenttia:

 1. Vilallakin oli jossain kohtaa vaippa, ja harmikseni sain kuulla lähes joka tuutista, että se on ihan koiran rääkkäämistä.. Kuinka niin? Onhan vauvoillakin vaipat..
  Vila päästi autuaan onnellisena asiansa vaippaan eikä ollut siitä moksiskaan, lopetettiin sitten niitten käyttö aika pian. Toivottavasti teillä sujuisi hieman paremmin tuloksin vaippailu!
  Vila oppi kuin taikaiskusta sisäsiisteyden pari viikkoa sitten. Ei ole viikkoon tullut lätäköitä kotiin! Vieraissa paikoissa neidin on silti aina pakko päästää edes yksi pieni lammikko, ärsyttävää!
  Tuosta torumisesta: me vältettiin viimeiseen asti sitä, kun koirakoulussakin sanottiin "älä huomio sisälle pissailua, ulkona muista kehua". Oltiin kuitenkin melko varmoja, ettei Vila hae huomiota pissailulla, vaan hän ei vaan tajunnut, että se on jotenkin väärin. Aina sisälle pissailun jälkeen Vila kulki häntä heiluen onnellisena ja taisi luulla, että kaikki pissaaminen (myöskin sisälle) on toooosi hieno juttu. Kerran sitten kokeilin ja toruin kun sain ihan itse teosta kiinni. Karjasin ja taputin käsiä yhteen, Vila säikähti ja sen jälkeen on loppunut pissailu sisälle.. Kannattaa siis kokeilla jos koira ei ole kauhean arka (Vilan alkuaikoina ei olisi missään nimessä voinut karjua, mutta muutaman kuukauden verran, kun neiti oli kerännyt itseluottamusta, ajattelin etten pilaa koiraa yhdellä torulla :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, itse en kyllä näe tuota millään muotoa koiran rääkkämisenä :o ja mulla on ainakin tarkotuksena käyttää vaan kun ollaan kylässä, koska mila on jo niin monet kerrat mennyt pissaamaan ja kakkaamaan ihmisten sängyille ja matoille :( Kokeilen nyt ainakin mikä vaikutus tällä on ja onko edes mitään :)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Pakko kysyä,että mitä Lunan pennuille kuuluu?
  Kävin itsekkin ostamassa Royal Caninin ruokaa ja sain myös mukaan samanlaisen kaupan päälle paketin.
  :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää kuuluu pennuille :) Pientä hämminkiä oli alkuviikosta, mutta kaikki voivat hyvin ja laitan niistä taas postausta taas viikonlopun aikana :)

   Poista
  2. Kiva kuulla,että pennuilla on kaikki hyvin!
   :)

   Poista
 4. Voi Milaa :/ Netalla meni kanssa tosi kauan, ennen kuin oppi sisäsiistiksi... Oli ehkä lähemmäs vuoden, kun lopulta oppi. Hävetti melkoisesti, mutta onneksi se lopulta loppui. Syksyllä Netta tosin pari kertaa pissi sisälle ja tuli epätoivon tunteita, mutta sekin loppui pariin kertaan. Jätettiin Netalle joskus paperi lattialle, kun sillä oli ripuli, niin siihen tuli vain kakit, ei pissiä. Ja kun leikkauksen jälkeen laitoin lattialle sanomalehden, että voisi pissiä ja kakkia siihen, jos tulee hätä, se ei tehnyt mitään. Vasta aamulla se sitten teki tarpeet, ulos. Kyllä Milakin varmasti vielä oppii :)

  ps. http://www.nettastage.vuodatus.net/blog/3220959/the-versatile-blogger-award/ saitte tunnustuksen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oon kanssa kuullut, että sheltteillä saattaa kestää tosi kauan... Meidän koirakoulun ohjaaja vaan sanoi, ettei ole normaalia että yli 6kk koira pissaa vielä sisälle. Ja mila kakkaileekin vielä... Tämä on kyllä niin ikävää, toivottavasti pian oppisi! En voi uskoa, kun toiset sanovat että koira teki luovutuksen jälkeen ehkä yhdet pissat ja sen jälkeen osannut olla sisäsiiti, milalla ei ihan mennyt noin :D

   Poista
 5. Meilläkin on vaihtelevasti Kertun kanssa tuon sisäsiisteyden kanssa vieläkin ongelmia..Välillä on pitkiä jaksoja että tekee ulos,mutta joskus tulee sisällekin asiat.Muutaman kerran nyt viikon aikana on Kerttu osannut jo pyytääkin ulos, tätä kun Kerttu ei ole koskaan aiemmin tehnyt! Vaikka meilläkin koirat pääsevät ulos useaan kertaan päivässä ja halutessaan itsekseenkin, niin silti Kerttu ei ole havainnut ulkonakäyntiä.

  Nyt pari viikkoa on ollut täysin tekemättä sisälle, toivottavasti nyt alkaa olla jo hyvässä mallissa!

  Toivottavasti Milakin oppii pian täysin sisäsiistiksi! Kerro sitten toki kokemuksia vaipan käytöstä :)

  Mitäs pennuille kuuluu? Luinkin että teillä oli alkuviikosta ollut jotain hämminkiä? :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sitä tosiaan toivon... Kerron kyllä sitten miten on toiminut nämä pöksyt ;) Pennuille kuuluu hyvää, joo viime viikolla tosiaan oli jotain hämminkiä kun luultiin, että pennut saaneet vaarallisen tartunnan, mutta se olikin vain väärinkäsitys onneksi :)

   Poista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...