maanantai 7. toukokuuta 2012

Sijaisemo hakusessa !!

// EDIT: 9.5. Ei enään tarvetta sijaisemolle

Aamulla aikaisin tuli soitto äidiltä, että tule nopeasti tänne auttamaan kun Lunalle on tulossa kaksi mopsipentua hoidettavaksi. Nämä kaksi mopsipentua olivat siis syntyneet edellisenä päivänä, mutta niiden emo oli yllättäen kuollut yön aikana ja näin ollen pennut olivat jääneet orvoiksi ja tarvitsivat pikaista apua!

Luna oli todella hämmentynyt uusista vauvoista, eikä tiennyt yhtään mitä niille pitäisi tehdä. Se haisteli ja oli kovin tohkeissaan niistä, mutta ei ottanut yhtään omakseen. Saatiin kuitenkin Luna imettämään  pennut muutamaan kertaan ja siinä välissä lämmiteltiin ja hieroskeltiin mopsivauvoja, jotta ne pysyisivät lämpiminä ja virkeinä.

Onneksi meillä oli kotona valmiina koiranmaidonkorviketta, jota pennut saivat sitten tuttipullosta vielä imetyksen lisäksi. Pian kuitenkin päädytiin siihen, ettei pentuja uskalla jättää Lunalle hoiviin, kun sillä meni pasmat ihan sekaisin näiden uusien vauvojen myötä. Näin ollen mopsivauvat hoidetaan tällä hetkellä ihmisvoimin, mikä on vaativaa, mutta koirat on kyllä mahdollista kasvattaa niinkin. Ja toki mopsien omistajat yrittävät löytää sopivaa sijaisäitiä näille pienokaikille.

Tosi surullinen tilanne kyllä kaiken kaikkiaan! :(  Mikäli jollakin on tiedossa saman kokoinen emo, jolla nyt saman ikäisiä pentuja ja joka voisi mahdollisesti ruveta sijaisäidiksi näille lapsosille, niin otattehan yhteyttä! Pennuille olisi erityisen tärkeää saada kehittyä emon hoivissa.


// EDIT: 9.5. Ei enään tarvetta sijaisemolle
1 kommentti:

  1. Voi ei! Tosi kurjaa, mutta onneksi te yritätte parhaanne! Toivottavasti sijaisemo löytyisi mahdollisimman pian..

    VastaaPoista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...